Közfeladatot ellátó személyként elkövetett bántalmazás miatt emeltek vádat a Zala Megyei Főügyészség szóvivője egy 22 éves gondozó ellen, aki többször is megütött és megrúgott egy gondozottat Zalaegerszegen.

Egy szociális gondozó többször megütött és megrúgott egy beteget Zalaegerszegen

A kép illusztráció. Fotó: MTI/Balázs Attila

A főügyészség az MTI-nek küldött közleménye szerint a 22 éves férfi képesítés nélküli szociális gondozóként dolgozott egy zalaegerszegi szociális otthonban. Tavaly augusztusban a nővérszobában tartózkodott kolléganői társaságában, akikhez sírva ment be az otthon egyik dolgozója, akit éppen elbocsátottak.

Ekkor érkezett a nővérszobához egy férfi ellátott, aki ételért akart bemenni a helyiségbe, de a dolgozók többször is kiküldték a helyiségből. Az elbocsátott nővel baráti viszonyt ápoló vádlott “ideges volt” a kolléganőjével történtek miatt, ezért dühében a gondozott férfit kétszer pofon ütötte, lábon rúgta, hátba vágta, majd kilökdöste a nővérszobából.

A fiatal gondozó és kolléganői ezután a nővérszoba ajtaja előtt keresztbe tettek egy műanyag partvist, hogy a sértett ne tudjon bemenni ételért a helyiségbe, a gondozott ennek ellenére átlépte az akadályt. Próbálta elvenni az ételt a hűtő tetejéről, mire a gondozó felkapta a seprűt és többször is hátba vágta vele férfit, amitől a már amúgy is sérült, hajlott seprűnyél eltörött. A bántalmazás következtében a gondozott nem sérült meg.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"„Azt a cigány származású embert, aki tisztességesen él és dolgozik, azt igen”"
Tehát nem egyedül tette, hanem MIND, együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.