A rezsicsökkentő kormány újabb megalakulását követően, azonnal bejelentette, hogy 800 milliárdot húz le a multiktól extraprofit elnevezéssel. A multik pedig az emberektől.

A NER körét elkerüli az extraprofit lefölözése – marxista-leninista úton a Fidesz

Most ezt a témát elemezte Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke és Lengyel László közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója Bánó András vendégeként, KlikkTV Heti Egyenleg című műsorának második részében.

Az ember múltjában kell keresni a megoldást, ugyanis ez a kifejezés a marxizmus-leninizmus alapszava volt. Ezt ma nem használjuk. Orbán Viktornak ezzel sikerült visszaidéznie a hajdani politikai-gazdasági tanulmányai

 – mondta a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Vegyük példaként, milyen profit halmozódik fel a MOL esetében. A nyeresége egyrészt a világpiaci árak emelkedéséből is származik. Mivel monopolhelyzetben van és az oroszoktól behozott kedvezményes árú olajat adja tovább nekünk nyugati árszinten, ez a monopolprofitja. Ezt nevezhetjük extraprofitnak is. Amit meglepő módon, kivet a bankokra, köztük a Mészáros MKB és Csányi OTP érdekeltségére is.

- tette hozzá.

Kuncze Gábor szerint a kiskereskedelmi láncok ilyetén megadóztatásával bár a kiszorítósdi kezdődhetne, de „nem fognak innen kimenni, inkább a többi termékük árát emelik meg.

Abszurd ötletnek tartja a légitársaságok extra-nyereségét megcélozni, hiszen „azoknak nincs extraprofitjuk. Azt hiszik, hogy most elkezdenek az emberek utazgatni. S ha így is lenne, majd megemelik a repülőjegyek árát 10-20 euróval. Ezt is az emberek zsebéből húzzák ki.

- jelentette ki.

A pandémia alatt a szállodák sora bezárt, a NER-szállodák virágoztak. Az építőipar szárnyalt, még ha 20 milliárd helyett végül 30 is lett az elkészült beruházás. A kaszinók nemhogy extraprofitot áldoznak, de adókedvezményt kaptak.

Ezek mind kimaradtak az extraprofit hatálya alól. A NER köréhez most sem nyúlt hozzá Orbán, miközben például az apja kőbányája 30-40 százalékos nyereségkulccsal zárta az előző évet.

Hasonló szenzáció Matolcsy György bejelentése, miszerint nehéz, de sikeres éven van túl a jegybank, bár az „eredmény” 57 milliárdos veszteség. Az egyik legsúlyosabb felelősség az inflációért a jegybankot terheli. 

Forrás: Hírklikk

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Addig, amíg a saját ""extraprofitálóihoz"" nem nyúl (nem akar, nem mer--de leginkább ő az első), addig nincs félnivalója. A hatalma (és az élete is) csak akkor kerülne veszélybe, ha ezt a kasztot próbálna lecsapolni.
Azesetben viszont egyetlen nap alatt rajta lenne a neve egy golyón.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Pegero: tegnap, 21:35
Te undorító féreg.Nyald ki orbán valagát te szaros fingógép.Orbán szarik a fejedre te ökör.
Ekézni téged kell,mert setét ostoba gyökér vagy.
Istenakinincsen
@percsi: tegnap, 22:58 Ennek a féregnek is több neve van?Ez számomra érthetetlen.Mire jó ez?
Csak azért van a többi hogy lájkolja saját magát?Vagy azokon is nyomja a hülyeségeit?Én nem fedeztem fel hozzá hasonló stílust más neveken.
percsi
@Istenakinincsen: Egymás után írt valami marhaságot, tegnap 21:35 és 21:38, és egyből 4-4 lájkot kapott rá. Fidfan nem volt a közelben :) Feltűnt, egyértelmű, hogy saját magára lájkolt.
Mire jó a több név? Talán kapja mind a 4 névre a fizut, egy beírás után valamennyi összeget. Lelkesen válaszolnak, egy-egy értelmetlen valamit, ez mind pénz nekik.
Fene sem tudja, hogyan kapják a pénzt, nem is érdekel, bár ez is lopott pénz.
Olvastam, hogy Fidelitas létre hozott trollcsoportokat, hamis profilokat, ellenzéket lejárató tartalmakat terjesztenek.
Gondolom ő és a többiek is közéjük tartoznak, ezért nem tudnak egy értelmes mondatot, választ, magyarázatot megadni.
olkt.net/bodrozsan-alexandra-oriasi-fideszes-trollhalozatot-buktatott-le/
ómió
Szóval, már megint beindult anarcholiburnyákék multisiratója!? A népzsebisek, bizony, má' csak ilyenek!
szép új világ
Sajnos akik a fideszre szavaztak azok ezeket az összefüggéseket nem értik meg, nem is érthetik meg, mert hozzájuk a
fidesz propagandán kívül más híranyag nem jut el. Így szinte borítékolható hogy a brutális áremelkedésért és inflációért - a kormány propagandának köszönhetően - Brüsszelt fogják hibáztatni. Vakon hisznek Orbánnak, vakon mert az már a szemüket is kilopta.
Yoda69
Mocsok orban a magyarokkal fizetteti meg ezer milliárdos dorbézolásukat, es ehhez a multikat használja ostornak.
Nem értem, hogy az ország leggazdagabbja, vagy a járvány alatt is hasító kaszinók miért nem tudnak hozzájárulni a hiány pótlásához? Ja mert hogy akkor orban saját magától venne el a pénzt? Igy mar érthető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.