A kormány csütörtök óta hallgat, hogy az esemény előtt kevesebb mint egy héttel miért is lépett ki a jótékonysági rendezvény szervezéséből.

A Telex cikke szerint június 16-án a Várkert Bazárban rendezték volna azt a korncertet, melyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök színésztársai is felléptek volna. Az Élet győzni fog című jótékonysági rendezvény szervezésében a cikk szerint a magyar kormány is partner volt, ám kevesebb mint egy héttel mégis kihátráltak a koncert mögül – mondta el a IX. kerületi önkormányzat a lapnak, amely átvette a szervezést és a helyszínt is biztosítja.

Kitáncolt a kormány Zelenszkij színésztársai koncertjének szervezéséből, a ferencvárosi önkormányzat mentette meg a rendezvényt

Fotó: Facebook/Ferencvárosi önkormányzat

A programot így nem a Várkert Bazárban, hanem a Bakáts téren rendezik meg, ott fogak fellépni a Kvartel 95 stúdió tagjai is, akik korábban Zelenszkij kollégái voltak a Nép szolgája című sorozat forgatásán, amikor Zelenszkij még színészként dolgozott (és egy ukrán elnököt alakított a tévésorozatban). 

"A háború kitörésekor a Kvartal 95 Studio valamennyi színésze és a Budapestre látogató többi művész is Kijevben dolgozott, hogy győzelemhez segítsék országukat. Volt, aki humanitárius segélyt szervezett, más adományokat vitt a frontvonalba, megint mások metró aluljárókban koncerteztek, hogy ezzel is támogassák katonáik harci szellemét. Három hónapnyi háborút követően most először hagyják el Ukrajnát, hogy részt vegyenek az országuk támogatására szervezett európai összefogásban.

A turné során több európai nagyvárosban is fellépnek, Lengyelországban péntek este 12 000 ember jelent meg a koncerten. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

A Bakáts téri jótékonysági koncert sorozat legfontosabb célja, hogy egyesítse az európaiakat és az ukránokat, és adományokat gyűjtsön a demokratikus jövőjéért harcoló Ukrajna támogatására. Az „Élet győzni fog” színpadán olyan ismert művészek lépnek fel, mint Voplij Vidoplijaszova, Pianoboy, Zlata Ognyevics, Wellboy valamint a «Evening Quarter» jól ismert dalait előadó Kvartal 95 Studio"

- olvasható a cikkben.

A Telex információi szerint a koncerten összegyűjtött adományokat humanitárius és egészségügyi célokra fogják fordítani Baranyi Krisztina polgármestert kérésére. A ferencvárosi önkormányzat segítsége nélkül a koncertet le kellett volna mondani, miután a kormány visszatáncolt a lehetőségtől. A Telex csütörtök óta keresi a Miniszterelnökség sajtóirodáját az üggyel kapcsolatban, és hogy miért mondta le a szervezést a kormány, de egyelőre még semmilyen választ sem kaptak.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
@KisTehen: Szegény hasznos idiótája OV-nek. A jelek szerint nem tanultál meg szöveget értelmezni. Csak a bányabéka alsó fele alatti szinten tudsz megjegyzést tenni, amelynek nincs köze semmihez a te mentális állapotodon kívül. No persze a naponta a fejedbe öntött szóma miatt hogyan is tudnál értelmesen reagálni bármire. :)
KisTehen
@amaramaistanna: taníts, tanító nénim ... mit rontottam el? :)
durbincs
@amaramaistanna: @amaramaistanna: 50iq-val probál szinitanodát vezetni lent a csilletöcskölő selejnek ? mint @Eladott Ország: @Horizont: @CsipkeRózsa: @Uriel: @kereső: @Nessy: @Nyírfa: @Qqberci: ?
evacica
Mit kell ezen csodálkozni?! Orbán a Trójai faló az Unióban Putyin javára! Ezek semmi tisztességes dologba nem vesznek részt csak a lopás, a hazudozás és a nép butítás megy Orbánnál!
durbincs
@evacica: @evacica: Nem látja , Zelenszkij 1 katasztrofálisan bukott előadás ? S mára már csak a setét múlt ?
durbincs
@Peller Anikó: Persze mert maga is pont most lett gazdasági-kölekedési proffessor ? szerény 50IQ-val ? mint @justhpeter: @Emmersson71: @Jozefina: @kissé felnőttem: @Gazella:+ az örökre buta ? @Qqberci: @sgl: @Istenakinincsen: @gina: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.