Valaki nagyon jól jár majd ezzel a vasútvonallal.

Már zajlanak a kisajátítások a Mészáros Lőrincék által végzett Budapest-Belgrád vasúti beruházásbanMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Népszava értesülései szerint június végén és július elején zsinórban rendezik a Budapest-Kelebia vonal első kisajátítási tárgyalásait. Az első körben legalább két tucat tárgyalás várható, amelyek rétet, szántót és lakóházat is magukba foglalnak – írja a 24.hu.

Pál László – aki a projekt megvalósítására létrehozott Kínai-Magyar Vasút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója –áprilisban arról beszélt, hogy a projekt megvalósítása 2173 ingatlant érint.

Elmondása szerint ebből 186 „idegen”, ezeket kisajátítással kell megszerezni.

Mivel a vasútvonal fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították, az állam nevében eljáró MÁV Zrt. kisajátítási kérelmére 8 napon belül elidegenítési tilalmat jegyeznek be az érintett ingatlanra. Ezután kijelölik az ingatlan értékét meghatározó szakértőt, amely elkészíti szakvéleményét, azt megküldik az érintetteknek, majd jöhet a tárgyalás.

Pest megyében már legalább két tucat ilyen eljárás indult.

Ezek esetében egyébként általában állami cégek által felkért és fizetett ingatlanszakértők a piacinál jóval alacsonyabb ingatlanértéket állapítanak meg, a bíróságok pedig hajlamosak ezeket a szakvéleményeket felülvizsgálat nélkül elfogadni.

Az államközi szerződéssel védett, jelenlegi árfolyamon nettó 800 milliárd forintos költségvetésű Budapest(Soroksár)-Kelebia vasútvonalat egyedüli pályázóként a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő, felcsúti székhelyű RM International Zrt. nyert el a China Railway Magyarország Kft.-vel konzorciumban, a beruházás dokumentumait és szerződéseit tíz évre titkosították.

További költséget jelent a Ferencváros-Soroksár közötti csaknem 7 kilométeres szakasz kivitelezése, amelyet 65 milliárdért végez el a kínai projektcég és a szintén Mészáros-érdekeltség V-Híd Zrt.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@ómió: 11:05, Mit hablatyolsz itt te balfasz, úgy nézek én ki mint aki az eus pénzeket lopja?

Ez egy semmitérő politikai, hitelfelvevő és elbaszó, ellopható, túlárazott, talán sohamegnemvalósuló eszetlenség.

Amit tenni kellett volna az Szegedet Budapesttel összekötő párhuzamos vágány amire fel lehetne terelni a kamionforgamat, amely a mi érdekeinket szolgálja, Magyarországét, tehermentesítve az autópályát és a gázolajkészletet. Sokkal kevesebb CO2 kibocsátással, a személyszállítás modernizálásával a személyautóforgalom is csökkenthető lenne.

De az ilyen marháknak elég ha kína kölcsönt ad, amit el lehet baszni, lopni. Kevés az eszed, az a baj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Megint kiújult az elmebeteg tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája rajtad, bolsiék fajkreténje!? Nincs rá semmilyen terápia!? Szólj az ápolóidnak, sürgessék az agydonorodat!
Clavigo
@ómió: Nem szóltak neked a nővérek,,hogy csendes pihenő van a gyagya- szobában ? Az annyit jelent,,hogy ne szarjál a plafonra,,és kussolj vacsoráig,,gyagyás. Hülye vagy
Németh István
@Peller Anikó: Mindent sorjában, a ÉS nemzetközileg is kiemelt helyen lévő a közlekedést, pontosabban a szállítást hosszú távra is gazdaságossá, tegyük hozzá biztonságossá teendő útnak prioritása van! Ez különben régi gond! @kereső: @Clavigo: egy olyan címeres hülyék vagytok, hogy most már egyértelmű a sajátos témákhoz halvány lila fingotok nincs csak és kizárólag arra használjátok a portált, hogy bemutassátok a kiválóan működő igen buta, primitív, az aljasságban, alázásban Oszkár-díjas ki-voltotokat! Mert csak voltatok van-ni nem vagytok, legfefjebb a bilibe!
kereső
@ómió: Nem fogom ismételni magam- kinai hitel, amit az adófizetők fizetnek vissza. Szólj habonyrogánbűnözőnek, hogy nem birod a nohat-t, teljesen elmegy tőle a maradék kis eszed is. Valami márkásabbal itassank. Mert józanul, ennyi baromságot nem képes összehozni senki.
ómió
@kereső: Miközben te magad képtelen voltál eldönteni, hogy "adófizetői pénzből", vagy kínai hitelből készül, bolsiék fajkreténje, aközben az ebből is ordító saját gyagyás mivoltodat próbálod másra hazudni? Igazán "efftársi"!
ómió
@Clavigo: Szóval, neked a nővérek szoktak gyagyás-riadót fújni ott az elmeosztályon, amikor már ön- és közveszélyes vagy, bolsiék elmebetege!? És ilyen "vezényszavakkal", hogy "kussolj, gyagyás, hülye vagy"!? De, akkor, ezt miért hazudnád másra? Úgy az "efftársi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.