Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón elmondta: fogyasztóvédelmi vizsgálat indult a Ryanairrel szemben. Az extraprofit-különadó áthárítását minden esetben ki kell vizsgálni, és fel kell lépni ellene. Gulyás Gergely szerint szokatlan, hogy a Ryanair kocsmai stílust enged meg magának, azt javasolja a magyar utazóknak, hogy ahol van versenytárs, mindenképpen azzal érdemes utazni.

Minden esetet vizsgálnak, amikor a cégek áthárítják az extraprofitadót a fogyasztókra

- közölte Gulyás.

"Szokatlan, hogy a Ryanair kocsmai stílust enged meg magának" – Gulyás Gergely üzent az utasoknak is, hogy ha tehetik, ne az ír fapadossal repüljenek

A Ryanair esetében fogyasztóvédelmi vizsgálat zajlik, holott Európában számos országban van, ahol létezik ilyen adónem.

Szokatlan, hogy az árakon változtat valamelyik cég, és még szokatlanabb, hogy egy cég ilyen kocsmai stílust megenged.

Ahol van versenytárs, ott minden esetben érdemes azzal utazni

– biztatott egyáltalán nem visszafogottan mindenkit Gulyás arra, hogy ne utazzanak az ír fapadossal, ha tehetik.

Két ponton hibádzik a Ryanair érvelése Gulyás szerint.

A Ryanair ÁSZF-jében az szerepel, hogy a rájuk kivetett adót háríthatja át, de a kormány nem a légitársaságokra vetette ki közvetlenül

- mondta.

Az ÁSZF is lehet tisztességtelen

- sorolta.

Figyelik, hogy kik akarják áthárítani a lakosságra az extraprofit adót

A korábban megvásárolt és utólag plusz költséget kivetett Ryanair jegyek ügyében mindenképpen forduljanak az emberek a fogyasztóvédelmi hatósághoz – mondta még Gulyás. Szerinte egyébként kevés cég igyekszik trükközni az extraprofitadó áthárításával. A magyar bankszektor sokszereplős, ezért ha ott emel az egyik, akkor az ügyfél átmehet egy másik pénzintézethez, tehát azt kockáztatják, hogy esetleg ügyfeleket vesztenek, ha árat emelnek.

Vizsgálat indult a K&H ellen is

A miniszter megerősítette, hogy hasonlóan a Ryanair-hez a bank esetében is fogyasztóvédelmi vizsgálat indult a tranzakciós illeték áthárítása miatt.

Forrás: Index, 24.hu, Portfolio

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A hírek szerint semmi nem tiltja az áthárítást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
A hírek szerint semmi nem tiltja az áthárítást.
Tehenész
Használják Mész-Or-Air légitársaságot, vagy a Csányi-Airt mert az nagyon olcsó. Orbán is mindig azzal utazik .
Pálinkás Pál
sajnos...így kéne beszélni ezekkel a tolvajokkal mindenkinek...
drrotf
Gulyás azon javaslata után hogy ne vegyük igénybe az ír repülőtársaság szolgáltatásait az a vicc jutott eszembe, hogy mikor Tasziló megtudta hogy felesége a szódással csalja, akkor úgy állt bosszút, hogy lement az utcára és jól tökön rúgta a szódás lovát!Ez a kormány olyan siket mint a nagyágyú, nem hallja hogy mit kifogásolnak az érintettek és nem arra válaszolnak amit kérdeznek és megsértődnek ha ezek után a külön adó kivetését az olyanokra akik nem termelnek nyereséget olyannak tekintik mint egy út menti kirablást.Nagy Márton meg megsértődik miután elmagyarázta a televíziókban hogy a külön adót nem a profitra ,hanem a rendes profiton felüli extra profitra kivetett külön adó.Ebből egyenesen következne, hogy ahol nincs jövedelem ott külön adó sincs:De Nagy Márton logikája szerint , amely nem tudom milyen logika, azoknak is fizetni kell külön adót akiknél haszon sem keletkezett, s ha ezek a cégek megkérdezik, igaz nem a legkellemesebb stílusban ,hogy hogyan is van ez miniszter úr, olvassa már el a közgazdaság tankönyvét, akkor ez a miniszter nem azt magyarázza el, hogy miért sorolta a nem jövedelmező cégeket is a külön adót fizetők körébe, hanem megsértődik!Annak ellenére Ő sértődik meg amikor a helytelenül besorolt cégeknek kellene megbotránkozniuk!
csak úgy....
ezek a ryanosok túl sok bayer zsoltot nézhetnek...
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 13:22
Ha csak úgy nem
De most komolyan, a szállodásokat nem tervezik sanyargatni, mert az utóbbi években veszteségesek, ellentétben a légitársaságokkal, mert ott akkor is nő a profit, mint a gomba, ha üresen kell elindítaniuk a gépeket csak azért, hogy fenntartsák a reptér használati jogát.
hu.euronews.com/my-europe/2022/01/06/felhaborodast-okozott-europaban-az-uresen-kozlekedo-repulogepek-ugye
nezelodo
Ennek a légitársaságnak a vezére bizonyára figyelemmel kísérte a magyar választási kampányt, a kormánymédiát, és a fidesz suttyó kocsmai stílusban való lekicsinylő nyilatkozatait, a dedós gúnyolását a politikai riválisokon, és azt hitte, nem ok nélkül, hogy náluk ez a megszokott stílus. Természetesen felvette a fonalat, hogy egy nyelvet, szlenget, beszélve szót értsenek.
Néro2
Gulyáságyú itt csutilandban csak ti vagytok tisztességtelenek. Minden nap mindenkivel szemben. Menjetek a Pi-be.
simmering73
"A magyar fasiszta állam a gazdaságosan üzemelő cégek kifosztását törvényesnek álcázza, mintha ilyen sarcok kivetésére joga lenne. Ez azonban behatárolja a lehetőségeit is, mert ezek a cégek úgy kezdenek el viselkedni, mintha ez tényleg egy demokratikus állam által kivetett törvényes adó lenne, és az így keletkező terheiket áthárítják a fogyasztókra, mint ahogy demokráciában és a szabad piacra épülő gazdaságban szokás. Így a hatalmat bitorló fasiszta csőcselék által kivetett “adót” végül a nép fizeti meg, amely elől titkolni akarták a csődöt, és nem velük akarták megfizettetni azt."
nepszava.us/a-fasiszta-allam-sarcolja-a-cegeket-de-nem-tudja-puskatussal-agyonverni-es-deportalni-oket-ezert-vegul-a-lakossag-fizeti-meg/
justhpeter
A kormány a Ryanair-nek és a K&H-nak is kinyalhatja.
kereső
Gulyás még nem hallotta szijjártó egy-egy kirohanását más európai államok vezetői/kormányai ellen? Az a "kocsmai stilus" az elfogadható?
Béla333
"Ryanair: A magyar utasok nem 60, hanem kevesebb mint 3 százaléka váltotta vissza a jegyét"
"A Magyar Nemzet állításai hamisak és egyértelműen kitaláltak – válaszolta a 24.hu kérdésére a Ryanair sajtóosztálya, miután a kormányközeli lap minap megjelent cikke kapcsán érdeklődtünk."
24.hu/belfold/2022/06/17/ryanair-magyar-nemzet-jegyek-visszavaltas-nagy-marton/

Már meg sem lepődök, hogy ha kinyitják a szájukat, akkor hazudnak! Ahogy a hülyemagyar maffiahívők sem, hiszen ők azt szeretik, ha folyamatos hazugságban élhetnek...
kereső
@nezelodo: Ezt meg is értették. Az unió kérlelését, figyelmeztetéseit- azt nem. Mert nem azt a nyelvet beszélik, az "eró" az erő nyelvéből ért úgy-e???Ezért is "röhejes" az ellenzéki pártok kommunikációja- javasoljuk, felszólitjuk, kérjük...
surdilloFUJT
Az eszement,barom intézkedéseitekre még ez a válasz is puha volt!!!El kellett volna zavarni bennetek a halál faxára,aljas hazug nyalonc!!!
Eladott Ország
"Az a helyzet, hogy ameddig csak pofázni kellett és nem volt tétje, mert futotta a pénzből lóvéra, addig rendületlenül pofáztak arról, hogy ők már háromszor legyőzték a globalizmus erőit – idén már negyedszer is -, hogy ők megvédték, és nem engedik. Most meg amikor tétje van, akkor ez marad: nem tudjuk kivonni magunkat a globális folyamatok hatása alól. Ez itt a beismerése annak, hogy szart nem tudnak tenni a forint stabilizálásáért, ezért a globális folyamatokra kenik, hogy az elmúlt 12 év jövőt felszámoló gazdaságpolitikai ámokfutásának gyümölcsei beértek. És a piacot rohadtul nem nyugtatta meg sem az értelmezhetetlen extraprofitadó, sem az, hogy a kormány a miniszterelnök fizetésének emelésével, illetve kommunikációval és arcoskodással próbál felülkerekedni a közeledő gazdasági összeomláson. Nem jövök azzal, hogy ha bevezették volna az eurót, mi lenne, mert fel sem merült, és most sem merül fel a bevezetése. Erről pedig ezer százalékos biztonsággal tudjuk, hogy 100%-ban az Orbán-rezsim sara. Most meg várják a háború végét, amire nulla ráhatásuk van, mert szerintük már csak az mentheti meg a forintot. Jobb helyeken ilyenkor le szoktak mondani a picsába, ezek meg ott sem voltak. Ezek szerint senki nem szólt Nagy Mártonnak, hogy ha már közgazdásznak hülye a Közgazdaságtudomány hülyéknek tökfejeknek című kézikönyvet, Ryanair légitársaság
vezérigazgatója ingyen elküldi. Ajánlott olvasmány Nagy Mártonnak , ameddig megérkezik Michael O’Leary Ryanair-vezérigazgató dedikált könyve – Jaksity György: A Rezsi fiú esete Mari nénivel." Mari néni: Fiam nem a rezsi sok, hanem a rizsa.
ómió
Továbbra se "ércsük", hogy a Ryanaires efftársak csak a "művelt Nyugatnak" hajlandók a "veszteségeik" után extraprofit-adót fizetni!? Mi a "magas" ebben!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.