Borsod-Abaúj-Zemplén megye öt településén választanak polgármestert a vasárnapi időközi szavazáson, a korábbi vezető lemondása, illetve halálesetek miatt.

Újabb választások lesznek hétvégén – Ismét felmossák a padlót az ellenzékkel?

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bódvalenkén lemondott a község korábbi vezetője, ezért írták ki a szavazást. Most két független jelölt, Beri István és Rusznyák Elemér indul a posztért, közölük választhat a névjegyzékben szereplő 176 bódvalenkei – mondta Varga Vincéné jegyző.

Igriciben három független jelölt, Gombos Katalin, Tenczel Gábor és Tóth Sándor méretteti meg magát, a 872 választópolgár szavazata közöttük oszlik meg – közölte Burainé Hajdú Éva jegyző, aki azt is elmondta: a korábbi községvezető meghalt, ezért írták ki az időközi voksolást.

Meghalt Szőlősardó polgármestere is, ott szintén voksolnak vasárnap. Most Ritó László és Tóthné Adorján Andrea Mária közül választhat a névjegyzékben szereplő 99 lakos – tudatta Vécsei Vilmos jegyző, aki azt is elmondta: mindkét jelölt függetlenként indul.

Galvácson egy független jelölt, Filó Gergő száll ringbe – közölte Istenes Ibolya jegyző.

Zádorfalván Farkas Attila, Szabon Tibor, Ruszó Zoltán, Lázi Csaba és Gulyás Dénes függetlenként méretteti meg magát, a 324 választópolgár közülük választhat – tudatta Nagy János jegyző, hozzátéve: a korábbi polgármester halála miatt írták ki az időközi szavazást.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Főleg ottan, ahol egy induló van. A többi meg független jelölt- legalábbis a cikk nem is emlit pártokat. Még a fideSS-t sem.
Egyszóval- a cikk cime kissé elhajlitja a valóságot. Ccccccccccccccccccccccccc-ujságirás??? Magyar ujságirás, hol vagy???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fergeteg
Ezek a FIDESZ kitartottjai. Fasza gyerekek az állampártnak. Mindkettő értékes ember.
surdilloFUJT
@Shikari: anyáddal aki a sok munkával(?) begyüjtött homokszem miatt már sivatagtulajdonos,és pátyolgatja az 1 bites,génhibás,korcs transzi ölebét!!!Mármint téged,agyhugyköves idióta csicska!!!
tomsawyer - régről
Nagyon unom ezt a libsizést. Egyrészt azok, akikről szó van, nem liberálisok, hanem progresszív baloldaliak. Köze nincs sem eszmerendszerében, sem gondolkodásmódjában, sem elveiben a liberalizmushoz a dolognak, kifejezetten a baloldalon belül is a szélsőbalhoz van köze, amit divatosan progresszív balnak lehet nevezni, de még árnyalataiban sem liberálisnak. Pont az ellentéte a liberalizmusnak.
Hozzáállásban, érdekérvényesítésben, más nézeteinek elfogadásában, egyáltalán: egyetlen apró részében sem liberális, hanem az ellentéte.
Másrészt ezek az emberek se nem fideszesek, se nem progresszív balosok (azt se tudják szerintem, hogy pontosan mi fán terem a progresszív baloldal és ettől roppant szerencsésnek mondhatják magukat, ez nemhogy nem lebecsülés részemről, hanem rosszul titkolt irigység. Jó nekik, hogy nem tudják. bárcsak én se tudnám) se idejük, se energiájuk, se kedvük ilyen hülyeségekkel foglalkozni. Örülnek, hogy élnek Borsodban, a szegény kis falvakban.
Ne kelljen már újra és újra leírnom, hogy ezek a nézetek, ez a hozzáállás, ezek a "divatos" baromságok, a woke, az LMBTQ érzékenyítés az óvodában (aminek itthon nulla esélye van egyébként, népszavazás nélkül is, ezt már leírtam párszor) nem liberális, hanem baloldali, azon belül szélsőbalos, avagy progresszív balos nézetrendszer. A liberalizmus ellentéte, kifejezetten szemben áll vele. Aki magát liberálisnak vallja, az irtózva menekül ettől, mert a liberalizmus és a szélsőségek együtt értelmezhetetlenek. Egy oximoron halmaz. Nincs szélsőliberalizmus. Minden szélsőség, bármely oldal irányába a liberalizmus ellentéte. Erőszakkal térít, erővel át akar állítani, nem tolerál, nem tűri az ellenvéleményt és nem tartja tiszteletben mások jogát és nézeteit. Ez a szélsőbal sajátja (de egyébként a szélsőjobbra is jellemző lehetne, mivel ugyanazon az elven működnek) és egy liberálisnak idegen, irtózik tőle.
ómió
A "haladó efftársi ellenzék" megint saját felmosatására készül? Akkor, némi realtásérzék nyomokban még maradt benne!
Sámannus
Gyönyörű vidéke az országnak reménytelen szegénységben hagyva. Szerintem itt a fidesz van porrá zúzva, ha még adunk valamit a kormányzási képesség hiányára. Nyomorult elszegényedő vidék valaga teli leszz az ispánokkal és a hazudozó hírgyárosokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.