„Elképesztő, hogy a magyar vállalkozások megvédésére hivatkozik a kormány, amikor megvétózza a globális minimumadót, miközben azt megközelítőleg 300 milliárd feletti árbevétel esetén kell majd csak megfizetni. A Fidesz vétója tehát valójában a multik védelme és kiszolgálása, nem pedig a magyar kisvállalkozók megsegítése” – mondta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a Hírklikknek.

Ujhelyi: Orbánék zsarolása nem jött be, befagyaszthatják az összes uniós támogatást Magyarországnak

Fotó: pixabay.com

Az MSZP politikusa szerint a kormányzati vétó nem szól másról, mint az alkupozíció megerősítéséről az uniós források befagyasztása kapcsán zajló tárgyalásokon – írja a Hírklikk.

„A Fidesznek mégiscsak kell az a pénz, ehhez pedig azt találták ki a boszorkánykonyhában, hogy olyan helyen lengetnek be vétót az uniónak, ahol az fáj a közösségnek. Nyilván azzal számolnak, hogy el tudják érni: ha visszavonják a vétót, akkor megkaphatják a jogállamisági bűnök miatt befagyasztott uniós forrásokat. De rossz hírem van a Fidesznek: az EU már kitalálta, hogy miként bújik ki a zsarolásból, megcsinálja az adót Magyarország nélkül. A másik, amivel nem számoltak, hogy olyan hosszú már az Orbán-kormány bűnlajstroma az EU-s intézményeknél, hogy az unió egyszerűen végig akarja és végig is fogja vinni a pénzbefagyasztással járó jogállamisági vizsgálatot. A zsarolás nem jött be, viszont újabb károkat szenvedünk el az orbáni politika miatt”

– foglalta össze Ujhelyi István.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Hírklikk

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ha a Csutkány nem enged, akkor ennek az országnak kampó. Azt mondta, akkor lesz vége az inflációnak, ha a háborúnak vége lesz. Simán a háborúra fogja, a birkák meg még sajnálják is, hogy szegííny hiába akar nekünk jót. Rohadjon meg ott ahol van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
És ezt beárazta a piac. 417 Ft az euro .Orbánék meg hallgatnak, mint x@r a fűben.

Orbán takarodj, vidd az összes haverod- de előbb "tedd vissza fiam"!!!
Macskaszem
Ha a Csutkány nem enged, akkor ennek az országnak kampó. Azt mondta, akkor lesz vége az inflációnak, ha a háborúnak vége lesz. Simán a háborúra fogja, a birkák meg még sajnálják is, hogy szegííny hiába akar nekünk jót. Rohadjon meg ott ahol van.
tomsawyer - régről
Gondolkodtam, hogy vajh' mi hiányzott a mai napomból. Rájöttem, hogy Uriel! Más néven.
Gazella
@sgl: nem fogja mondani a takony zsir... nem lesz pénz semmire sem.
Ellenzékrt meg hagyd békèn!
jesz
ez az önelégültséget sugárzó vágókép is jelzi, hogy nem a hazája a legfontosabb...
namihami
@Nanya: 18.47:. És a ""maradást"" szinte kizárólag egy betonfal előtt, Causescu pózban tudom igazán elképzelni!
namihami
@Nanya: Tökmindegy. Bár a fotó alapján (alul lábazat, felül a fene tudja) nem tudom eldönteni.
A lényeg nem a fal anyagán van.
NKF
Ez a seggfej a magyar érdekek ellen van.
gina
Megkapta az elmebeteg cigány amit főzött, remélem igy lesz a jövőben is, ez a fidesz maffia banda tönkretette ezt az országot..
gina
@NKF: Aki a magyarok érdekei ellen vannak az a fidesz tolvaj banda meg a zsiros cigány az élen, Ennyi!!! Ébredj fel !!!
kereső
@Nanya: t18:47 A megszentségtelenitett Karmelitából gondútam a takarodást...
ómió
Nekünk meg az uniós tagsági díjunk befizetését kell "SOS befagyasztanunk"!
Németh István
Ezt a moslék ujhelyi szemétláda gecit, hazaárulás okán ki kell nyírni!
Különben ha egy adott ország választói akaratból eredeztető kormányának a programjába foglaltakaz ellenzéknek okkal nem tetszik is(mert ez egy dolog) fe nem léphet fel az ország érdekeivel és a saját kormányával szemben! EZT egy, de egyetlen egy ország akármilyen képviselője nem teszi meg! A magyar képviselők élenjárók, ők az ország eredményessége ellen munkálkodnak!
A kérdés csupán az, hogy ebben nekik mi a jó, a kormány bukta!? a saját zsebű érdekeltségeik okán!?? A saját kormányzásukba miért buktak bele, mert moslékok voltak, mint látható most is azok! A nép a polgárok buktatták meg őket nem a mostani kormány HANEM A NÉP!
Az ilyen rongy embereket mint ujhelyi, dobrev, donáth, cseh, gyurcsány, gyöngyösi, arató, vadnai, szabó t. varju, stb. el kel taposni mint a szartól bűzlő hernyókat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.