Hozzá tartozik még a közösségi bormarketing is.

A hétfői Magyar Közlönyből derült ki, hogy a közösségi bormarketing és a magyar bor népszerűsítésére irányuló kommunikációval összefüggő feladatok koordinálására Rókusfalvy Pál Lászlót nevezte ki kormánybiztosnak Orbán Viktor miniszterelnök – olvasható a Magyar Hang cikkében.

Orbán Viktor nevezte ki: Rókusfalvy Pál lett a magyar bor népszerűsítéséért felelős kormánybiztos

Rókusfalvy Pál borász beszédet mond a második alkalommal, Gondolatok a buborék körül címmel megrendezett pezsgőkonferencián Etyeken 2020. szeptember 3-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

A lap szerint a megbízatás július elsejétől érvényes. 

Rókusfalvy a '90-es években még műsorvezetőként volt ismert, később a borászat felé fordult, 2003 óta pedig a Fidesz tagja.

Kormánybiztosként feladata lesz kidolgozni a 2023-2026 közti időszakra szóló Nemzeti Bormarketing Stratégiát, és elő kell készítenie annak végrehajtását, melynek keretében a cikk szerint többek között

"a) felügyeli a szükséges piackutatások, piaci elemzések elkészítését,

b) koordinálja a nemzeti forrásból megvalósuló bormarketing tevékenységeket,

c) irányítja a Stratégia részét képező bormarketing programok végrehajtását,

d) felügyeli a Magyar Bor (Wines of Hungary) mint közös márka használatát, elősegíti annak erősítését,

e) közreműködik a közösségi bormarketinghez kapcsolódó, központi költségvetési források biztosítását szolgáló döntések előkészítésében és végrehajtásában,

f) közreműködik a közösségi bormarketinget érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában,

g) eredetvédelmi javaslatokat fogalmaz meg az ágazati szereplők részére."

A cikk szerint a kormánybiztosnak ezen feladatokon felül együtt kell működnie borturisztikai kérdésekben a turizmusért felelős miniszterrel, és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt-vel. A bormarketing kérdésében az agrárpolitikáért felelős miniszterrel és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft-vel, valamint az ágazatot érintő külgazdasági kérdésekben a külgazdaságért felelős miniszterrel és a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel kell együttműködnie.

"Rókusfalvy munkáját a miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszteren keresztül irányítja, a kormánybiztos tevékenységét pedig öt fős titkárság segíti. Munkáját nem kell ingyen végeznie: a vonatkozó törvény szerint a miniszterelnök által meghatározott mértékű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult"

– olvasható a cikkben.

Forrás: hang.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
@Nessy: ma 10:12. Az egyetlen e témában jártas szakértőjüket is, a Tompikát. Brüsszelben bújtatják. A rosszmájúak szerint már az odaérkezésének híre is komoly keresletet generált a szexboltokban az erényövek piacán a diplomata kollégák jóvoltából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisfalud
@Dr. Proktor: Lehet, hogy már gyakorlott csatornamászó volt, és azért nem használt biztosító kötelet, ráadásul azoknak a hülye rendőröknek pedig nem volt humoruk és ezzel zavarba hozták.
lampa laz
Lassan az összes WC papírjának talál pozíciót orbán.
szegfue
@sgl: Ő volt egyik gyerekem énektanára... ez az igazi "pedagógus életpálya modell"!:)))
Nessy
@CsipkeRózsa: A kannást is "népszerűsíti"? Na, azzal nem lesz sok dolga!
ómió
Csak nem Böszme efftársat kellett volna!? Hadd "kígyózzék"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.