A Fidesz kommunikációs igazgatója eltévedt picit az érvek dzsungelében, mikor a Telex riportere megkérdezte, hogy mégis mire volt jó ez a kapkodás.

Mint ismert, kedden sürgősséggel fogadta el a fideszes többség a parlamentben azt a törvénymódosítást, amelyet hétfőn nyújtottak be a katás adózás kapcsán, és amely közel 450 ezer embert érint.

Hollik István szerint a háborús helyzet miatt kellett sürgősséggel megszavazni a katás adózás leradírozását

Fotó: Facebook/Hollik István

Bár Gulyás Gergely miniszter a legutóbbi kormányinfón még azt mondta, hogy a kormány elfogadja az Európai Bizottság négy ajánlását, amelynek egyik pontja pont arról szól, hogy sokakat érintő törvénykezést nem nyomnak át alig két nap alatt a parlamenten, hanem konzultálnak róla a társadalommal – ehhez képest sikerült egy nap alatt átnyomni a módosítást, amely szeptember elsejével életbe is lép.

A Telex ennek kapcsán kérdezte a kormánypárti képviselőket nem sokkal azután, hogy azok megszavazták a módosítást, amelyből videós anyagot készítettek - derül ki a hvg.hu cikkéből. 

A nyilatkozók egyike volt Hollik István KDNP-s képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint sokan kihasználták ennek az adózási formának a kiskapuit, ez pedig a jelenlegi "háborús gazdasági" helyzetben "nem fér bele". A képviselő hozzátette, hogy a módosítás azt a célt szolgálja, hogy a katás adózásnak visszatérjen az eredeti formája.

Hollik azon kérdésre, hogy miért kellett bő 24 óra alatt lezavarni a törvénymódosítás megszavazását annak megjelenése után, a következőket felelte a 444 által készített leirat szerint (3:50-től):

Három hónap múlva lép életbe, van idő a felkészülésre. És azt azért ne hagyja figyelmen kívül, hogy háborús helyzet van, elképesztő állapotok uralkodnak Európában, ilyenkor ezeket a döntéseket gyorsan kell meghozni

- magyarázza Hollik, majd a következő párbeszéd zajlik le a riporter és közte:

- Plusz bevételt remélnek ettől?

- Nem. De a helyzet az nehéz.

- Mi köze a háborúnak ahhoz, hogyan fizetik a katát Magyarországon a kisvállalkozások?

- Sokan ezt bújtatott foglalkoztatásra használták, tehát valójában azokat az adóterheket, közösségi költségeket, amiket be kellett volna fizetniük a munkavállalóik után, nem fizették be.

- Tehát akkor várnak plusz bevételt ettől?

- Nem… egyébként igen, lesz a költségvetésnek bevétele.

Hogy egyébként mennyi lesz a költségvetés várható bevétele a katás adózás jelenlegi formájának szinte teljes eltörlése, és a jelenlegi adózói kör más adófajták felé átterelésével, azt nem tudni, ugyanis a videóban megkérdezett fideszes képviselők sem nagyon tudtak erre érdemben válaszolni.

Forrás: telex.hu, hvg.hu, 444.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Gazdasági év kellős közepén? Esetleg 2023. január 1-től célszerű bármilyen módosítást eszközölni!!! De előtte időben tájékoztatni az érintetteket - mintegy 450 ezer ember!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
@Németh István: ne okoskodj mem áll jól, ha leírod a Fidesz narratívát.
Macskaszem
A háborúnak meg a Katának köze nincs egymáshoz. Viszont Qrvára üres az államkassza, és egyre több olyan csoport lesz, amelyeknek a megsarcolásával akar pénzhez jutni a zsírdisznó.
Ahogy elnézem, az unió ellen még mindig harcol, úgyhogy annak a pénznek kampó.
Németh István
Sajnos a kormány, de leginkább az adóbeszedésért felelős szervezet a felelős, hogy nem éves szinten az inflációs tényezőknek megfelelően korrigáltak a sok kiskaput amit magyar "pihent agy" mindenben mindenhol megtalál >>BECSUKJÁK!!!
Egyértelmű tény hogy a KATÁSOK 5-10 %-a vett részt a tüntiken és mára már jóformán senki nincs tényleges vállalkozó köztük >> akik rontják a levegőt és szennyezik a város adott pontjait azok mind a balliberális anarchiát keltő, nagyon moslék agresszorok és belső ellensége a nyugalomra vágyó nemzet polgárainak!
Ezeket a moslékokat ki kell irtani! Erre a rendőrségnek, de a kormánynak alapvetően már rá kellet volna jönnie! A csaknem 3/4-s választási győzelemmel predesztinálva van a nemzet nyugalmának az anarchikus megnyilvánulások felszámolására!
Németh István
@Macskaszem: Sajnos nem csupán a háborúnak hanem a migráns ügyhöz , a covid ügyhöz , az eu pénz visszatartási ügyhöz is, stb. van köze! Ugye értelmes emberként te is azon vagy, hogy minél jobban élj, és megéljenek a szeretteid! keresed azt a lehetőséget > kiskaput amely által több jövedelemhez jutsz! Aztán adott eseteben az sem érdekel ,hogy az a kiskapu éppen az államot károsítja, miközben neked jövedelmet hoz! Na most ilyenkor mondom én azt, hogy az alázás helyett jobb lenne gondolkozni! Érted zsirdiszó agyú barom!?
Németh István
@Baker: nem szokásom mellébeszélni, sem más tollaival ékeskednem, saját ismereteim alapján kialakított nézetemet közlöm - és ha ezért bárki aláz annak a válaszom a legváltozatosabb szintű,
módú reagálás! Ennyi!
Baker
@Németh István: Pityu, hisz' megint fideszül beszèlsz :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.