A Fidesz kommunikációs igazgatója eltévedt picit az érvek dzsungelében, mikor a Telex riportere megkérdezte, hogy mégis mire volt jó ez a kapkodás.

Mint ismert, kedden sürgősséggel fogadta el a fideszes többség a parlamentben azt a törvénymódosítást, amelyet hétfőn nyújtottak be a katás adózás kapcsán, és amely közel 450 ezer embert érint.

Hollik István szerint a háborús helyzet miatt kellett sürgősséggel megszavazni a katás adózás leradírozását

Fotó: Facebook/Hollik István

Bár Gulyás Gergely miniszter a legutóbbi kormányinfón még azt mondta, hogy a kormány elfogadja az Európai Bizottság négy ajánlását, amelynek egyik pontja pont arról szól, hogy sokakat érintő törvénykezést nem nyomnak át alig két nap alatt a parlamenten, hanem konzultálnak róla a társadalommal – ehhez képest sikerült egy nap alatt átnyomni a módosítást, amely szeptember elsejével életbe is lép.

A Telex ennek kapcsán kérdezte a kormánypárti képviselőket nem sokkal azután, hogy azok megszavazták a módosítást, amelyből videós anyagot készítettek - derül ki a hvg.hu cikkéből. 

A nyilatkozók egyike volt Hollik István KDNP-s képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint sokan kihasználták ennek az adózási formának a kiskapuit, ez pedig a jelenlegi "háborús gazdasági" helyzetben "nem fér bele". A képviselő hozzátette, hogy a módosítás azt a célt szolgálja, hogy a katás adózásnak visszatérjen az eredeti formája.

Hollik azon kérdésre, hogy miért kellett bő 24 óra alatt lezavarni a törvénymódosítás megszavazását annak megjelenése után, a következőket felelte a 444 által készített leirat szerint (3:50-től):

Három hónap múlva lép életbe, van idő a felkészülésre. És azt azért ne hagyja figyelmen kívül, hogy háborús helyzet van, elképesztő állapotok uralkodnak Európában, ilyenkor ezeket a döntéseket gyorsan kell meghozni

- magyarázza Hollik, majd a következő párbeszéd zajlik le a riporter és közte:

- Plusz bevételt remélnek ettől?

- Nem. De a helyzet az nehéz.

- Mi köze a háborúnak ahhoz, hogyan fizetik a katát Magyarországon a kisvállalkozások?

- Sokan ezt bújtatott foglalkoztatásra használták, tehát valójában azokat az adóterheket, közösségi költségeket, amiket be kellett volna fizetniük a munkavállalóik után, nem fizették be.

- Tehát akkor várnak plusz bevételt ettől?

- Nem… egyébként igen, lesz a költségvetésnek bevétele.

Hogy egyébként mennyi lesz a költségvetés várható bevétele a katás adózás jelenlegi formájának szinte teljes eltörlése, és a jelenlegi adózói kör más adófajták felé átterelésével, azt nem tudni, ugyanis a videóban megkérdezett fideszes képviselők sem nagyon tudtak erre érdemben válaszolni.

Forrás: telex.hu, hvg.hu, 444.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Gazdasági év kellős közepén? Esetleg 2023. január 1-től célszerű bármilyen módosítást eszközölni!!! De előtte időben tájékoztatni az érintetteket - mintegy 450 ezer ember!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Ez a gusztustalan, erkölcs nélküli narancsos moszkovita, emberek halálát, szenvedéseit kihasználva, hullagyalázást elkövetve "indokolja" a fideSS tálibok aljas tettét. Okádok tőlük- mind a 135+nácik -tól.
ESCOBAR
Gazdasági év kellős közepén? Esetleg 2023. január 1-től célszerű bármilyen módosítást eszközölni!!! De előtte időben tájékoztatni az érintetteket - mintegy 450 ezer ember!
Qqberci
Mocsok Segglik, mindig másra tolnátok a felelősséget, mikor valami disznóságot csináltok? A kolostormalac szerint Magyarország kimarad a háborúból. Akkor miért is kell 400 ezer vállalkozó egzisztenciáját tönkretenni?
Béla333
A hülyemagyar maffiahíveken kívül nincs ember, aki ezt a baromságot elhiszi...
De a jelek szerint a maffiózóknak ez pont elég is...
Tonyróma
A költségvetésnek lesz plusz bevétele,az új katás adózási törvényből.Ezért lett átalakítva,a többi mese,de ezeket sem az emberek fogják megfizetni.
kisfalud
A francot, az esztelen pénzszórás, a szavazatvásárlás miatt elkerülte a kordé a szamarat, aztán most próbálják visszarángatni a kordét a szamár mögé, de már a szamár is messze jár. Ennek pedig semmi köze nincs a háborúhoz, ahogyan az ócskavas lélegeztető gépeknek, a vacak elajándékozott vakcináknak stb sincs,
Yoda69
Ezek a dilettáns faszok mindent tönkre tesznek.
vacsi
@Béla333: Itt nyilván rám is gondolsz - de nyugodj meg, ezt a baromságot én sem hiszem el...
Macskaszem
Elmész te a pichába Likaspista. Ennél nyomósabb érv már csak az lett volna, ha azt mondod Gyurcsány. Szánalmas barom.
Németh István
Kedves nagy tévedésekben élők! Ennek a KATA nevezetű un. törvénymódosításnak sok szempontból kellő alapja van! El kellene olvasni, hogy a kormány mit is szavazott meg, és meg kellene érteni azt ami le van írva! Akkor rá tetszenének jönni, hogy az ellenzék 2012-es KATA ellenes szavazatát most miért is váltóztatta meg GENERÁLISAN amikor a recesszió kikényszeríti a megfelelő módosításokat! tegyük tisztába a dolgot az állam tart el bennünket, mi meg az állam működését kell, hogy biztosítsuk. Ez csak úgy megy ha a fekete jövedelmek egyre jobban eltűnnek!!> és aki bevételt termel az annak adott százalékát a KATA esetében egységes havi 50 ezer Ft -ot adózzon! Természetesen a járulék fizetési kötelezettségei mellet!
Mi ebben a borzasztó!?
Az hogy az ellenzékes ELLENSÉG a nagyon hülyére vett civilekkel csinálnak egy látszatra kormányellenes hőbörgést; MÉGPEDIG > a saját 10 évvel ezelőtti álláspontjukat felrúgva teljesen ellentétes "koncepciójuk" alapján hergelik a polgárokat! miért is, mert a brüsszel felé igyekeznek igazoltatni, hogy bizony Magyarországon elnyomás, diktatúra van és minden kormányintézkedés népellenes, hogy abszolút pontosak legyünk jogállamiság ellenes, stb. A KATÁSOK "megszorítása" köztudott, hogy igeb csak látszólagos, hiszen a jövedelmük, bevételük lehetőségei nem váltóznak > ha a tevékenységeiket a törvényes - valójában követhető és ellenőrizhető - adottságok közt végzik!
ÉS AMI A LÉNYEG!!! > a brüsszelnek való címzettség egyértelmű bizonyítéka a balhé nagyságrendjének fokozása olyanok beszervezésével a kormány intézkedéssel szemben (valójában nem is a KATA rendszer módosításával szembeni) hogy akinek semmi köze semmiféle vállalkozáshoz, nem vállalkozók, hanem akár pénzért a moslékok ugatására, hergelésére az utcára balhézni ment munkakerülő szar trógerek bevonásával! a lényeg, hogy balhé legyen és ez a híradásokban látható legyen! Összegezve a magyar belső ellenség újra szemétkedik, próbálja a bukás sorozatait kompenzálni a teljességgel nemzetellenes...
kereső
@Tonyróma: Ebben én nem vagyok olyan biztos, hogy ez + bevételt fog hozni a költségvetésnek. A KATA stabil bevételt hozott, de ha a főállású KATA-s vállalkozó , aki mondjuk épitőiparis és azzal rokon szakmát űz sem számlázhat társaságnak, akár alvállalkozóként sem- villanyerelést, viz-és gáz szerelést, burkolást- vagy akár csak zsaluzást, kőműves munkát- akkor nem fog megélni a magánszemélyeknek végzett szolgáltatásokból. Mit fog csinálni?? Bevállalja a 15+18,5 %-os adó, járulékot a saját kivétje után, +megfizeti maga után a szoc.hót(szakmunkás garantált bérminimum után kötelezően, bevételétől függetlenül)- ez már magában meg fogja drágitani a szolgáltatásokat, hogy nem mindenki "kér" majd számlát- mig a KATA-nál ugy ez nem volt probléma. Szóval nem x@rt a kormány a kútba, csak a kávájára-és onnan potyog befelé. Ismét nőni fog a szürke, és fekete gazdaság.
kereső
@Németh István: 07:58. Miért is szólsz bele, amikor az irásod tele van az adónemet nem ismerő tárgyi tévedésekkel. Attól, hogy fosod itt a szót- csak félrebeszélsz.
Baker
Hollik! Pofátlan, hazug g3c! vagy a gazdáddal együtt!
kereső
@sgl: 07:43. Az ellenzék éppen azzal van most elfoglalva, hogy hogyan segitse orbánt " a haza nehéz helyzetében"- megoldani a problémákat, és haza hozni!!! az euro milliárdokat.
Baker
@sgl: Azért Dávid Ferenc, a VOSZ korábbi főtitkára igen keményen szólalt fel.
Yoda69
@Németh István: Akkor miert nem lehetett ezt megtargyalni az erdekelt felek kepviseloivel?
Miert kell erovel, diktatorikus modon bevezetni egy tobb mint 400 ezer embert erinto torvenyt?
ómió
Pedig, mintha a nagyrészt a háború keltette világinfláció "magyar szegmense" okozta túlzott költségvetési pénztartalék-csökkenést próbálnák a "kata" mögé bújt, oda nem tartozó simlisek kizárásával mérsékelni!
balos
@Yoda69: Ez szónoki kérdés volt egy tökösfejű felé!Ez még az anyját is lebeszélné a nyugdíjba menéshez!
Aki Én
@ómió: Ezt a ,,háborús infláció" hazugságot pont neked találták ki, te fideszesek közt is kiemelkedően buta bolsi.
Németh István
@kereső: @Baker: Nem olvastátok el az új KATA rendeletet. Miről beszéltek!
Aztán a minimális megszorítás - mert valósságban nem is az, hanem a fegyelmezettebb törvényi betartás megkövetelése - azért az inflációs, recessziós adottságok Magyarországra nehezedő súlyát próbálja könnyebbé tenni! (egy csepp a tengerben) - de szorult helyzetben az is valami, ne feledjük egy teli pohár nedűbe egy csepp plusz, jelentős mennyiségű nedű kifolyását eredménye-zi! >> igazából nem a brüsszeli moslékoknak tesszük a dolgainkat, hanem a MAGYAR HAZA JAVÁRA! Az ellenséges ellenzék és az aljas érdek "civilek" pénzért tüntizők, meg fel sem tudják mérni - mert nincs eszük - hogy micsoda kárt okoznak, amelynek ők is az "ÉLVEZŐI" hogy rohadjanak meg!
szép új világ
Pókerarcú Hollik. Mindezt elmondja úgy, hogy közben még csak el sem mosolyodik...
kisfalud
A KATA puccsszerű módosítása egy valódi beismerés, hogy a törvény megalkotói fércmunkát végeztek, vagy eleve a csókosoknak készült tolvajkulcs volt az adó elkerüléshöz! Csakhogy közben mások is rákaptak, akiknek nem szántak az ellopható adóforintokból. Ezért kellett most kizárni belőle rengeteg, a megélhetéséért küszködő kisembert. A módosításon rajta van Orbán kézjegye, a pökhendi kis diktátor szignója. Ráadásul azt gondolja, hogy a szavazóinak is tetszik, mert ő megparancsolta. Ebben biztos vagyok, hogy téved.
kereső
@Németh István: lehetne tényszerűen el menni ma picsába neked. Lehet, hogy "nem olvastuk" a KATA törvényt- de én pl. ISMEREM a Tv-t, sőt már az előzőeket is. Ez nem arról szól, hogy "moslék, meg libcsi-kommunista ivadék"- ez szakmai kérdés, és az összefüggések felismerése. Kérlek mielőtt el kezdenél irogatni , iratkozz be egy adótanácsadóira, vagy egy fősulira...és a szakmai dilettantizmusnak édes kevés köze van a "magyar haza javának".
Peller Anikó
@szép új világ: - Nem… egyébként igen.
kulabombaafityiszre
Ilyen az amikor hülye pisták akik soha az életben nem dolgoztak csak élösködnek az adófizetők pénzén.
Hozzák a hülye törvényeiket,miközben fogalmuk sincs a valóságról.
kereső
@sgl: És igen felháboritó, hogy ellehetetlenitenek embereket, kihúzzák alóluk a megélhetésüket, akik egyébként évi 12 milláért dolgozhatnak ebben az egyszerűsitett adózási formában. Ennyiért egy "importált focista"- havonta nem hajlandó labdába rúgni, sőt talán még a kispadra sem ül le.
namihami
Felolvasva, teljesítve. Irány a pénztár.
Nyírfa
Tállai legalább nem kecmecezett: megcsinálták, mert megtehették.
Azt azért élvezettel figyelem, hogy már mindegyikük mást mond: fellazult a híres-nevezetes fideszösszetartás. Helyes. Így kezdődik.
Aki Én
@Németh István: Nincs ott nálatok a zártintézetben valami belsőlevelező-rendszer, ahol szívesen látnának, te bolond komcsi?
Nessy
Tessen mondani, mi köze van a "háborús helyzetnek" egy adózási formához?? Ezt ha lenn szíves Hollik megmagyarázni! Vagy ezt már nem írták le neki, hogy felolvashassa??
csak úgy....
@Nessy: sorosról,migráncsról,brüsszelröl átnyergeltek az ösmagyarok a háborús helyzetre!
jobb nem kérdezni tölük semmit,mert a végén még belezavarodnak.
Nessy
@csak úgy...: A migráncsok is támadni fogják kis hazánkat! "Jönnek a pomogácsok, jönnek a pomogácsok!" ( Négyszögletes kerek erdő. )
Peller Anikó
Csak a putyin meg ne tudja, hogy háború van mert akkor leszszsz nektek nemulass ass.
namihami
""...háborús helyzet...""!?!?!
Nahát Hajasbaba, ez még tőled is... Pedig te már eddig is ...
Ha emlékeim nem csalnak, ezt az indokot éppen a Gazdid találta ki---a teljhatalma céljából. Tőled ez már utánlövés. Tudom, hogy csak a felolvasásra tartják ezeket a hulladékokat, de azért némi(!!!) önállóság---ennyiért---már elvárható lenne.
CsipkeRózsa
Kata nem akart háborút, az ő nevében ne háborúzzon Orbán!
Németh István
@sgl: @CsipkeRózsa: @namihami:, meg stb, > alap eset van! A hülyék összejöttek, egymásnak nyalva élvezkednek! hi-hi-hi!
Németh István
TEHÁT egyszerűen és nyíltan fogalmazva a jelenlegi belső ellenség > az ellenzéknek nevezett csőcselék < valójában anarchiát gerjesztő szartömeg! Képtelenek felfogni, hogy Magyarországot pontosan miattuk lehetetleníti el az Eu. Ezt egyszerűen aljas mocskos , aknamunkának, nemzet és hazaárulásnak sőt a nemzet ellehetetlenítését akaró önös érdekű hatalomvadász CSŐCSELÉK! Nem lehet eltűrni, hogy a magyar gazdaságot az aljas tevékenységeikkel a hazát kiárusítani akaró nyerészkedéseikkel ellehetetlenítsék!
A ki-irtásuk a nemzet érdekében nem tűr halasztást >>> ha a jelenlegi kormány nem képes lépni, csupán álszent módra un. politikai csatározásokkal operál, AKKOR a népnek a polgároknak kell elsöpörni, eltiporni a mocskos balliberális csőcseléket! EMLÉKEZZETEK egyszer már volt szlogen a felhívás, hogy "FEGYVERBE" most a nép a polgárok nyugalma érdekében ezt mielőbb meg kell tenni!
Németh István
Az anarchiát keltő agresszor balliberális moslékokat a jobbikkal, ami hazánk mozgalommal együtt el kell törölni!
Németh István
A cél a kiegyensúlyozott, nyugodt átgondolás mellett egy elfogadható terhelést tűrő Magyarország létrehozásának megvalósítása, amely képes a recessziók leküzdésére. Ezt a folyamatot nem szabad engedni, hogy bárki, bárkik gátolják, belső aljasságaikkal veszélyeztessék!
Baker
@Németh István: ne okoskodj mem áll jól, ha leírod a Fidesz narratívát.
Macskaszem
A háborúnak meg a Katának köze nincs egymáshoz. Viszont Qrvára üres az államkassza, és egyre több olyan csoport lesz, amelyeknek a megsarcolásával akar pénzhez jutni a zsírdisznó.
Ahogy elnézem, az unió ellen még mindig harcol, úgyhogy annak a pénznek kampó.
Németh István
Sajnos a kormány, de leginkább az adóbeszedésért felelős szervezet a felelős, hogy nem éves szinten az inflációs tényezőknek megfelelően korrigáltak a sok kiskaput amit magyar "pihent agy" mindenben mindenhol megtalál >>BECSUKJÁK!!!
Egyértelmű tény hogy a KATÁSOK 5-10 %-a vett részt a tüntiken és mára már jóformán senki nincs tényleges vállalkozó köztük >> akik rontják a levegőt és szennyezik a város adott pontjait azok mind a balliberális anarchiát keltő, nagyon moslék agresszorok és belső ellensége a nyugalomra vágyó nemzet polgárainak!
Ezeket a moslékokat ki kell irtani! Erre a rendőrségnek, de a kormánynak alapvetően már rá kellet volna jönnie! A csaknem 3/4-s választási győzelemmel predesztinálva van a nemzet nyugalmának az anarchikus megnyilvánulások felszámolására!
Németh István
@Macskaszem: Sajnos nem csupán a háborúnak hanem a migráns ügyhöz , a covid ügyhöz , az eu pénz visszatartási ügyhöz is, stb. van köze! Ugye értelmes emberként te is azon vagy, hogy minél jobban élj, és megéljenek a szeretteid! keresed azt a lehetőséget > kiskaput amely által több jövedelemhez jutsz! Aztán adott eseteben az sem érdekel ,hogy az a kiskapu éppen az államot károsítja, miközben neked jövedelmet hoz! Na most ilyenkor mondom én azt, hogy az alázás helyett jobb lenne gondolkozni! Érted zsirdiszó agyú barom!?
Németh István
@Baker: nem szokásom mellébeszélni, sem más tollaival ékeskednem, saját ismereteim alapján kialakított nézetemet közlöm - és ha ezért bárki aláz annak a válaszom a legváltozatosabb szintű,
módú reagálás! Ennyi!
Baker
@Németh István: Pityu, hisz' megint fideszül beszèlsz :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.