Ahogy arról beszámoltunk, elengedi a kormány a csodafegyvert, a rezsicsökkentést.

Rátok szavaztam, de most b.sszátok meg magatok – elszabadultak az indulatok, rászakad a magyarokra az energiaár

Gulyás mai bejelentésének értelmében, a kormány azért rendelte el a veszélyhelyzetet, hogy a rezsicsökkentést fenn tudják tartani és télen is legyen energiája az országnak, ebben nem fér bele az átlagon felüli fogyasztás.

Az átlagfogyasztás évente 2523 kilowattóra az áramnál, a gáznál 1729 köbméter. 

A rezsicsökkentett árat a lakossági átlagfogyasztásig biztosítják. A háztartások háromnegyedét ez Gulyás szerint nem érinti. A szakértői vélemények szerint azonban ezek a számok sokkal alacsonyabbak mint a reális, és ha az ember nem pazarol, akkor is nehezen lesznek tarthatóak az irányszámok.

Így a kormány retorikája szerint az átlag felett fogyaszt gázból és áramból, annak többet kell fizetnie, vagy mérsékelnie a fogyasztását; ez a pénz a rezsivédelmi alapba megy. 

A mi kalkulációnk szerint az alábbiak alapján alakulnak az átlagos energiafogyasztási adatok:

Rátok szavaztam, de most b.sszátok meg magatok – elszabadultak az indulatok, rászakad a magyarokra az energiaár

Ezek fényében, a kormány elmondása nem állja meg a helyét, melynek értelmében a lakosság 75%-a nem fogja megérezni az árak emelkedését, hiszen a KSH adataiban benne vannak a fával fűtők, illetve azok is, akik energiatakarékossági szempontból kevesebb gázt vagy áramot használnak mint a szükséges.

A kormány politikusainak oldalain azonnal elszaporodtak a kritikus kommentek, és azokra folyamatosan érkeznek a helyeslő reakciók. 

Németh Szilárd egyik bejegyzéséhez az alábbi komment érkezetett:

Rátok szavaztam, de most basszátok meg magatok

- fejtette ki a kommentelő a véleményét, akiknek ezek szerint nem volt kifogása a kormány eddigi politikájával, viszont amint őt is negatívan érinti valamely lépés, azonnal elhatárolódik a kormánytól.

Már a kormányinfó élő adása alatt is záporoztak azok a kommentek, hogy a kormánypártok elárulták a saját szavazóikat.

Ahogy már beszámoltunk róla, valóban hatalmas gondban lehet a kormány, ha már nem állnak ki a rezsicsökkentés korábbi rendszere mellett.

Ezért most úgy döntöttek, hogy aki az átlagnál többet fogyaszt, annak piaci árat kell fizetni, hogy ez mennyire fogja felkorbácsolni az indulatokat azt egyelőre még nem lehet tudni. 

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Agymosott, szerencsétlen tahók :D Ja, hát ha te rájuk szavaztál, akkor rád nem is vonatkoznak a szabályok.

Azt mondjuk nem értem, hogy az eddigi rablásaik, amik pedig sokkal nagyobbak voltak, forint- és eurómilliárdokról beszélünk, az nem zavarta a Fidesz szavazókat, de bezzeg az az ótvaras párezer forint, amennyivel a rezsi több lesz, azon kiborul. Holott előre tudható volt birkák, hogy egy ilyen kicsi ország ennyi tolvajt NEM BÍR A VÉGTELENSÉGIG, és közeleg az összeomlás. És ti megint rájuk szavaztatok, hogy ne változzék semmi. Nohát ezt akartátok, ezt főztétek magatoknak, akkor most nyeljétek jó szorgosan, lassan, élvezettel, újabb 4 éven keresztül. És még mindig csak az elején jártok, csak szólok. Lesznek itt ennél komolyabb bajok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Shikari: Tök igazad van és tökéletesen egyet is értek - sajnos a sok tetű nem gondolkozó, pontosabban a gondolataival is spóroló inkább a sok hülye rinyálásait magáénak valló; össze -vissza gagyarászik! @Peller Anikó: te valószínű már nem csak a gondolataiddal, de az agyad használatával is spórolsz! Ezt nevezem az előtakarékosság önnyomorító mámorának! Gratulálok! Bírod még? (most jut eszembe volt egy peller anikó nevezetű csajom a 60-as években az hasonlított rád, csak okosabb volt!
Peller Anikó
@Németh István: Puszillak. Csak kicsi volt a pöcsöd meg az agyad, de anál nagyobba szád.
Fenyöfa58
@Shikari: ELFOGYOTT a GYÓGYSZERED ??? JŐVŐ héttől a NYUGTATÓ is HATÓSÁGI ÁRAS lessz ,ha igy folytatod!!!
Havanagi
"Rátok szavaztam?" Akkor ne panaszkodj.Csak a hülye szavazott rájuk,miután 12 évig loptak hazudtak,kiépitették a NER maffiát és ezek után még rájuk szavaztál?Belesodortad az országot ebbe a helyzetbe?Putyin barát lettél? Akkor inkább kussolni kellene!
Clavigo
@Shikari: Kapja be neked @Pegero: ,,és viszont.
Németh István
Csak a hülyék, meg persze a ballibernyák kommunista gyurcsányista lmp, mszp, dk, momentum a fét farku kutya, és a nagyon hülye jogászuk, stb. csőcselék nem érti >> de oly annyira nem hogy fingjuk nincs a témához, de anyáznak! Kibaszatos barmok! Ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.