Hétfőtől nem árulják a rezsicsökkentés hatálya alá tartozó normál PB-gázpalackokat. Németh Szilárd kormánybiztos korábban arról beszélt, tudják, hogy a forgalmazók kijátsszák a rezsicsökkentést, aminek véget fognak vetni. Egyelőre azonban nem történt semmi.

Az RTL Híradónak megerősítette a MOL, hogy hétfőtől nem árulja a 11,5 kilogrammos PB-gázpalackokat, melyek árát a kormány a rezsicsökkentés miatt befagyasztotta – írta meg az RTL Híradója nyomán a Portfolio.hu.

Németh Szilárd nevetve ígérte meg, hogy betömködi a piaci rést, de nem sikerült: Megerősítette a MOL, tényleg nem árusítják többet a rezsicsökkentett gázpalackot

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A MOL hétfőtől egy kisebb, 10,9 kilogramm töltőtömegű palackot fog forgalmazni, amely azonban drágább lesz a nagyobb és rezsicsökkentett társánál (a 11,5 kilogrammosnál, amik forgalmazását le is állítják). Erről a lépésről az előző napokban már keringtek információk a sajtóban, de mostanáig kellett várni a megerősítésre.

Korábban Németh Szilárd fideszes rezsibiztos egy konferencián arról beszélt, hogy a forgalmazók kijátsszák a rezsicsökkentést (a töltőtömeg megváltoztatásával), ennek pedig a kormány véget fog vetni – ám azóta sem történt semmi.

Amíg a töltőknek az ára nem lépte át a maximált értéket, addig nem volt különösebb probléma a gázpalack-ellátással, de ahogy a gáz is drágul, most már nem fér bele a maximált árba, és ezért a különböző forgalmazók különböző megoldásokat próbálnak keresni arra, hogy megkerüljék a szabályozást

 – mondta el a Híradónak a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Gépész László. 

A MOL az RTL Híradónak megerősítette az értesülést, és szerintük a lépésre azért volt szükség, hogy az egész országban biztosítani tudják az ellátást, mert az elmúlt hónapokban megnőtt a kereslet és elindult a gázpalackok felhalmozása. 

Az új, kisebb kiszerelésre nem vonatkozik jelenleg a rezsicsökkentés, ez a fajta palack közel 7500 forintba fog kerülni (míg a nagyobb, rezsicsökkentett társa a hatósági árszabályozás miatt 5175 forintba került).

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: a te elméd a gyurcsányi
és az orbáni korszak között lavírozik..
-fogadni mernék,hogy téged mind a ketten átbaxarintottak! -persze erröl nem ök tehetnek,inkább a te be és fölfogó képességed! normáliséknál 1 db. politikus ,csak 1 X tudja átbaxarintani a jónépet...
rokker33
@Baker: neked se valami jó a felfogásod hisz leirtam, hogy hétfőig változhat a helyzet.Majd azután lehet háborogni a semmiért!
Baker
@rokker33: A MOL jelentette be, hogy hétfőtől NEM FORGALMAZZA a régi palackokat!
Ebből melyik szót nem érted?
Peller Anikó
@Baker: Nem érted, hogy hétfőig még háromszor is változhat a helyzet?

- nem forgalmazza a régi áron
- nem forgalmazza a régi palackokat
- nem forgalmazza az új palackokat se
- nem forgalmazza a gázt se
- bezárnak a kutak

Így hát semmi sem biztos ebben kurmanyisztánban, majd hétfőn. Meg majd kedden. Talán bezárják a viktort.
Toller Béla
MInek ezt a mangalicát mutogatni ? Impotens barom, a nagy testével sok lukat be lehetne tömni, de hát akkora lukak vannak, hogy még ez az elefánt si kevés ahhoz. Ráadásul elvi lukak azok !
Baker
@Peller Anikó: Hócipőben rajzos poén

Boldog,mosolygós, vagyis elégedett (Fideszes) házaspár tolja az autót a benzinkútnál.
Férj: Ugye mennyivel jobb, hogy a hatósági áras benzinből nincsen, mint hogy a drágábbat nem tudjuk megfizetni?
Feleség: Sokkal jobb, drágám..sokkal jobb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.