Riportot közölt a BBC Hegedüs Zsuzsa szociológus és Orbán Viktor miniszterelnök több mint húsz éves barátságáról. A cikkben Nick Thorpe, a BBC budapesti tudósítója a miniszterelnöki tanácsadói pozíciójáról a közelmúltban lemondott szociológust is megszólaltatta. – Hatalmas a tudásvágya – állítja a szociológus a kormányfőről, „eltekintve attól, hogy sokat nevettünk, nem csupán az érdekelte, amit mondtam, meg is akarta igazán érteni”. A cikk végigvezeti Orbán útját a kezdetektől egészen illiberális hatalomgyakorlásáig. Hegedűs azt állítja, Orbánt és a Fideszt akkor tudjuk igazán megérteni, ha szem előtt tartjuk, hogy „alulról jöttek”. A cikk szerint 2006 után Orbánnak az volt a célja, hogy visszatérjen a hatalomba és ott is maradjon, ehhez pedig szüksége volt a vidéki szavazatokra, és mint írták, s szegények és az elnyomottak iránti közös érdeklődésük hozta össze Orbánt, a politikust és Hegedüst. Orbánt „megdöbbentette, hogy a magyar lakosság egynegyede súlyos szegénységben él, és...

Forrás: hang.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Most meg már a fele él szegénységben, nem csak a negyede.
csipetke
Mi van?! Ezeknél ez a "féreértették-félremagyarázták" rizsa az fertőző?Múlt héten még a volt gazdája magyarázkodott, most meg hegedűs jött rá, hogy mennyi della dőlt orbán felől, és most meggondolta magát?
Giovanni Alba
"Orbánt „megdöbbentette, hogy a magyar lakosság egynegyede súlyos szegénységben él ... "
Erre mikor döbbent rá, és addig hol élt? 1998-2002 közötti időszakban mi volt a helyzet, és ki is volt akkor a kormányfő?
2006 előtt nem számított a vidék népe semmit?
Több kérdést vet fel ez a magyarázkodás, mint amennyire választ ad.
Dr. Proktor
@Giovanni Alba: Európai viszonylatban az ország 75 százaléka él az európai létminimum alatt...
Nem is értem, hogy ezzel miért nem büszkélkednek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.