A kormánypárthoz közelálló elemzőintézet vezetője, Mráz Ágoston Sámuel szerint a stabilitás és az újraválasztási sikerek sorozata bizonyítja azt, hogy Orbán Viktor sikeres és a társadalom többsége által támogatott politikát folytat.

A világ "baráti és Orbán Viktorral ellenséges" része is felfigyelt a miniszterelnök dallasi, a CPAC-konferencián mondott beszédére – értékelt a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI híre szerint.

Mráz: a Trump és Orbán közti történelmi értékű barátság akár a jövő szövetsége is lehet

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

Mráz Ágoston Sámuel összegzése szerint a magyar kormányfő beszédének egyik fontos üzenete, hogy sikeres konzervatív politika érdekében a jobboldali politikusok ne a liberálisok elvárásaihoz igazodjanak.

Ugyancsak a dallasi beszéd fő üzenetének nevezte, hogy az amerikai konzervatívok és a nemzetben, családban hívő magyar, valamint európai konzervatívok egyesítsék erejüket a "liberális hegemónia" legyőzése érdekében.

Mráz Ágoston Sámuel elmondta: Orbán Viktor beszédében a migrációt, családpolitikát és a genderideológia elleni küzdelmet, valamint a közbiztonságot és az adópolitikát emelte ki, ezek a témák a választásokon a többség megnyerésére pályázó amerikai konzervatívoknak, a republikánusoknak is tanulságosak lehetnek.

A Nézőpont Intézet vezetője úgy vélte, hogy a magyar miniszterelnök dallasi szavait a "párhuzamok keresése" és az "egyensúly fenntartása" jellemezte.

A stabilitás és az újraválasztási sikerek sorozata bizonyítja azt, hogy Orbán Viktor sikeres és a társadalom többsége által támogatott politikát folytat – mondta, azt is jelezve, hogy csupán egy felelős politikus, egy államférfi képes arra, hogy "a pőre érdekek mellett az értékeket is képviselje".

"Bizonyos értelemben egy nemzetnek érdeke lehet bizonyos értékek védelme" – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Kijelentette, a migráció elleni küzdelem és a családok védelme Magyarországon "nemzeti érdek és nemzeti érték", az amerikai konzervatívok pedig erről hasonlóan gondolkodnak.

Arról, hogy Orbán Viktort amerikai látogatása alatt Donald Trump volt amerikai elnök a saját birtokán fogadta, Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: a két politikus közötti, az eszmei és politikai gondolkodás síkján lévő szövetség a gyakorlatban is megvalósulni látszik, a találkozó ennek a jelképe volt.

Úgy értékelt: ha Donald Trump ismét indul az amerikai elnöki székért, akkor a két politikus közötti kapcsolat "nemcsak egy történelmi értékű barátság, hanem a jövő szövetsége lehet".

Forrás: mti.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Mráz Ágoston Sámuel nertárs elemző leadta a 223-ik hűségnyilatkozatát. Ő bizonyára nem rohangál tűzifa és kandalló után, valamint az infláció sem zavarja a legkisebb mértékben sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Érdek és érték: Orbánnál ez antagonisztikus ellentét. A saját érdekén kívül mást nem ismer. A Mráz-féle hasznos idióták O. hatalmas seggénél tovább nem látnak. Csak ignorálásra valók az ilyenek.
ómió
@Clavigo: Úgy "látod" az elmeosztályról?
ómió
@teuton: Biden nevű zakkant efftársad veled "kezel", ha nincs előtte senki?
verőce21
Orbán beszéde történelmi volt. Büszke lehet rá, hogy résztvesz a DS lebontásában...
csak úgy....
@verőce21: nagyzolásért te sem jársz a szomszédba.. :)
Macskaszem
Világ fasiszta akarnokai egyesüljetek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.