Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság volt vezetője szerint a nyugdíjasok ugyan minden hónapban az előírt napon megkapják a nyugdíjat, de ezt a biztonságérzetet érdemben gyengíti a régen nem tapasztalt, kiugróan magas infláció, a megélhetési költségek drasztikus emelkedése.

Padlóba döngölte a nyugdíjasokat az Orbán-kormány – Ez vár rájuk a szakértő szerint

Szerinte a nyugdíjas érdekképviseletek állásfoglalásaikban, közleményeikben megfogalmazott igénye és javaslatai többsége reális, de az időtényezőre is tekintettel több kell.

Együttes fellépésre és az álláspontjaik minden lehetséges fórumon történő folyamatos ismertetésére lenne szükség, miközben követeléseiket, igényeiketel kellene juttatni a kormány illetékeseihez.

Az utóbbi hetek fejleményei a padlóba döngölték a nyugdíjas társadalom többségét. Hónapról-hónapra nő a megélhetés költsége, s a jelek és előrejelzések szerint egyhamar ebben nem lesz változás. Az infláció már olyan szintet ért el, hogy az idén kétszer is emeltek nyugdíjat, de elkerülhetetlen egy újabb kiigazítás, hogy a kormány ne szegjen törvényt, s minimum reálértékben őrizni tudják a nyugdíjak értékét.

- jelentette ki, ám szerinte a száguldó inflációt tovább fogja gyorsítani a rezsiemelés, hiszen a kormány által megszabott küszöb felett nem, hogy világpiaci, hanem több összehasonlító adat szerint annál is magasabb díjat kell majd fizetni, a gáz után a „rezsicsökkentett ár” mintegy hétszeresét, az áramnál durván dupláját.

Ősszel előre láthatóan nagy menet lesz az nyugdíjasokat érintő ügyekben, szeptember végén ugyanis összeérnek a döntési pontok

– mondta a szakember, aki szerint egyidőben több intézkedést is rázúdítottak az elmúlt időszakban a legkiszolgáltatottabbakra anélkül, hogy kibogozták volna, érdemben hogyan érintik őket ezek a lépések.

Ha valamikor szükség lenne az átlag alatti nyugdíjban részesülőknek egy egyszeri kifizetésre, akkor ez szeptemberben lenne aktuális

– szögezte le Barát Gábor. Legkésőbb október legelején a kormánynak nyilatkoznia kell arról, hogyan látja az év végi folyamatokat.

Az infláció szintje, de különösen az élelmiszerek brutális drágulása alapján, nem tűnik elégségesnek a törvényben szabályozott nyugdíjemelés, bizonyos nyugdíjösszeg alatt ugyanis minden korábbinál indokoltabb lenne további kiegészítő intézkedéseket tenni. 

Forrás: Hírklikk

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
orbán és semjén,fölvátva fognak imátkozni a nyugdíjasokért,ebben biztos vagyok...,azt meg mindenki tudja kásler óta,hogy az ima mindenre jó és használ.
-ha fiatalabb lennék,akkor temetkezési vállalkozónak mennék magyarországra!
míg orbánék uralkodnak, az a leg biztosabb üzlet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Orbán a nyugdíjasokról: „Könyörtelenül hangzik, de az a közösség amely biológiailag nem képes fenntartani magát, az nem méltó rá hogy létezen. Nagy baj van főni! Kár, hogy anno azt a nagy velencei tükröt azt a késő "rönaszánsz" festményt nem hoztad el a Fehér Házból! Anyukád is köztük van? A halott indián a jó indián. Nem dakota közmondás...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/255260477_2972830556307958_8255745113421450749_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=oPow8CCod9sAX_NXXre&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9opWbEAeFBVcCDt4LcaCZ12g2OFqKYXZX9jaXY9XdfFw&oe=6304EB35
Ő olyan jó ember aranyba kéne mártani. Igen legalább 3000 C fokosba, mert ellopta a magánnyugdíjadat.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/139278671_114140390578412_8971999245113256410_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=McGjHzjKCt4AX9GjO59&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9JMyVTAbElXXJfrfU7j0pUz2s1D6_zGB2D-P5VjrrpsA&oe=6324EDCC
Elindítjuk a nyugdíjasok öröklakás programját...
pbs.twimg.com/media/ElbR--bWoAI9cDt?format=jpg&name=900x900
Amikor hazaér a munkából, a 73 éves reaktivált nyugdíjas , ez készíthető el a leggyorsabban !
picsovet1.kidstaff.com.ua/uploads/2018/05/13/201805130822025088083d5_650x650.jpg
sgl
És akik kiabálhatnának, azok élvezik ezt a döngölődést.
Mijabüdöslófaszé vannak a nyugdíjas szervezeteke?
SZARvezetek???
Németh István
Egy ilyen hót kommunista nyalógép nem is mondhat mást csak azt amit a moslék körei vele közölnek! Az, hogy rágalmaz, hogy hazudozik a vérében van hiszen erre nevelték!
@Eladott Ország: te főfasz-szopó, kilyukasztott herezacskó amikor ezeket a szemétségeket írod nem süllyedsz a szaros gödörbe >> te élvezed te, vén fasz azt amit eddig is kaptál és te ugatsz te moslék!
balos
@sgl: Ne gondold,hogy értük!Jól megvannak a fűtött irodákban!Nekik még a fa sem akadály!Fasz-éken ülnek!
ómió
@Nanya: Bolsiék anyabaszója! Bújj elő a Böszmeánuszból! A kurva anyád már várja tőled a mai "menetet"!
percsi
@Németh István: "Egy ilyen hót kommunista nyalógép nem is mondhat mást csak azt amit a moslék körei vele közölnek! Az, hogy rágalmaz, hogy hazudozik a vérében van hiszen erre nevelték!"

Na végre leírtad, már csak sorold fel, a fid. vezetők között kik tartoznak a kommunista körbe. Na ugye, na ugye!
A kommunista párt egyszemélyi vezetés alatt áll, és te hűséges kommunista nyalógép vagy zsoti.
Az országból elmenekült volt osztálytársaid biztos büszkék rád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.