Felcsillant a remény a csapadékra?!

Gyökeresen megváltozott az előrejelzés hétvégére: itt vannak a részletek

Fotó: pixabay.com

Úgy tűnik, ismét egy a szokásosnál is bizonytalanabb ünnepi hétvége elé nézünk – írták a meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán.

Tegnaphoz képest jelentősen változtattak a modellek a hétvége, így augusztus 20-a időjárásán is. Mára már a jóval csapadékosabb forgatókönyvek vannak túlsúlyban, sőt nem egy futás szerint az aszályhelyzet is javulhat. De mi történt, hogy szinte 180 fokot fordult az előrejelzés?

A pénteken érkező hidegfront a mostani kilátások alapján ahelyett, hogy átrobogna rajtunk, hullámot vet térségünk felett, ugyanis a nyugat felől érkező magassági teknő leszakad az alapáramlásról, és hidegörvény formájában itt keringhet majd a környezetünkben.

A front lassabb áthaladása miatt keletre valószínűleg csak később érkezik meg a lehűlés, viszont csapadék tekintetében biztatóbbak a kilátások, a friss prognózis alapján péntektől kezdődően akár több hullámban is eshet.

Mivel ilyen rövid időn belül ekkora változás ment végbe, emiatt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a jelen előrejelzés nagy bizonytalansággal terhelt. 

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Libbantölő: Hát neked mi bajod van?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Libbantölő
Csak nektek fordult 180 fokot, az agyhalott, bolsevik, nàci, liberáltetü férgeknek!
Nessy
Időjárás lesz! Mondták régen. :-))
Nessy
@Libbantölő: Hát neked mi bajod van?
kereső
@Nessy: Bizony, vállon fölül igen nagy a baj- az agybaj, az a baja.
jancsipapa
@Nyírfa: Volt rá precedens ( 2006 aug.20 ...kurva Orbán nem fújta le ),hogy a figyelmeztető előrejelzések ellenére sem maradt el . Öt halott ,meg egy csomó sérült lett az eredmény...
terlasz
@jancsipapa: Utólag könnyű okosnak lenni. Korábban semmi hasonló tapasztalat nem volt arra vonatkozóan, hogy egy zivatar emberi életeket követelhet, max. jól eláztunk és kész. Az eset óta tudjuk, hogy már minket sem kímél az elemek tobzódása.
Nyírfa
@jancsipapa: tegnap, 18.09

A te kurva orbánod most lefújja-e?
simmering73
Hiába kérték a tüzijáték lemondását. Most majd a vihar gondoskodik róla.
jancsipapa
@terlasz: Akkor nem zivatart ,hanem hatalmas vihart jósoltak.És sajnos az is lett...
amortizáltok
@simmering73: róssz e a májam ? szerintem nem de ugy legyen jöhetne 40 napos eső felőlem aki tud uszni vagy futni megérdemli a tulélést ekkora az aszály a kukorica lábon van kiszáradva max kanibalizálódhatunk ? hust hussal akár a rezsi sziszi.
terlasz
@jancsipapa: Zivatar vagy vihar - játék a szavakkal.
Yoda69
@simmering73: Azt nem lehet mert kovacs lagerfuhrer megmondta, hogy többe kerül a leállítás, mint a megrendezes. Ergo, ha esik, ha fuj, ha dörög, ha villámlik meg lesz tartva, legfeljebb csak a fényes tekintetű vezénylő tábornok nézi majd a kolostor erkélyéről.
jancsipapa
@terlasz: Ha neked így van ,a fene se bánja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.