három kérdést kell megvizsgálni ahhoz, hogy kiderüljön, miért kavart fel ez a hír. 1. Valóban téves előrejelzést adtak a meteorológusok? 2. Valóban rossz döntés volt a tűzijáték lefújása? 3. Ha igen, akkor ki a felelős ezért? Ha nem, akkor miért keresnek felelőst? Az első kérdésre a válaszom: Ezt ebből az egy esetből nem lehet megmondani. A meteorológusok ugyanis azt mondták, hogy augusztus 20-án este a vihar valószínűsége 75-80%. Más szavakkal: a vihar elmaradásának valószínűsége 20-25%. Tehát száz hasonló meteorológiai helyzetből 75-80 alkalommal lesz vihar estére, 20-25 alkalommal nem. Ahhoz, hogy az előrejelzés helyességét megállapítsuk, 100 hasonló meteorológiai helyzetet kell megvizsgálni, és ha ilyenkor a viharok száma 75 és 80 között van, akkor a meteorológusok előrejelzése helyes volt, ha több vagy kevesebb, akkor nem. Csakhogy a politikust nem ez érdekli, hanem az, hogy lesz-e vihar vagy sem. Látszólag erre a kérdésre nem válasz a meteorológusok százalékos...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A legnagyobb bűnbak aki a jobbágyok adóforintjait tüzijétékra herdálja el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Folytatás: Ha minden szükséges óvintézkedést megtettek, és a katasztrófa mégis bekövetkezett, akkor felelőst keresni valójában nem más, mint bűnbakképzés. Félreértés elkerülése végett: egy várható természeti katasztrófa elmaradása is okozhat kárt, és arra is ugyanez érvényes.

Ezért keserített különösen el, hogy a kormány első reakciója a meteorológusok kirúgása volt. Sőt, a Századvég szakértője, a jogász Lomnici Zoltán a TV2-ben még a szabotázs lehetőségét is felvetette. Ha a kormány a szellemi háttérintézményétől ilyen „szakszerűségeket” hall, ne csodálkozzunk, ha hisztérikusan reagál, sürgősen bűnbakot keres (és talál) és ijedtében hülyeségeket csinál.

A politikus sokszor kényszerül arra, hogy bizonytalan helyzetben hozzon döntéseket, és a bizonytalanságot néha a legjobb szakértők sem tudják eloszlatni, legfeljebb számszerűsíteni. Ezért a politikus munkájának természetes velejárója, hogy időnként téves döntéseket hoz. Például egy olyan helyzetben, ami most augusztus 20-án volt, 20-25% volt a valószínűsége, hogy a tűzijáték lefújása téves döntés lesz. Aki az ilyesfajta tévedés lehetőségét nem tudja felvállalni, az a szememben nem politikus, hanem akarnok. Aki pedig az ilyen tévedésért hajlamos a politikusokat hibáztatni, az keressen magának egy tévedhetetlen diktátort.

Lehet, hogy pont ez történt a legutóbbi választásokon?
Peller Anikó
Már eleve nem kellett volna megrendezni. A bűnös az aki csakazértis erőltette.

Semmiképpen sem a meterológusok. Sem az urológusok. De még a meteorológusok sem barmok.
Jozefina
A legnagyobb bűnbak aki a jobbágyok adóforintjait tüzijétékra herdálja el.
surdilloFUJT
@Maccska: te szellemi toprongy vagy ,lgazi fidesscsicska,akik már eleve agy nélküliek,és ömlik a pofájukból a szar!!!
telegdilaci
@Jozefina:Mekkora katasztrófa hogy elmaradt a Rongyrázás a Dölyfös nagyuraink kerül amibe kerül szórakozása! legalább mintha ettől olcsóbb lenne a kenyér!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.