Állítólag a kormány már régóta tervezte a vásárlást.

Bizonytalanul, lesütött szemmel magyarázzák a Vodafone-vételt a kormányinfón

A Vodafone-vásárlásról Gulyás azt mondta, a kormány már 2010-ben az volt a kimondott célkitűzése, hogy a távközlés területe is legalább fele részben magyar tulajdon legyen – írja a telex.hu.

Gulyás szerint itt az állam amúgy is kisebbségi vevő, 49 százalékban, az ilyen eljárásoknál pedig hosszú értékelési folyamat van, így több hónapos eljárás jön még. Ebben az időszakban kell a finanszírozást előteremteni, mondta arról, hogy a Vodafone 715 milliárdba kerül.

Újságírói kérdés is volt ennek kapcsán, ami arra vonatkozott, hogyha a korábbi nagyobb beruházásokat – Ferihegyi vásárlások – leállították, mondván nincsen rá pénz, akkor ez most hogyan férhet bele a büdzsébe  Azt is elmondta, hogy szerinte ez majd pénzt hoz az országnak, ezér lehet fontosabb, mint a pedagógus béremelés, mert például ebből fizethetnek majd bért a pedagógusoknak. 

Forrás: telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
@szaboria1: Sose vitatkozz hülyével, mert:
1) ha leszállsz a szintjére, könnyedén legyőz a nagyobb rutinjával;
2) később az emberek már csak arra emlékeznek, hogy két hülye marakodott valamin!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
@Shikari: Milyen vagyont gyarapítana amikor kisebbségi tulajdonos lenne?
Galway
@szaboria1: Sose vitatkozz hülyével, mert:
1) ha leszállsz a szintjére, könnyedén legyőz a nagyobb rutinjával;
2) később az emberek már csak arra emlékeznek, hogy két hülye marakodott valamin!
Tonyróma
Az állam megteremti magának a többséget,a szektorokban.Amennyiben megvan,ő írja a szabályokat.Amiket be kell tartani,ha nem,akkor menet közben is változtatnak rajta.
Tonyróma
Jászai Gellért cége is a központi költségvetés pénzén jött létre.Az új giga szektor,a hatalom egyszemélyes vezetője köré épül.
CsipkeRózsa
Nem szokásuk szégyenkezni, akármilyen szemétséget csinálnak, mi történt, hogy lesütötték a szemüket? Túl nagy a nyomor, és túl sokba van az üzlet nekünk?
sokanvagyunk
Erre a pénzre most lenne szüksége a magyarnak, nem pedig évtizedek múlva a megtérülése(?) után.
Macskaszem
Azt mondta a kis buzogány, hogy azért fontosabb a Vodafon vásárlás mint a pedagógus bér, mert az előbbi hozza a pénzt, a tanár meg viszi.
Mellesleg tavaly veszteséges volt a Voda.
Málna
@szaboria1: A kisebbségi tulajdon az nem járhat vagyongyarapodással?
tomsawyer - régről
A Reuters kérdésére elhangzott, hogy a vételár fedezetét a tárgyalások és akvizíció lezajlását követően, az ügylet megkötésekor hozzák nyilvánosságra, de a Reuters feltételezése, hogy hitelből fedezi az állam a vásárlást "nem áll távol a valóságtól". Magyarul: ez a pénz nincs meg jelenleg, nem áll rendelkezésre. Nem máshonnét veszi el az állam, hanem újabb hitelt vesz fel.
Peller Anikó
@sgl: A BTK-ban az előre megfontolt szándéknak kiemelt, elsőrangú fontosságúnak kell(ene) lennie.
Peller Anikó
@icegygenabro: Pumpáljuk, pumpáljuk. Ma különösen erős, 4.14 centije.

Pedig pinál (= 3.14) már le kellett volna mondania icegnek.
justhpeter
Ronda gyanúm van: szerintem minket a marhagulyás megint hülyének nézett.
kisfalud
Úgy kell ez nekünk, mint üveges tótnak a hanyatt esés!
szaboria1
Megint olyannal akar üzletelni a kormány akinek vaj van a fején mint kiderült a 4iG tulajdonosa ellen eljárás folyt számlacsalás miatt.
ómió
Efftársilag, bizony, a nemzeti vagyon gyarapítását kizárólag "lesütött szemmel" lehetne "magyarázni"! Az eltapsolását, viszont, "diadalittasan"!
telegdilaci
@sgl: És milyen véletlen éppen most jött el az ideje,remélem sok vodafoonos otthagyja a szolgáltatót,mivel köztudott hogy az Állam a legrosszabb gazda,ezután már itt sem lesz pénz a fejlesztésekre!
simmering73
"A telekommunikáció átvétele régi álma, sokféle próbálkozás volt, hogy saját telekom céget hozzanak létre és építsenek fel, de erre alkalmatlannak és tehetségtelennek bizonyult a NER inkompetens és tehetségtelen unortodox bandája. Minden eddigi kísérlet kudarcba fulladt, ezért ahhoz nyúltak, amihez egyedül értenek, a lopáshoz. Orbán elsőszámú strómanja, Mészáros Lőrinc mellett kinőtt egy technokrata, aki a félanalfabéta Mészáros helyett működtette azt a vagyont, amit Orbán ellopott és Mészáros nevére írt. Ezt az embert Jászai Gellértnek hívják.

Mivel rosszul nézett volna ki, hogy a 4iG Nyrt. továbbra is “Mészáros Lőrinc” cégének tulajdonába marad, mert akkor azonnal látszik, hogy Orbán Viktor a valódi tulajdonos, ezért a cég tulajdonát Jászai Gellért nevére írták, aki Mészáros (így Orbán) egyik legbizalmasabb embere, mintha ezzel mindaz, ami Jászai nevén van, nem Orbán tulajdona lenne. Valójában Jászai Gellért Orbán másik strómanja, ami abból is látszik, hogy ettől kezdve a 4iG közpénzekből rohamos módon gazdagodott, az állam pénzéből feltőkésítették egy komolyabb telekom cég megvásárlására."
nepszava.us/a-vodafone-ugy-pontosan-megmutatja-hogyan-hasznalja-orban-maganbizniszre-az-allamot/
amortizáltok
ez megint egy fekete mascska irdatlan nagy hazugsága bár vöröslik a téma mégis rakásnyi szar olyan fele sem igaz.modszerek a cégeknél feltöltő kártyásként : semmi sms hogy mikor jár le ar orbáni ostobaságunk hogy évente regisztráljunk hát ki tartja számon bemegyek lejárt az egy év 5000 ft ugrótt számom ugrott hát költse a red is majd patikára .Telenor átnevezik uj nevével le sem szarja hogy ... na az is elbukott .mára ccsak egy maradtt az meg magyarul lehet hogy koldul mert 1600 ft van rajt köszönni nem tud de töltd fel az egyenlegedet az 24 órában serceg már a telefon is , ezt vegyél meg ezt is na meg ez is kell neked, pedig csak simán telefonálnom kéne 3 at évente ezért nem kellek nekik.tul tul kombinálják azt ami egyszerü logikus.akció erre ha 3 mobiloddal vagy jelen nálunk akkor ez meg ez ne meg még ez is kedvez mény es. undoritó lassan ezt is eldobom pedig 8-9 éves a szám amit nem is nehéz megjegyezni Magenta 1 es - sel hát akkor mezitlább ja nincs havi 12 ezrem telózni nyetezni meg netezni? vagy mit is izni .Amugy meg olyan mint a Szőke gyerek c slágerben "Igérte azt is hogy elfog majd venni örökké engem fog csak szeretni azután elment és elmaradt csendben " itt is hogy majd tornyok és leolvassák vele a vizórát gázórát villanyórát hát akkor ez hol maradtt el JA ???leolvasás lassan irni olvasni sem kell minek is ? hátrafalé ÁZSIAI sztyeppéken minek? is kinek is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.