Orbán Viktor még mindig szabadságát tölti. Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón azt mondta, jövő héten tér majd vissza a munkába. A miniszterelnököt egyébként nemrég a horvát miniszterelnökkel fotózták le Horvátországban, most pedig Németh Zsolttal fotózkodott le borostásan. Orbán már az elmaradt tűzijáték idején sem volt az országban. A miniszterelnök legutóbb augusztus 4-én jelent meg nyilvánosan az amerikai jobboldali CPAC dallasi rendezvényén mondott beszédet.

Továbbra is Horvátországban nyaral Orbán Viktor, aki most Németh Zsolttal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével futott össze.

A találkozóról a parlament külügyi bizottságának elnöke osztott meg képet Facebook-oldalán.

Horvátország, nyár, feltöltődés

– írta a Németh Zsolt a kép mellé. A képen Orbán borostásan, napszemüvegben látható. 

Orbán kihagyta a keddi kormányülést, így azt helyettese, Semjén Zsolt vezette. Gulyás Gergely a kormányinfón a Telex kérdésére elárulta, hogy a miniszterelnök a héten még szabadságon van, és csak jövő héten áll munkába.

Orbán három hete, amerikai útja után ment szabadságra, és a pihenést még augusztus 20. kedvéért sem szakította meg. Nem volt ott a katonai tisztavatáson reggel, és az ünnepi szentmisére is egyedül ment el a felesége, Lévai Anikó. Ez volt a negyedik alkalom 2010 óta, hogy Orbán egyetlen állami rendezvényre sem ment el augusztus 20-án – írta meg a Telex.

Több Balaton, kevesebb Adria – hol van ez már?

A dallais konferencia után a kormányfő feleségével utazott Horvátországba. Orbánról legutóbb fotót Boris Vrkić horvát újságíró osztott meg, ugyanis ő segítette ki Orbánékat a tengeren, mert elromlott alattuk a motorcsónak. A horvát újságíró beszámolója szerint ő vitte ki a miniszterelnököt, a feleségét és a testőrét a partra, és a csónakban egy közös fotót is készített Orbánnal.

Orbán a koronavírus-járvány kellős közepén, 2020 nyarán fejtegette, hogy „a magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát”, de a pandémia alatt mégis jobb volna inkább belföldön pihenni – majd azzal a lendülettel elment Horvátországba vitorlázni. Pedig előtte azt mondta

Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható

– ez volt a jelszó Orbán szerint. Az adriai kikapcsolódás minden jel szerint 2021-ben is megismételte a miniszterelnök, s most 2022 nyarán sem mondott le erről.

Míg Orbán nyaral, itthon az OMSZ időjárás-előrejelzése utáni lépések miatt világbotrány lett

Az operatív törzs augusztus 20-án, az OMSZ meteorológiai előrejelzésre hivatkozva, lefújta az estére tervezett tűzijátékot. A várt vihar azonban nem érkezett meg. Az OMSZ bocsánatot kért a történtekért, de azt írták, a meteorológiában a pontos előrejelzés szinte lehetetlen. A kormányzati sajtóban egyértelműen a meteorológiai szolgálatot tették felelőssé a meghiúsult ünnepi programok miatt. Palkovics László miniszter hétfőn leváltotta az OMSZ két vezetőjét, amivel világraszóló botrányt kavart.

Bencsik András a nyaraló Orbánt hibáztatja a tűzijáték körül kialakult balhé miatt

Őszintén fájlalom, de azt kell mondjam, hogy szerintem ez egy elhamarkodott döntés volt

- kommentálta Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azt a hírt, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezető munkatársát is.

Bencsik pedig nem állt meg itt: szerinte

komikus, hogy megvolt a kivégzés, és most lefolytatják a vizsgálatot

– mondta ezt arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia csak azt követően tudja vizsgálni az OMSZ előrejelzéseit, hogy a szervezet két vezetőjét már elbocsátották.

Bencsik megjegyezte, hogy ha Orbán Viktor nem nyaralna éppen, akkor nem történhetett volna ilyen.

Forrás: Telex, 24.hu, hvg.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
csak annyit ezen a fotón nem orbán van oksa?
gina
Adakozzatok a szegény proli cigánynak, sajnálom szegényt-----
Németh István
@Aki Én: @gina: @amortizáltok: @balos: jaj úndormányos közellenségek szarkeverő macskajancsik!!! A javulás útjára tértetek tán?? > látom hiányzik a Miniszter Elnökünk a polihisztor Orbán Viktor urunk! Két seggre vagytok esve, hogy nem halljátok reggeli szavait, a napi penitenciát! Hát ez fejlődés hova -tovább óriási fejlődés!
Juhász István
A " MUNKÁSŐR " cimű havilapban legközelebb fejtse ki bővebben a véleményét. --- ja, az már megszűnt ?--- Akkor most már nincs is másik újság, ahol FŐSZERKESZTENE , ? Csak kérdés volt...
Lepényleső
Talán jobb is nem itthon látni,- ha nem akarunk újabb és újabb adókat nyögni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.