Kisebb incidens történt az augusztus 24-én rendezett Magyarország-Litvánia (78-88) kosármeccsen az Aréna Savaria sport- és rendezvénycsarnokban, Szombathelyen.

Elkobozták az ukrán zászlót a vendégszurkolóktól a szombathelyi magyar-litván kosármeccsen
Fotó: Twitter

Az rtl.hu az Ukrinform alapján azt írja, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) litván diplomatái és szurkolótársaik ki akartak tenni egy ukrán zászlót a Litvánia elleni kosárlabda-vb-selejtezőn Szombathelyen, de az Aréna Savaria biztonsági őrei nem hagyták.

Mivel pont aznap ünnepelték Ukrajna függetlenségét, az egyik szurkoló kihajtogatott egy kék-sárga lobogót a lelátón, egy biztonsági ember odament hozzá, és rászólt, hogy rakja el, mert csak magyar vagy litván zászlókkal szabad szurkolni.

A férfi a zászlót letette maga mellé, de pár perc múlva már három szekus tért vissza hozzá, és elkobozták az ukrán nemzeti jelképet. A zászlót a meccs végén visszaadták.

Az EBESZ diplomatái Twitteren emlékeztek meg az incidensről:

Forrás: rtl.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Egyebkent csak ugy kerdezem, milyen jogon vesznek el egy diplomatatol barmit, akinek meg az autojaba sem lehet belenezni, vagy tilos parkolasert megbüntetni? Ja, ez csak demokraciakra vonatkozik, kleptokraciakban börfejüek összeverhetnek fotosokat, vagy el lehet barmit..kobozni egy diplomatatol...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
Semmifele zaszlot nem szabad sportesemenyeken hasznalni, csak azt, amin O1G megkoronazva lathato! Ennek a szabalynak a megsertese eletfogytiglani kenyszermunkaval büntetendö es az elitelt naponta 100x le kell irja: Orban Viktor a kiraly!!!
teuton
Egyebkent csak ugy kerdezem, milyen jogon vesznek el egy diplomatatol barmit, akinek meg az autojaba sem lehet belenezni, vagy tilos parkolasert megbüntetni? Ja, ez csak demokraciakra vonatkozik, kleptokraciakban börfejüek összeverhetnek fotosokat, vagy el lehet barmit..kobozni egy diplomatatol...
Maccska
@teuton: csak magyar vagy litván zászlókkal szabad szurkolni.
justhpeter
@Maccska: Neked biztosan elmentek otthonról, Rossz hír, hogy már nem is jönnek vissza.
magyar1
Nagyon helyes, ne lázítsanak mindenhol!
Horizont
Felesleges felhajtás volt a biztonsági őrök részéről. Értelme semmi.
Csak egy újabb fekete pont a világ jobbik része felé.
Horizont
@magyar1: Elárulnád a litvánok hol mindenhol?
balos
@magyar1: Kurva anyád megvolt?A kék plakátok nem zavartak?Fasszopó köcsög!
Baker
@teuton: Egy diplomatára különleges szabályok vonatkoznak. De még az ő szabálysértésüket, bűncselekményüket is lehet szankcionálni!
Nem büntetik meg tilosban parkolásért, de elküldik, ha van soför a kocsiban, vagy elszállítják, ha durván feltartja a forgalmat.
Mint mentelmi jog esetén, a büntetés elmaradhat, de a folyamatban lévő törvényellenes (szabálysertő) cselekedet abbahagyására a delikvenst felszólítják, azt megfékezhetik.
Baker
"A lap szerint a sportág nemzetközi szervezetének nincs olyan tiltó szabálya, ami korlátozná más nemzetek zászlójának megjelenítését a lelátókon."

Ez így van.
Viszont politikai állásfoglalásra nem használható a lelátó!
(Írom ezt az ukránokkal szolidárisan!)
Németh István
Az ukrán menekültek előtt le kell zárni a határt! Tudatosítani kell minden nemzettel, hogy nem kívánunk az orosz -ukrán háborúval kapcsolatosan állást foglalni azon kívül, hogy elítéljük a háborút a kölcsönös ember és vagyon-irtást! NEM ENGEDJÜK MEG viszont a különböző politikai nézetek miatti megnyilvánulásokat, és különösen nem sport és kulturális rendezvényeken!
A MAGYAR -UKRÁN határt a beáramló un. menekültek, de inkább be-és elvándorlók előtt le kell zárni! Legfeljebb a MAGYAR ajkúak, ezt igazolni tudó egyedek kaphatnak belépési engedélyt!
A napi 10-20 ezer fős menekült áradatot meg kell szüntetni! Van határvadász egység??? > akkor szíveskedjünk dolgoztatni őket!
Horizont
@balos: 6:59
Na azért ne told már túl.Lécci. Anyákat kihagyjuk. És amúgy is hölgyről van szó.
Németh István
@teuton: akik a sport rendezvényen részt vettek azok mind diplomaták?? aztán a diplomatáknak sem az adott ország, nemzet szabályai alapvetően a nemzet felségét sértő megnyilvánulást magának megengedni Ez vonatkozik az usa köcsögöktől a litván gecikig mindenkire!!!
Ponyemáj??? Érthető???
kereső
Talán, ha ss zászlót vittek volna, vagy oroszt, akkor a "biztonsági őr" észre sem veszi...
Nyírfa
A magyar biztonsági őrök olyanok mint a túlbuzgó házmesterek , mint a túlteljesítő csendőrök a nyilasuralom alatt. Borzasztó bizonyítványa ez az országnak.
Azt nem tudom, hogy a szabályok mit tesznek lehetővé a sportjátékokon, de, elkobozni egy nemzet zászlóját, biztosan nem. Egy ilyen túlkapás nálam az illető állásába kerülne.
m73
@Németh István: anyád is inkább szart volna bele a wc-be mikor megellett te fidesz,nyilas barom!
Meszy
@Németh István: A narancsbirkákat ki kel küldeni a frontra az első vonalba fegyvertelenül golyófogónak. Egy se térjen haza. Sokkal jobb hely lenne az ország.
KisTehen
helyes ... sport eseményeken ne politizáljanak
sgl
ÁJJ!
Két dolog van, a sportrendezvényeken lehet külön szabály, amit sportszervezetek követelhetnek meg.
Jelen esetben nincs tíltás a zászlóra, a helyi hatalom túlterjeszkedett, ami törvénytelen.
Tehát ők hibázta, de a rohadt fideszpolitika nem fog at ukrán zászló pártjára állni, mert ők putyin seggéből lógnak k, és onna szovjet zászlót lengetnek.
KisTehen
szovjetunióban ott voltak az ukránok is ... szóval örüljél
Giovanni Alba
Ezek szerint kék pólóban és sárga nadrágban be sem engedtek volna?
KisTehen
@Giovanni Alba: igazad lehet, a zöld-fehér fradistákat beengedték
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:35
Nigéria nemzeti zászlajának színei: zöld és fehér
Gondban lehet a Fradi és a Győri ETO
ómió
Pedig az efftársak már megint "kiálltak"!
balos
@Horizont: Akkor végy erőt a nemzethy felszopó hajlamodón és próbálj a halottainkra is gondolni akit a ,most az országházba bevitt horti geci küldött az oroszokhoz!
magyar1
@balos: Milyen kék plakátok te finom elegáns úriember?
Horizont
@balos: Eltévesztetted a házszámot baszod. Mérd már fel előtte ki hol áll, mielőtt faszságokat írogatsz öreg. Ja és értelmezd amit írtam, mert azért szóltam 7:39-kor mivel egy kommentelőtársunkhoz ( @magyar1: 6:59-kor) ocsmány módon szóltál, én nem írtam neked ukránokról világos??? Fogod??
balos
@magyar1: Amin a gyülőlkődést terjesztették te nyilas geci!
sgl
"Túllépték a hatáskörüket, hibáztak a biztonsági szolgálat tagjai a szombathelyi Aréna Savaria sport- és rendezvénycsarnokban tartott magyar-litván kosárlabda vb-selejtezőn, amikor a mérkőzésre érkező egyik litván szurkolótól elkoboztak egy ukrán zászlót – közölte az rtl.hu-val a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)."

Nnna mit mondtam!
Shikari
Patkány firkász! Mióta szekus a biztonsági őr, szarházi?
Horizont
@balos: Én?? Hahahahaha te nem vagy normális.
balos
@Horizont: Na jó tévedtem,csak simán állat!
teuton
@Maccska: Honnan akarsz te egy diplomatat kizavarni, milyen jogon, te barom?!
percsi
@Németh István: "Az ukrán menekültek előtt le kell zárni a határt!"

"Az 1956-os forradalmat követő nagy emigrációs hullámban, 1956. október 23. és 1957. április 30. között csaknem 200 ezer ember hagyta el Magyarországot. Az 1956-os események kapcsán külföldre vándorolt magyarokat nyugaton pozitívan fogadták."
Nem zárták le a határt a magyarok elől! Ebből a 200e-ből 11e-n jöttek haza, a többiek köszönik jól vannak.
A te volt osztálytársaid is a mocskos nyugatot választották!

Ukrán menekültekre küldött több milliárd forint uniós támogatást nem utasította vissza a kormi.
Nektek a pénz jöhet, menekült nem?

Magyarország néhány tízezer ukrajnai menekültet sem képes rendesen ellátni, civilek végzik az állam segélymunkáját...

"- Szijjártó Péter júliusban a Fox Newsnak adott interjúban azt állította, már 840 ezer menedékkérőt fogadtunk be, akik teljeskörű ellátást kapnak.
- Azoknak az ukránoknak a száma, akik Magyarországon valóban menedékkérelmet nyújtottak be, a kormány júniusi adatai szerint 24 615 volt, amelyből 17 076-ot fogadtak el."
Állandóan hazudoztok!!!
atlatszo.hu/kozugy/2022/08/24/magyarorszag-nehany-tizezer-ukrajnai-menekultet-sem-kepes-rendesen-ellatni-civilek-vegzik-az-allam-segelymunkajat/

Hálátlan, haszonleső, hazudozó fidbanda! Ezek vagytok, szégyenkezünk miattatok!
Németh István
@teuton: Te barom ezek nem diplomaták, hanem felbújt csőcselékek! nem a sport miatt jöttek hanem balhézni te állatkert! @teuton: elsősorban téged kellene picsán rúgni, hogy ilyen hülye vagy! @percsi: sajnos nagyon tájékozatlan vagy!! az Eu által csurgatott akármi az csak duma abból egyszerűen nem futja a10-20 ezer közötti olykor naponta belépőkre! Aztán az ellátás addig szólna amíg az ország területén vannak az alapvető szükségleti cikkek az érkeztetési költsége, a szállás az Eu. szankciós intézkedései okán többszörösére e,elkedtek! A mi mondjuk 10 milliós népességű hazánk nem tudja fogadni a heti 140 ezer bevándorlót! Te kifejezetten képtelen vagy gondolkozni > te anya. háziasszony vagy ,egyáltalán jártál iskolába, megtanultál számolni? ÉS most vedd a "délről" érkező migránsokat a napi 800-1000 főt átlagban TE eszetlen tudod micsoda károkat okoznak ezek, csak számold a kerítéstől kezdve az emberek képzésén túl a lakósok zaklatását, fokozott védelmi szükségletét > mind műszaki, ellátásbeli anyagi kötelmekkel!
Te barom fasz, hülye állat szégyelld te a mocskos pofádat, hogy a te saját népedet a hazádat leszarod mert vidáman élsz az otthonodban és élvezd azt amit a kormány biztosít neked érdemtelenül hülye szajha! veled nem lehet, szabad másként beszélni!
teuton
@Németh István: Analfabeta barom! Hogy ki a diplomata, azt nem te mondod meg a 20as IQdal! Egyebkent a szövetseg utolag elnezest kert a jogtalan zaklatasert, ami tulkapas volt... Ja, te analfabeta vagy, elolvasni nem tudtad...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.