Oroszország Európába irányuló gázszállítása nem fog teljesen újraindulni mindaddig, amíg a "kollektív nyugat" fel nem oldja a Moszkva elleni szankciókat az ukrajnai invázió miatt – közölte hétfőn a Kreml.

Putyin meglépte: Elzárták gázcsapot, az Északi Áramlaton nem jön addig gáz ameddig élnek a szankciók

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője az EU, Egyesült Királyság és Kanada szankcióit tette felelőssé azért, mert Oroszország nem szállít gázt a kulcsfontosságú Északi Áramlat 1 vezetéken.

A gázszállítás problémái a nyugati országok hazánk és több vállalat ellen bevezetett szankciókból adódtak

- mondta Peszkov az Interfax hírügynökség szerint.

Peszkov megjegyzései a Kreml eddigi legélesebb követelései, hogy az EU vonja vissza a szankcióit, cserébe Oroszország újraindítja a gázszállítást a kontinensre.

A Gazprom pénteken jelentette be, hogy műszaki hiba miatt leállítja az Északi Áramlat 1-en keresztüli gázszállítást, melyet a német gyártmányú kanadai turbinák javítási nehézségeivel indokolt.

Azzal vádolta meg a nyugati országokat, hogy zűrzavart okoznak azzal, hogy megtagadták a Gazprom jogi garanciáit a javításra küldött turbinák visszaszállítására. Orosz tisztviselők az elmúlt hetekben már nem titkolták, abban reménykednek, hogy az európai egyre növekvő energiaválság miatt megvonják Ukrajnától a támogatást.

Nyilvánvalóan egyre rosszabb a lakosságnak, az üzletembereknek és vállalatoknak is Európában

- mondta Peszkov. Hozzátette:

ezekben az országokban egyre több kérdésük lesz a hétköznapi embereknek a vezetőik felé.

(FT)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:39 ◘ A piaci árnál 30 százalékkal többet kértek tőlünk az „olcsó” gázért az oroszok. Ha a főni azt mondja, többet kell fizetni, akkor Orbán többet fizet. A bűnöző cigány már csak ilyen. Nyugat-Európában is olcsóbb a gáz, mint ebben a lerohasztott, megnyomorított, éhbérért dolgoztató Orbanisztánban!
1 köbméter lakossági földgáz ára néhány európai városban:...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/299845258_616415166724206_6181046423214129855_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=8Y1KFIRbg40AX_xx311&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9ksvTvXKdq-zxTyH6LYA4-r4Gc6Rncu0Eznoid_4JPlw&oe=631AA1A3
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@Béla333: Szerintem Putyin megelégedne azzal, ha az amerikaiak visszaadnák az ukrán területeket az ukránoknak és hazatakarodnának, vinnék magukkal zelenszkijt és egy oroszbarát vezetőjük lenne.
Semmi gond nem lenne Európában. Mint Janukovics volt. Jött a gáz rendesen.
117
@Eladott Ország: Matyarországon 12x magasabb lenne a rezsiköltség, rezsicsökkentés nélkül, mint más európai országban, ahol rezsicsökkentés nélkül is alacsonyabb az ár.
Matyarországot valaki nagyon elbaszta !!!
karma1
Hat ez a putyin gyerek se jart tul sokat az iskolaba,az tuti! Mert ugyebar jon ki az a gaz a foldbol, 24/7. Termeszetesen a kitermelonek vannak gaztartalyai, ahova betaraz egy csomo gazt - ez OK.
Aztan vannak a vezetekek, amiken szepen elfolydogal a gaz/koolaj arrafele, amerre eladtak. Nevezzuk Eszaki Aramlatnak, Baratsag Koolajvezeteknek, Nabucconak...
Aztan ez az okos putyin azt mondja, hogy loszart nektek, nyugatiak! Jo, hat nem kuld par napig anyagot semerre sem, hanem mocskos modon zsarol, holott ervenyes szerzodesek szerint szalliatania kellene - tobbek kozt allitolag nekunk is van valami kurvajo 15 eves szerzodes a gazprommal. Aztan ugyanez a putyin nem fizet Ukrajnanak a szinten szerzodes alapjan mukodo szallitasert - igy Ukrajna leallitja a szallitasokat - nem nagyon tehet mast.
De vajon mit fog csinalni putyin, amikor majd mar megtelt minden tarozoja, egy deci gazt, olajat sem ad el senkinek sem, mert csak - mit fog csinalni a felgyulemlo anyaggal? Aki meg emlekszik a 2020-ban keletkezett olajvalsagra, amikor az amerikaiak mar fizettek azert. hogy a felgyulemlett olajat valaki megvegye, mert nem tudjak tovabb tarolni (akkor majdnem a teljes vilaggazdasag, nagyuzemek, repules, autokozlekedes leallt).
Szoval, ha mar putyin ilyen kurva okos, akkor mit fog kezdeni a felgyulemlo nyersanyagokkal?
He? (Nem biztos, hogy mindent el akar adni olcson Kinanak, mert ezaltal csak Kina erosodik igazan, putyin meg eppen csak a penzenel lesz, ami nem lesz eleg a hadikiadasokra.) Szallitanak most a kevesbbe fejlett keleti orszagoknak is, dehat nekik is van sajat olajuk - csak olyan helyen tudja eladni a nyersanyagait ez a szerencsetlen hulye, ahol nincs komoly koolajbanyaszat vagy gazlelohely. Vagyis Nyugat-Europaba.
na, meddig birod te agyalagyult?
ómió
Pont jókor, mert az efftársak most készültek ezt is bojkottálni! Vagy mégse?
Toller Béla
Vicces fiú ez a putty, és persze fogalma nincs a világról, annak a mai formájáról. Adja csak el a gázt meg az olajat Ázsiában, az egészet, olyan áron, amelyen azok még hajlandóak megvenni. Aztán mi meg majd megvesszük tőlük azt a nagyobbik részt, amelyet nem tudnak felhasználni és tárolni, illetve amire egyáltalán nincs szükségük. Még cseppfolyósítót is adunk el Ázsiában. MIndenki jól jár, csak a putty nem. Jobb lenne, ha a csövön át küldené ázsiai áron !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.