Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere szeptember 8-án Kijevben jelentette be, hogy Washington több mint kétmilliárd dollár értékben nyújt katonai segítséget Ukrajnának és 18 másik kelet-közép-európai országnak. Kiderült, kik az érintettek.

Magyarország Orbánék miatt egy centet sem kap az amerikaiak gigasegélyéből

Címlapkép: pixabay.com

Tájékoztattam (Volodimir) Zelenszkij elnököt, hogy 2022 szeptemberétől engedélyeztem a huszadik fegyver- és felszereléscsomagunkat Ukrajnának – írja a 24.hu.

Ez a 675 millió dolláros csomag további fegyvereket, lőszereket és felszereléseket tartalmaz az Egyesült Államok védelmi minisztériumának készletéből. Ezen túlmenően az (amerikai) külügyminisztérium tájékoztatta a kongresszust azon szándékunkról, hogy további 2,2 milliárd dollárt kívánunk hosszú távú, külső katonai finanszírozásra fordítani Ukrajna és 18 szomszédja biztonságának megerősítésére.

Az amerikai külügy közleményében nem nevezték meg az érintett 18 országot, a transcontinentaltimes.com portálon ugyanakkor megjelent a felsorolás. Ennek alapján a segély leginkább a posztszovjet térség államait érinti: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Moldova, Montenegró, Románia, Szlovákia és Szlovénia részesül benne.

A kelet-közép-európai régió államai közül egyedül Magyarország és Szerbia marad ki a mostani támogatási csomagból.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hajrá fidesz,hajrá magyarország!...,igaz nemzethy féreghorda?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@szópó-ómió: minden szavad ismétlése a nemzethy szarnak!Ezzel legfeljebb apád tudna vitába szállni aki szoptatott!
bence
Nagyon helyes ! Minden anyagi forrást elvonni tőlük , mert úgyis ellopnák !
Béla333
Pedig hogy ellopnák ezt a cuccot is... Már csurgott a nyáluk a lopható cucc után...
Németh István
@Pálinkás Pál: @Virág Árpád: @Béla333: @Eladott Ország: @balos: @bence: Na moslék csapat!! Ha nem tudtok gondolkozni akkor mondom!! > seggfejek az a suska a JÚDÁS pénze! Igaz minden suska jól jön mert úgy is elköltjük, elkölthető DE mit is kell adni érte! ??? Innen kezdődik a gond! > Az usa kompenzálni akarja az Ei bizottság illegálisan felvett és ukrajnának átutalt milliárdos amf hitelt amelynek visszafizetése az Eu. nemzetek kötelme lesz! ez az egyik kibaszás! A másik pedig hogy az usa egyre jobban betelepszik Európába, mégpedig úgy, hogy a drága usa cuccok nyernek prioritást, a migránsokkal legyengített Európa - beleértve az ukránokat is - képtelen lesz talpra álni és az usa gyarmatává válunk! Mint HON-KONG csak innen nem fog kivonulni 100 év múlva hanem rá tőr az orosz geo kincsekre, amelyre a nyugatnak a foga akár csak Napóleon óta fáj! Gondolkoztok, egyáltalán szennyes agyatokkal, vagy éppen nyalogatjátok a moslék gyurcsány banda seggét!?
Németh István
@Eladott Ország: te seggfej barom postás vagy!? nem kért erre senki, aki ha volt ilyen barom mégis megtette az veled együtt ugrogyon bé a tehen valagába egy nyalásra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.