Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere szeptember 8-án Kijevben jelentette be, hogy Washington több mint kétmilliárd dollár értékben nyújt katonai segítséget Ukrajnának és 18 másik kelet-közép-európai országnak. Kiderült, kik az érintettek.

Magyarország Orbánék miatt egy centet sem kap az amerikaiak gigasegélyéből

Címlapkép: pixabay.com

Tájékoztattam (Volodimir) Zelenszkij elnököt, hogy 2022 szeptemberétől engedélyeztem a huszadik fegyver- és felszereléscsomagunkat Ukrajnának – írja a 24.hu.

Ez a 675 millió dolláros csomag további fegyvereket, lőszereket és felszereléseket tartalmaz az Egyesült Államok védelmi minisztériumának készletéből. Ezen túlmenően az (amerikai) külügyminisztérium tájékoztatta a kongresszust azon szándékunkról, hogy további 2,2 milliárd dollárt kívánunk hosszú távú, külső katonai finanszírozásra fordítani Ukrajna és 18 szomszédja biztonságának megerősítésére.

Az amerikai külügy közleményében nem nevezték meg az érintett 18 országot, a transcontinentaltimes.com portálon ugyanakkor megjelent a felsorolás. Ennek alapján a segély leginkább a posztszovjet térség államait érinti: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Észak-Macedónia, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Moldova, Montenegró, Románia, Szlovákia és Szlovénia részesül benne.

A kelet-közép-európai régió államai közül egyedül Magyarország és Szerbia marad ki a mostani támogatási csomagból.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hajrá fidesz,hajrá magyarország!...,igaz nemzethy féreghorda?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
hajrá fidesz,hajrá magyarország!...,igaz nemzethy féreghorda?...
Pálinkás Pál
hajrá fidesz,hajrá magyarország!...,igaz nemzethy féreghorda?...
ómió
Nem baj, efftársak! "Kőccsétek" migráncsseggnyalásra!
balos
@szópó-ómió:kis naiva!Nem vesszük el a falatot a szátokból!Viszont ha nem elég a migráncs segg ott a kinyai is!Habzsi-dözsi lesz a rezsim-biztossal kifőzve!
Libbantölő
Baszd meg a pénzed geci usa! Mennyit kapnak ezek az országok? 300 dollárt? A kétmilliárd az a lator ukránoké. A maradék 4000 dollár lesz szétosztva.
Borsó
Tehát amelyik két ország vezetése szorosabb kapcsolatokat ápol a Kremllel. Bravo, Orbán. Tapsot neked. Minek is ebbe az országba több pénz, igaz. Hiszen olyan fényes a jelenünk és a jövőnk.
Lepényleső
...ám ők hiányt ezért sem fognak szenvedni,rajtunk fogják hasraütött adókkal azt beszedni,
- amint a négylábú fűnyírókkal szokták azt tenni?
Juhász István
Semmi GONDOT nem látok. Egyszerűen csak BE KELL KÉRETNI a nagykövetet, és közölni vele, hogy JOGSZERŰTLENÜL jártak el, hiszen a támogatás az nekünk... JÁR. Mint a norvég alap esetében is...
Németh István
Ez az usa segély > NEM SEGÉLY!!! Ez nyilvánvaló megvásárlása mindazon országoknak akiktől elvárt, pontosabban elvárja az USA igyekezetek segítése!! Még PONTOSABBAN >> az aljas amerikai; ukrán föld és ipari objektumok megvásárlásainak - mi több ember elleni katasztró-fák előidézésére alkalmas - és elő is készített - vegyi üzemek létesítettségének védelme a cél - ezeket megszerezték és vas karmokkal akarják birtokba tartani!!! Ez egyértelműen az USA gyarmatosító politikájának része! A gyarmatosítás első lépésként, ukrajna irányában indult el > és ha VAN SZEMÜNK LÁTHATJUK, hogy EURÓPA leválasztása, elválasztása, ennek IGYEKE-ZETE történik egy biztonságot jelentő a VILÁG POTENCIÁLIS KATONAI EGYENSÚLYÁT BIZ-TOSÍTÓ HATALOMTÓL!!! Ez IGEN >>> EZ AZ ELSŐ LÉPÉS az EURÓLAI NÉPEK GYARMA-TOSÍTÁSA IRÁNYÁBA! >> ez röhögve fog megtörténni az USA részéről, mert minden területen - Eu. NEMZETI - bázisai vannak >>> a NATO adottságai alapján, amelyet már beszerveztek!!!
Nem érthető, hogy a "mézesmadzag, cukros-bácsi" politikai manővert miért nem lehet észreven-ni??? Nem akarjátok felismerni ?? > annak ellenére hogy az ursula teljesen "levetkőztetni" kí-vánja, ellehetetleníteni akarja az Eu. nemzeti gazdaságait az energia fegyver öngyilkos álságos alkalmazásával! (indokolatlanul és aljas módon segíti az ukrán háborús gyikosságokat >> hábo-rús bűnösséget vállalva??? - Ki akarja szolgáltatni az USA érdekeknek az EURÓPAI NEMZETE-KET!! Nyíljon már ki a szemetek!!!
Ébredjetek már fel végre nagyon barom faszok, nem lehettek az önmagatok ellenségei - még akkor sem ha az Eu nemzetek polgárai beleszarnak a butaságuk és a diktatórikus alapú beszartságuk végett a politikai tények felfogásába! NYÍLJON KI A SZEMETEK!!!
Emlékezzetek ezen írásomra!!!
verőce21
Innen nem is jutna el a fegyversegélyetek Ukrajnába...! :)
Málna
@Pálinkás Pál: Igaz. Nem ártana elolvasni az eredeti cikket. Még mindig hagyjátok hülyíteni magatokat.
ómió
@balos: Mi történt, szarkupac efftárs!? Megülte a gyomrodat valamelyik migráncssegg tartalma!? Ízleld meg egy másikét! Az kúrálja a tetübolsi fajtádat!
Eladott Ország
@Németh István: ma, 07:46 ♣ TAkasrodj a Gulagon ott tágasabb , fidfeszes fa@szszopó!!
Gazella
@Málna: te meg tanulj meg eredetiben angolul. Nem kap a hazánk semmit sem. Másik ez bingósan segély.
Málna
@Gazella: Tanuljak meg eredetiben angolul?:-)
Clavigo
@KisTehen: Köszönjük Emese.! ( Zsemle ) Jön a csendes pihenő,,,,csillapodjál..
Németh István
@Pálinkás Pál: @Eladott Ország: Két rongy spermacsökevény, hazaáruló gennyláda kifejtve aljas gondolatiságát bizonyítja, hogy képtelenek az emberi (Európai) közösség érdekében lenni. élni!
a szar tróger kifejezés túltisztelő lenne számukra!
Pálinkás Pál
Nekem te ne ugass pondró román...végetek lesz hamarosan...
Németh István
@Pálinkás Pál: Jó te egy kifejlett rovar vagy! De azért azt tudod, hogy az az USA támogatás az a júdás pénz amivel megvásárolnak nemzeteket, hogy gyarmattá tudják tenni őket! Ha nem nyitod ki a szemed mert szúr a napfény akkor mindig vak maradsz, meg hülye is! (érted, ha nem nézel a napfénybe nem fogsz megvakulni, de lehet hogy látsz! Ezt az értelmi képességeidre tekintettel fejtettem ki !)
Pálinkás Pál
@Németh István: ha júdás pénz ,akkor az...teljesen mindegy mit pampogsz, bárkivel, bármire, ha az a vége hogy kitöri a nyakatok..
117
@KisTehen: Buta vagy, mint a föld!

Van három gyereked? Mert nem tudsz védekezni?
vacsi
Valaki azt gondolja, hogy az USA ezeket a pénzeket ingyen adja? Na, nem...
117
@Virág Árpád: szerb népírtó ge*i vagy?

Te szerb nacionalista vagy? Kezdelek jobban megutálni, mint ahogy eddig.

Ha szerb geci vagy mond meg és levadászlak !!!
117
Elmegyek érted, te népírtó geci állat!
117
Ja. én horvát származású vagyok, amúgy.
Németh István
ÉS most nagyon komolyan! A NATO tagság valójában csatlakozás az USA hadi bázisához! Az még csak rendben is lenne, ha szükséges volna egy fenyegető veszedelem esetében! Mi lehet ez a veszedelem? Az ha valamelyik szomszéd megtámadná hazánkat! Na erre kell a tisztességes honvédelem! Mert olyan kis országnak amely mi vagyunk minden további nélkül lehet megfelelő sőt kiváló önvédelmi rendszere! olybá tűnik ez egyre inkább létre is jön az egyre keményebb határvadász csapattal az élen! Az USA segítségre az un. segélyekre > amelyet majd az ukránoknak kellene folyósítanunk vagy akár fegyver vásárlások útján továbbítani az különbeb sem megy MERT MI EZT EL IS UTASÍTOTTUK! tehát nincs miről beszélni>> olyan segély amit vissza kell fizetni az kölcsön arra nagyon nincs szükségünk! MIKÉNT ARRA SEM hogy az Eu. elnöke a büdös kurva ursula AMF hitelt felvéve milliárdokkal támogatja az ukrán háborús bűnösüket - mert azt a baromfasz tagállamoknak kell visszafizetni! Különben az ursula sikkasztást mi több aljas indokból háborús bűnösként részese a gyilkolásokért az ukrán anyagi javak pusztulásáért! Egyértelmű > KORRUPCIÓ OKÁN!
Na ezen csámcsogjatok! barom faszok!
balos
@szópó-ómió: Mondtam már,hogy anyád a muszka faszán kapta be a legyet amiből te a pondró kikelt?Ha nem akkor nézz rá putyinra,ö az apád testvére!
Virág Árpád
@117: Szeretem a szerbeket! Téged nem! Mert te VUITYI TRUTYMÓ vagy!
117
@Virág Árpád: Lerszarom, a szerbeket - primitív balkán.

Azt hiszed megváltoztak varázsütésre?

Gec a ná
lióunk ois primoitívenbb geciket aaz EU-ba.népírtók, aki az EU ellen lázadnának. SOHA nem szabad beengedni ezeket!
117
@Virág Árpád: Te tényleg válaszoltál egy elborult elme f@szságaira?
Én meg válaszoltam annak, aki válaszolt egy...

"e örö e bodottá" - Orbán Viktort idéztem, aki kb.10 év múlva játssza el a cigány tolvajt a Száll a kakukk fészkére c. film újragondolásában, ami egy családi sorozat lesz és Wittner "szűz" Mária játssza el önmagát.
Virág Árpád
@117: Én a szerbekről beszéltem, nem rólatok!
117
@Virág Árpád: Én horvát vagyok, mégis mit vársz tőlem, mit mondjak a szerbekről?
Virág Árpád
@117: Jugoszláviában születtél? Tedd össze a 2 kezed!
117
@Virág Árpád: Pl. tömeggyilkosok faji alapon?
117
@117: Nem bazd meg, hanem itt Matyarországon a kényszerrel betelepített őseim révén.
117
@Virág Árpád: várjál.. várjál.. várjál, te is horvát vagy?

Ha az is vagy, nem leszünk barátok, nigger!
csak úgy....
@Virág Árpád: 18:05 virág,maga a cézár konyakból indul ki? meglátszik magan..
ómió
@balos: Mondtam már, hogy anyád szülés közben tojt egyet és, mivel azt hitte te vagy az, le is húzta!? Hiába! "Kiköpött" az vagy, amit lehúzott!
Virág Árpád
@csak úgy...: FINOM A SERTÉSHÚS PELIKÁN? Így ársapka nélkül is tellik rá?
balos
@szópó-ómió: minden szavad ismétlése a nemzethy szarnak!Ezzel legfeljebb apád tudna vitába szállni aki szoptatott!
bence
Nagyon helyes ! Minden anyagi forrást elvonni tőlük , mert úgyis ellopnák !
Béla333
Pedig hogy ellopnák ezt a cuccot is... Már csurgott a nyáluk a lopható cucc után...
Németh István
@Pálinkás Pál: @Virág Árpád: @Béla333: @Eladott Ország: @balos: @bence: Na moslék csapat!! Ha nem tudtok gondolkozni akkor mondom!! > seggfejek az a suska a JÚDÁS pénze! Igaz minden suska jól jön mert úgy is elköltjük, elkölthető DE mit is kell adni érte! ??? Innen kezdődik a gond! > Az usa kompenzálni akarja az Ei bizottság illegálisan felvett és ukrajnának átutalt milliárdos amf hitelt amelynek visszafizetése az Eu. nemzetek kötelme lesz! ez az egyik kibaszás! A másik pedig hogy az usa egyre jobban betelepszik Európába, mégpedig úgy, hogy a drága usa cuccok nyernek prioritást, a migránsokkal legyengített Európa - beleértve az ukránokat is - képtelen lesz talpra álni és az usa gyarmatává válunk! Mint HON-KONG csak innen nem fog kivonulni 100 év múlva hanem rá tőr az orosz geo kincsekre, amelyre a nyugatnak a foga akár csak Napóleon óta fáj! Gondolkoztok, egyáltalán szennyes agyatokkal, vagy éppen nyalogatjátok a moslék gyurcsány banda seggét!?
Németh István
@Eladott Ország: te seggfej barom postás vagy!? nem kért erre senki, aki ha volt ilyen barom mégis megtette az veled együtt ugrogyon bé a tehen valagába egy nyalásra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.