Sajátos távhőtrükkel próbálhatja meg fenntartani a rezsicsökkentés látszatát a kormányzat – derült ki a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára, Steiner Attila elejtett mondataiból.

Trükközni akar a távhővel a kormány

Fotó: pixabay.com

Mint a Népszava írja, az államtitkár egy keddi konferencián arról beszélt, hogy idén télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentését tervezik a távhő rendszerekben.

A „mérték és a miként” még nincs kidolgozva. A Népszava által megkérdezett fővárosi szakemberek szerint ez várhatóan nem a használati meleg víz mennyiségének vagy hőfokának csökkentését jelentené, inkább fűtésre jutó hőmennyiség lenne kevesebb. Ám azt, hogy ez hány fokkal csökkenti majd a lakások hőmérsékletét, még megtippelni se merték, mivel egyelőre ők is csak próbálják megfejteni, hogy mire is gondolhatnak a tárcánál. Előzetes szakmai egyeztetés ugyanis nem volt.

Mindez akár azt is jelentheti: mivel a távhő tarifákat – a sok mérő nélküli lakás miatt – nem lenne könnyű emelni, inkább ugyanannyiért adnak majd kevesebb meleget.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Majd turán befektetik a megtakarított "hőt" is!
namihami
Lásd még kereskedelem és társai.
(pl 2,5 l-es cola hirtelen 2,25 és még drágább is,
70 gr-os szalámi, 450 gr-os túró---persze mind drágábban)
amortizáltok
majd nézze meg ez is pofáját ha a fagyoskodó emberek szétverik kereshet akkor csontkovácsot ha a kibaszás a vezérmotivuma ennek is? tiszta orbán tanitványokkal vagyunk telitve meddig még?
ómió
"Rendelet" még semmi, de az efftársak máris meghazudják!
Nessy
A legnagyobb probléma, amit ez a "szakember" nem tud ezek szerint. A panelek fűtés rendszere egykörös. Azaz, az első három emeleten van 25 fok, aztán egyre kevesebb. Mire a 10.-re ér a melegvíz, jó estben 19-20 fok marad! Ha most ezt csökkenti akkor a felső szinteken lakóknak jó lesz hősugárzót beszerezni.
Macskaszem
A távhővel eddig is visszaéltek.Tavasszal, amikor már nyári melegek voltak, de még fűtési idény volt, forrók voltak a radiátorok. Igaz, én mindet lezártam, mert nem lehetett megmaradni a hőségtől, de attól ugyanúgy ki kellett fizetnem. A mi házunkban nincs mérőóra, úgyhogy spórolni képtelenség. Majd most Orbi elintézi, hogy -20 fokban is csak langyos legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.