A Demokratikus Koalíció árnyékkormánya intézkedési csomagot dolgozott ki a rezsimoratórium megvalósítására – közölte az ellenzéki párt alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Rezsimoratórium bevezetését javasolja a DK

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Varju László, a DK parlamenti képviselője azt mondta, hogy megdupláznák a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz ás áram mennyiségét, valamint öt százalékra csökkentenék a piaci áron adott gáz és áram áfáját. A DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere hozzátette, 2023. április 30-ig az idei év elején alkalmazott szinten fagyasztanák be a rendszerhasználati díjakat.

Jövő év június végéig ne lehessen kikapcsolni a gázt és az áramot azoknál, akiknek augusztus 1-jén nem volt egy hónapot meghaladó tartozása, és továbbra is fizetik az idén január és augusztus közötti átlagos számlaértéket! – javasolta a politikus.

A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére a DK szerint egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján – ismertette Varju László.

Forrás: mti.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Törölt Nick: magyarországon azért ilyen nagy a növekedés 17x-es, 26x-os ... mert sokáig nálunk voltak a legalacsonyabb áram és gáz díjak
KisTehen
@justhpeter: ezt pont ehhez a cikkhez írod, ahol a dk megduplázná a kedvezményes áram és gáz mennyiségét?

HAHAHA
KisTehen
@justhpeter: ha szerinted a duplája is fenntartható gazdaságilag, akkor a fele miért nem, te fideszfóbiás

HAHA
justhpeter
@KisTehen: Ok. Kezdj el gondolkodni, hátha nem árt meg. Van már egy hitel-moratórium ami azt jelenti, hogy a lejártakor ki kell fizetni az addigi elmaradt tartozást és a kamatot a moratórium teljes idejére. Ha most bevezetik a rezsi-moratóriumot akkor a lejártakor ki kell fizetni az elmaradt összeget és annak teljes kamatát a moratórium teljes idejére.
Az a hitel-moratóriumos aki ezt is bekapja, az lenullázódik és a tartozás visz mindent. Tehát ez az út járhatatlan. Ajkkor is ha ezt a Karmelitában hirdetik meg és akkor is ha az árnyékkormány árnyékszékében. Most mond meg mi nem világos.
KisTehen
@justhpeter: ja, hogy te a hitelekről beszélsz ... azért választják az emberek, mert meg akarják úszni a kamatot ... úgy vannak vele, hogy minél később kell visszafizetni, annál jobb ... majd megsegíti őket a kormány, ha vége lesz a moratóriumnak és elkezdenek sírni
justhpeter
@KisTehen: A kormány segítségére várhatnak, a bankok meg ellenük lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok