A Demokratikus Koalíció árnyékkormánya intézkedési csomagot dolgozott ki a rezsimoratórium megvalósítására – közölte az ellenzéki párt alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Rezsimoratórium bevezetését javasolja a DK

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Varju László, a DK parlamenti képviselője azt mondta, hogy megdupláznák a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz ás áram mennyiségét, valamint öt százalékra csökkentenék a piaci áron adott gáz és áram áfáját. A DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere hozzátette, 2023. április 30-ig az idei év elején alkalmazott szinten fagyasztanák be a rendszerhasználati díjakat.

Jövő év június végéig ne lehessen kikapcsolni a gázt és az áramot azoknál, akiknek augusztus 1-jén nem volt egy hónapot meghaladó tartozása, és továbbra is fizetik az idén január és augusztus közötti átlagos számlaértéket! – javasolta a politikus.

A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére a DK szerint egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján – ismertette Varju László.

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt Nick
@KisTehen: Valahogy ott mégsem kell visszatérni múlt századbeli fatüzeléshez. Brüsszelben kb 60% rezsiemelkedés volt, nyilván ez is sok, de messze nem az a sokszoros, 17- szeres meg 38-szoros mint ami Magyarországon van. És mégis kapnak ártámogatást, pedig a fizetésük sokszorosa a mienknek.
Csizmás Kond
Ezekkel a kidolgozásokkal csak az a baj, hogy míg az állam fillérre tudja a bejövetel értékét addig az ilyen árnyak csak még nem is saccolnak hanem csak határoznak. Szerintem alapos bejöveteli forrás ismerete nélkül bárki tudna hasonló nagyokat mondani...
justhpeter
@KisTehen: Ha egy kormány - akár a Karmelitábó, akár az "árnyékszékről -olyat ígér, amit biztosan tud ő is és mi is hogy nem betartható, az csak fideSS-kdnp kormány lehet.
ómió
De, hiszen, még gázárat is ezért emeltek anno évente kétszer az efftársak!
justhpeter
@KisTehen: Ok. Kezdj el gondolkodni, hátha nem árt meg. Van már egy hitel-moratórium ami azt jelenti, hogy a lejártakor ki kell fizetni az addigi elmaradt tartozást és a kamatot a moratórium teljes idejére. Ha most bevezetik a rezsi-moratóriumot akkor a lejártakor ki kell fizetni az elmaradt összeget és annak teljes kamatát a moratórium teljes idejére.
Az a hitel-moratóriumos aki ezt is bekapja, az lenullázódik és a tartozás visz mindent. Tehát ez az út járhatatlan. Ajkkor is ha ezt a Karmelitában hirdetik meg és akkor is ha az árnyékkormány árnyékszékében. Most mond meg mi nem világos.
justhpeter
@KisTehen: A kormány segítségére várhatnak, a bankok meg ellenük lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.