Mivel a gyógyszertárak is kétszeres háromszoros rezsi áremelkedést tapasztalnak, ezért a patikák 20 százaléka veszélyben van.

Sorra zárhatnak be a patikák is a megfizethetetlen rezsiköltségek miatt

A Pozsonyi Patika elnevezésű gyógyszertár bejárata az Újpesti lakótelepen a Pozsonyi utcában. Az Újpesti lakótelep (Újpest-Városközpont) mintegy 17 ezer panellakásával Budapest és egyben Magyarország legnagyobb lakótelepe a főváros IV. kerületében. MTVA/Bizományosi: Róka László

Mindezt Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alapító elnöke mondta a napi.hu-nak. Elmondta azt is, hogy főleg azok a patikák küzdenek, amelyek kistelepüléseken vannak és kis forgalmat bonyolítanak le.

Hodossy Lajos, a Roche Magyarország Kft. igazgatója is megerősítette:

a kistelepüléseken lévő patikusok küzdenek a leginkább a megélhetéssel, ha csak az úgynevezett kereskedelmi tevékenység lenne a számukra a legfontos, akkor már rég nem lennének patikusok

- áll a napi.hu cikkében.

Forrás: napi.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A 12 év eredményesen telt el, hiszen nem hagyott a fideSS-kdnp senkit az út szélén, hanem berúgott mindnyájunkat az árokba.
jesz
Mikola...Mikola...olyan ösmerős a neve...
drrotf
A patikák megszűnése azonnal javítana a várólistán!Több beteg ember halna meg, mert a ha lenne is pénze gyógyszerre ,akkor sem tudná kiváltani csak nehézségek árán!
Eladott Ország
" Most akkor az aláírt 15 éves szerződés szerinti évi 4,5 milliárd köbméter még kedvezőbb árú gázt nem szállítják az oroszok? Előbb a drágábbat küldik. Az van felül, először azt pakolják. MTI 2021. szeptember 27. 16:07 „Aláírásra került az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát - jelentette be a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. A szerződés évi 4,5 milliárd köbméter gáz megvásárlására vonatkozik. Ezt a mennyiséget a Gazprom két útvonalon szállítja Magyarországra: 3,5 milliárd köbmétert déli irányból, az október 1-jétől üzembe álló szerb-magyar interkonnektoron keresztül, illetve 1 milliárd köbmétert Ausztria felől. A külgazdasági és külügyminiszter ezen részletek ismertetését követően azt is elmondta, hogy az ár jóval kedvezőbb, mint amit a most lejáró, 1995-ben megkötött szerződés alapján fizetett a magyar fél.” Akkor mégse kell 7x-esére emelni a gáz árát, elvégre ömlik az olcsó orosz gáz, ugye ?! Először is!: Dobom el az agyvelőm ettől, hogy Szijjártó Péter, a gázellátásért IS felelős külgazdasági és külügyminiszter. Aha! + A kínai létyó/gagyi - vakcina és a horkolásgátlók kurva drágán való beszerzéséért is „felelős” miniszter. + A kínai akkumulátorgyár Debrecenbe telepítéséért is „felelős” miniszter. Kérdezem: Mikor lesz a felelősségre vonás? A többiről majd, ha sikerül kicsit lenyugodnom. "
justhpeter
A 12 év eredményesen telt el, hiszen nem hagyott a fideSS-kdnp senkit az út szélén, hanem berúgott mindnyájunkat az árokba.
ómió
Pedig csak az efftársi "szent piaci rezsiárakat fizessék"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.