Elemzők szerint az évtized végére egymilliós bruttó átlagbér is lehet Magyarországon. Persze ilyen ütemben addigra még annyit sem fog érni, mint most. 

Idén a vártnál is jobban nőhetnek a magyarországi keresetek, köszönhetően az év eleji, közel 20 százalékos minimálbér-emelésnek, a növekvő inflációnak, valamint a munkaerőhiány bérfelhajtó hatásának is. Pár éve elképzelhetetlennek tűnt, hogy a félmillió forintot meghaladja a bruttó átlagkereset, ám idén ez történt – írja a vg.hu.

Az elemzők szerint kilátásban az egymillió forintos átlagbér

Fotó: 123RF.com

Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője a lapnak arról beszélt, hogy évek óta egy nagyon intenzív bérfelzárkózás figyelhető meg a teljes kelet-közép-európai térségben, 2017-ben a munkaerőhiány és a külföldi munkavállalás egyszerre indította el a bérdinamikát Észtországtól Romániáig.

Az elemző meglátása szerint ez amiatt is volt így, mert ezek az országok a nyugat-európai országokkal is versenyben vannak. Suppan Gergely szerint Magyarország sem maradhat le ebben a versenyben, éppen emiatt reálisnak látja, hogy a kereseteknél fennmaradjon a 7-9 százalékos növekedési ütem

Arról, hogy az elemző szerint a kormány hogyan látja a kérdést, a világgazdaság.hu cikkében olvashatnak. 

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@KisTehen: Nem, ez is NER matematika :)
A Fidesz-féle NAT nem engedi szabadon és korrekten tanítani a gyerekeket! Egy, központilag engedélyezett tankönyből lehet csak oktatni.
A kisfilmben látható tanár gondolkodó, keresi a lehetőségét, hogy az idióta konzervatívoknak elmagyarázza a 2+2 örök igazságát, de azok ostobák, mint te :P
teuton
@KisTehen: Te tenyleg analfabeta vagy! Matolcsy 5 millat kap, 5 munkas 200ezret, mennyi az atlag??? Es akkor nem is közmunkasokat szamolok! A dolgozok 80%a az atlag ALATT keres!!! Az evtized vegere pedig 1 milla vasarloerteke annyi lesz, mint most 100ezer!!! Mert ugye a matek SEM az erösseged... Ha CSAK evi 10% az inflacio, mennyi a kamatos kamat 8 ev utan???
Eladott Ország
Ha így haladunk Bulgária is kitesz az indexet, vagy inkább beelőz, ha ez a rohadt tróger banda marad továbbra hatalmon. 2022 februárjában a bruttó átlagkereset a KSH adatai szerint 546 000 forint volt, mely inkább a párthatározatot és nem a valóságot tükrözi.
Emmersson71
@KisTehen: Nálatok tapsol Széles et., aki energiacelláról fantáziál :P
CsipkeRózsa
Az átlagnyugdíj pedig félmillió Ft lesz.
ómió
Hát, azért, ez "válságfüggő" is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.