Nem elégedettek. 

Az MSZP teljesen megreformálná a rezsi kérdését

MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Az újonnan létrejövő energiaügyi minisztérium nem hoz változást, a családoknak, az önkormányzatoknak, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknak továbbra is drága marad a rezsi – mondta az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke kedden.

Vajda Zoltán az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a gazdasági bizottság ülésén a kormánypártok nem támogatták a villamos energiáról szóló törvény, valamint a földgázellátásról szóló törvény módosításához benyújtott szocialista módosító javaslatokat – írja az MTI.

Közölte, egyik javaslatuk azt a problémát orvosolta volna, hogy az ársapka ugyan vonatkozik a 11,5 kilogrammos PB-gázra, de az nem kapható.

Kezdeményezték, hogy a bejelentett lakcímén mindenkinek biztosítsák a minimálisan szükséges villamosenergia- és földgázmennyiséget megfizethető áron. Az MSZP hatályon kívül helyezte volna azt a kormányrendeletet, amely a kkv-szektor többségét, az önkormányzatokat és azok intézményeit kivonta a rezsicsökkentés alól – ismertette. Vajda Zoltán elmondta, javaslataikat a bizottság házszabályellenesnek minősítette, így azok nem is kerülnek a plenáris ülés elé.

Forrás: atv.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"Kezdeményezték, hogy a bejelentett lakcímén mindenkinek biztosítsák a minimálisan szükséges villamosenergia- és földgázmennyiséget megfizethető áron."
Vajon mekkora a minimálisan elégséges mennyiség? Pl. Mari néni a kis házában nagyságrenddel kevesebbel beéri, mint az az újgazdag, aki a több szobás, emeletes, úszómedencés házában él, miden gyereke külön szobában videójátékokkal szórakozik, meg ki tudja, mi mindenre fogyaszt energiát - ami számára "minimálisan szükséges".
Sámannus
A baj csak az, hogy a fityesz csak kivérezteti a maradék infrastruktúrát. Ne építsetek a fideszre tyerekek a fidesz agyhalott, már csak rombolni fog amíg hatalmon marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.