Összesen 100 millió forint kapott új gazdát.

Szétosztották a Szerencsejáték-milliókat – NER-barát cégek részesültek belőleMTI/Czeglédi Zsolt

Az októberben szétosztott 100 millió forintnyi közpénzadományt az állami Szerencsejáték Zrt. leányvállalata, a Szerencsejáték Nonprofit Kft. osztotta szét, és nem is akárkiknek. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a cég adománykeretéből megítélt 100 millió forint (+áfa) támogatást és szponzorpénzt mely vállalatoknak juttatták el.

· A KOD Média Kft. 50 milliót kapott. A cég tulajdonosa közvetve Krskó Tibor, aki Rogán Antal egykori szomszédjaként milliárdos állami tenderek nyertese volt üzlettársával, Csetényi Csabával közösen.

· A Network 360 Reklámügynökség Kft. 15 milliót kapott. A cég júliusig Krskó Tibor érdekeltségébe tartozott, majd Csetényi Csaba tulajdonába került.

· A LantArt Produkció Kft. 10 millió forintot kapott. A cég Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatójának vállalkozása, amit Lantos azért hozott létre, hogy a Mária evangéliuma című rockoperát újra színpadra állíthassa.

· Az Art Today Kft.-vel ötmilliós szponzorszerződés kötött a Szerencsejáték-cég. Ledényi Attila, a Fidesz-közeli műgyűjtő, az Art Market igazgatójának cége 2021-ben, 2017-ben, 2016-ban és 2015-ben is kapott 5-5 millió forintot.

A rtl.hu szemléje szerint a fenti szponzorszerződések mellett 5-5 millió forintos „közérdekű célú” szerződésnek örülhetett októberben:

· a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány,

· a Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért,

· a Magyar Úszószövetség,

· és Hajas László mesterfodrász vállalkozása, a Hajas Kft.

Forrás: rtl.hu, hvg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nem kellett volna megkonzultálni a közvagyon sorsát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Béla333: Már régen leszoktam. Ami ott megy még a gyenge látszatra sem adnak.
@balos: Azért nem is adományozok én sem nagy adomány gyüjtőknek, mert ez így van.
A múltkor adtam egy ezrest egy koldulónak, de nem akarta ekfogadni, mert sokallta. Látod ezért vagy koldus, a gazdag mindig kevesli.
namihami
Csupa ""jól megérdemelt"" díjazott! Közülük is talán(!!) a borbély cégét tartanám a leginkább rászorulónak. Tönkrement a hajszárító, ollókat is éleztetni kell és új, antisztatikus fésűket is ideje lenne már beszerezni!
És a működés egy-egy hajvágás vagy beretválás mellett már erősen veszteséges!
Persze, a médiacégek pénze se felesleges. Nehogy kihaljon ez a szakma is a piacról!
justhpeter
A rezsialap már biztosan megtelt, abba már nem fért volna a 100 millió.
Lepényleső
Ki hitte volna,hogy nyelvtudás alapján osztják a milliókat,- míg az elesettekre róttak plusz adókat?
Sámannus
Ne csodálkozzon senki, ha ezeknek a cégeknek a forgalmát keresi. Ezek adják tovább azoknak a csókosoknak, akik vakamilyen ürüggyel pénzért kuncsorognak. Régen be van ez járatva ebből játszák zsóbácsit. A közmunka proram is ilyen elosztó rendszerben működik. két három országos elosztó játsza földesúr szerepét, leginkább csurran cseppen alapon. Bőségesen marad nekik jachtokra való.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.