Szijjártó Péter közösségi oldalán osztotta meg videóját, amelyben arról beszélt, hogy „hát ugye, voltak ezek az elvárások, amikről itt előbb beszéltem Önöknek, hogy orosz gazdaság a térdére, a háború gyorsan véget ér”.

Szijjártó: Rám szóltak, hogy ne hazudjakFotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fórumán Budapesten, a Polgárok Házában 2022. november 17-én. MTI/Lakatos Péter

Hozzátette:

Mondom, ez volt az elvárás, azért nem tartunk itt. Mire néhány nyugat-európai kolléga és az Európai Unió főképviselője egy emberként kezdte mondani, hogy ne hazudjak, mert, hogy ilyen elvárás sose volt

– fogalmazott a Facebookon közzétett videójában.

Mint mondta, megkérdezte, hogy de akkor, ha nem volt – márpedig állítása szerint volt, hisz ott ült a vitákon –, ha nem az volt az elvárás a szankciókkal szemben, hogy azok segítenek a háborút hamarabb lezárni, akkor mi?

A külügyminiszter szerint a szankciók teljes csődjének a legnagyobb beismerése az, hogy "ma Nyugat-Európában és Brüsszelben letagadják, hogy a szankciók első körének bevezetésekor az elvárás az volt, hogy a szankciók segítenek a háborút hamarabb lezárni".

Innentől kezdve én azt hiszem, hogy mindenki számára világos kell hogy legyen, hogy az Európai Unió kizárólag azért akar újabb és újabb szankciókat bevezetni, hogy a saját maga hibás, rendkívüli mértékben súlyos károkat okozó döntéseit még valahogyan mentegesse. Ugyanis annak kimondása, hogy bizonyos szankciók csődbe mentek, csődbe vitték Európát és zsákutcába jutottak, ennek a kimondása gyakorlatilag felelősök után kiáltana

– fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalán.

Úgy gondolja, ha ez kimondásra kerülne, akkor elő kéne állniuk azoknak a brüsszeli vezetőknek, akik február végén, március elején a szankciók bevezetést javasolták, "kardoskodtak mellette". A külügyminiszter szerint elő kellene állniuk, és azt mondaniuk, hogy „mi hibáztunk, mimiattunk került az európai gazdaság recesszióközelbe”, akkor abból az a félmondat is következik, hogy „lemondunk”.

Forrás: Facebook

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hogyan van képe ekkorát lódítani ? Senki sem mondta, természetesen, hogy ezek a szankciók most aztán térdre kényszerítik az oroszokat !Mindenki azt mondta azonban, hogy hosszabb távon nagyon megkeserítik, kifosztják az oroszokat. Látszik, hogy ez az állatféle egyáltalán nem érti a fogalmakat,vagy nem akarja érteni azokat, Semmiképpen sem alkalmas külügyérnek, de hát ez sem újság. Dobjátok ki, ha arra jár !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Szijjártó: Rám szóltak, hogy ne hazudjak"

Mi már ismerünk Peti! Neked az igazmondás nem megy, csak hazugság hagyja el a szádat! Akkor is hazudsz már, ha meg sem szólalsz! Te vakcina szakértő...!
Toller Béla
Hogyan van képe ekkorát lódítani ? Senki sem mondta, természetesen, hogy ezek a szankciók most aztán térdre kényszerítik az oroszokat !Mindenki azt mondta azonban, hogy hosszabb távon nagyon megkeserítik, kifosztják az oroszokat. Látszik, hogy ez az állatféle egyáltalán nem érti a fogalmakat,vagy nem akarja érteni azokat, Semmiképpen sem alkalmas külügyérnek, de hát ez sem újság. Dobjátok ki, ha arra jár !
Néro2
Szankciók csődje. Pitike te vagy egy csőd. Peti pumpáid 300 MILLIÁRDJÁT mikor teszed már vissza a kasszába a jó kurva tolvaj anyádat !
Béla333
Megdolgozik a mocskos kis hazaáruló a Lavrovtól kapott kitüntetéséért!
jesz
a szankciókat kitaláló brüsszeli szarháziak mikor lesznek életfogytra ítélve? A szájról olvasók a megmondhatói, miket mondanak egymásnak amikor a hibáikat dörgölik az oruk alá... Nagyon jól tudják, hogy micsoda kárt okoznak folyamatosan, de nincs ember, aki elkaphatná őket, és háravinné a gödör szélére...
Eladott Ország
Az aranyáron vett horkolásgátlókért és a semmire nem jó kínai "szentelt vízért" ( 60 év fellettieken ki sem próbált) bíróság elé leszel állítva hitvány, hazaáruló kakadu!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277536825_509314477482178_2779951027069298720_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=EPw7WkZ55wMAX-KDip0&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfACnpRl03crof_53ZuMxHAOzuwZ3lR-quHPVGCTPSrsDw&oe=637DE79E
Szijjártó: „Az utolsó reményét is elveszítettük, hogy bármikor is tárgyilagos és az észérvekre alapuló racionális vitát folytassunk a háborúról és Európára gyakorolt hatásairól.” Azért nem értenek téged, mert nem készültek orosz tolmáccsal - az nem az EU hivatalos nyelveinek egyike. Mondjuk az biztos, hogy amíg Szíjártó ott ül az asztalnál, addig tárgyilagos észérvekre alapuló racionális vita biztos nem lesz. Viszont Putyin rögtön valós időben értesül a biolehallgatója segítségével mindenről és a szünetekben a kötetlen beszélgetések tartalmáról is. Ki akar vele kötetlenül beszélgetni? Ha odamegy valahova már elzavarják. Szijjártó Brüsszelben: Az utolsó remény is elveszett Értsd : szarul állnak a ruszkik...már megint bántják Magyarországot
uploads.disquscdn.com/images/fc7e236da7bb97cf467a180b74bb468bb318ab28793dc2f356fed0805f4db6f9.jpg?w=800&h=361
Te kis seggfej. Foggal-körömmel véded a ruszki gazdáidat. Majd az kijevi perben is ilyen pofát vágj, légy szíves.
uploads.disquscdn.com/images/e344fb1a7251e195af191d2d80352f25b74d0225eda89aafbf516654e42967f1.jpg?w=800&h=774
HAZUDJATOK TOVÁBB. Még ez is értelmesebb dolgot csinál...
uploads.disquscdn.com/images/961198955506fa8eec08549cfce88eca2f61b77ba94c108812fd3edafd9a9864.gif?w=800&h=443
Nyírfa
@Eladott Ország: Azért ez tényleg bizarr: az EU-üléseken és a NATO-megbeszéléseken ott ül az ellenség: a fidesz-kdnp.
A Néppárt vajon mikor teszi ki a kdnp szűrét?
Eladott Ország
@jesz: ma, 15:32 ☺ Szijjártó: "Minket nem érdekel, hogy az oroszok mit gondolnak arról, amit mi mondunk, az sem érdekel, hogy mit gondolnak itt erről Brüsszelben" Gondolom, ezt tanítják a diplomataképzőben, hogy más államok, országok, szövetségek véleménye a mi országunkról nem fontos.
"egekben az infláció és az energiaárak. Hozzátette, hogy tudjuk, ki az, aki ebből profitál," Igen tudjuk. A büdös köcsög ruszkik és Putyin, na meg a felszópóik. Szívesen Petike.
"- 1500 milliárd rubelt veszített az orosz bankrendszer 2022 első felében.
- Az orosz olaj ára hordónként 40 dollárral alacsonyabb a globális átlagnál.
- Oroszország nem tudja teljes energiakészletét Európán kívülre eladni, ezért kénytelen az olajat olcsóbban kínálni.
- 1000 vállalat vonult ki Oroszországból. Ezek az orosz GDP mintegy 40%-át képviselték.
- 3/4-ével esett vissza az orosz autógyártás 2021-hez képest.
- A kereskedelmi szankciók jelentős hatása szinte minden orosz feldolgozóipari ágazatban érvényesül"
Visszaütött az oroszoknak a gázembargó, 14 hónapos mélyponton a Gazprom profitja
hu.euronews.com/2022/09/14/visszautott-az-oroszoknak-a-gazembargo-14-honapos-melyponton-a-gazprom-profitja
Béla333
Egy mocskos hazug banda, olyan a minisztere is...!!!
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 15:53 ☻ Attól tartok minél tovább uralkodik a nyakukon a fidesz ez is bekövetkezhet, sőt a "kevlármanöken" és bandája erre bazírozik. Majd vesz fel orosz vagy kínai hitelt, vagy mindkettőt, vagy már fel is vett. Leszarja az EU-t a bűnöző cigány, lényeg, hogy ő és bandája fényűzően éljen és hatalmon maradjon. A "kolostorkocát" az fogja legkésbé érdekelni, hogy a fél ország nyomorogni fog, egyébként már lassan ott is állunk.
csipetke
Azt mikor érjük meg,hogy orbán kiáll,és azt mondja, bocsi,hibáztunk, és lemondunk. Ugyanakkor elvárják,hogy a brüsszeli vezetők kiálljanak, beismerjék a hibáikat, és lemondjanak. Mi ezt a fidesztől / orbántól várnánk, hogy beimerje 12 év elcseszett gazdaságpolitikáját, ami miatt a béka segge alá került az ország. De hogy ezek beismernék hogy hibáztak? Olyan nem lesz, hiszen a nyugat rólunk vesz példát, mert olyan qrvajók vagyunk
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.08

Időnként áthúz rajtam a gondolat, hogy a viselkedésével nem a sorsot provokálja-e. Meg kell nézni az arcát, a gátolt mozgását, az erőltetettségét: annyira magába zuhanó, depresszív alkat, hogy a passzív öngyilkosság - ráadásul kiterjesztett!, amikor másokat is magával visz - , szerintem egyáltalán nem idegen tőle.
És ilyenkor ugrik be Frei Tamás. És az, hogy nincsenek véletlenek.
gina
Nem csak rád kellene szólni ,hanem elzavarni te buzi semmirekellö állat...
namihami
Bántottátok a Petit?
Azonnal álljatok a szőnyeg szélére, szépen rendezett, kettős sorokban.
dr. prédikátor
ZSELÉS KAKADÜ PÖCS !!! FOGADD EL ÉS NE HAZUDJ ÉS NE LOPJ !!!
Gazella
Rendesen tudsz hazudni kakadu..
A szankciók igenis hatnak. Sehol nem élnek rosszabbul a háború óta, mint csak nálunk. A ti esztelen rossz gazdasági politikátok miatt.
kereső
Szégyen, hogy Magyarország külügyminiszterére rászólnak európai kollégái- " ne hazudj".Nem a "kollégák" szégyene, hanem az ország szégyene, hogy egy hazug, külügyekben "analfabéta" lehet az ország "arca" külföld felé.
kulabombaafityiszre
@sgl: ma, 16:34
Az biztos nagyon sűrűn jár debrecenbe.
amortizáltok
pedró kb akkor az volt a 299.633 beszóló, hogy ne tedd de süket vagy és hazug ujabb + 1
csagyi
Nem kell oda járni ahol már ismernek.
Clavigo
@Shikari: Kis Gügyém... Sikerült munkát találnod,,vagy még pipázol a megélhetésért..?
Rockxy
a brüsszeli retkek jól meg vannak fizetve azért, hogy tönkre tegyék Európát.
az, hogy a szankciók fordítva működnek, már tavasszal is látszott:
rumble.com/v140f1q-nyugat-eurpa-tknszrta-magt.html
surdilloFUJT
@sgl: ...főnijétől eltanulta,hogy szemrebbenés nélkül mondja a legnagyobb barom hazugságait!!!Ez egy aljaspondró!!!
surdilloFUJT
@Rockxy: ...te idén hülyébb vagy mint tavaly,fidesscsicska!!!Olyan sötét vagy,hogy az agyatlan fejedbe gyertyát kell gyújtani,te szellemi topronygy,inkább húzz vissza a szőröstalpú bocskoros nyustyuk közé,amig megteheted!!!
teuton
@sgl: Gondolod, hogy a TENYEKET es ADATOKAT a magyar közmedia es a Szofoso meg a gazdaja közölni fogja??? A birkak ugyis elhiszmek mindent. A potrohos penteken mar egyenesen azt hazudta, hogy MO (ö!), soha nem tamogatta a szankciokat. Csak eddig mind a 8at megszavazta...
teuton
@Rockxy: Rendkivül hiteles forrast közölsz. Nevtelen internetblog, 107 megnyitas, 1 megosztas!!! Es persze magyarul... Nem csofda, hoyg mosogatsz, mert ha esetleg barmilyen europai nyelvet beszelnel, akkor eloc´vashatnad a HIVATALOS adatokat az orosz gazdasagrol! Pl. hany autogyaruk müködik meg?Hogy alakult a közszüksegleti cikkek es ellemiszerek termelese es ara? A GDPt nem lehet viszonyitani, mert abba a fegyvergyartast is beleveszik... Egyebkent pedig mehetsz orosz zsoldosnak, kapsz 5x annyit, mint a mosogatasert Ausztriaban! Igaz, talan az elsö heten kilönek mar az ukranok, akkor legalabb nekünk nyugalmunk lesz a sok baromsagodbol. Nem fog(sz) hianyozni!
teuton
EGY szemely ezt mondja, tucatnyi mas mast... Ki hazudik? Persze, hogy a Szofoso, es ezt is csak magyarul, a faszbukon meri kiirni a birkaknak...
terlasz
Még mindig fordítva ül a szamáron ez a szaralak, az oroszok szabadrablását támogatja ezerrel.
Alfa
ezek szar kecskebaszó korrupt hazug gerinctelen kamukeresztény banda ...
de lassan mindenkinek feltűnik,a alja 1 bytes hiveknek is
ómió
A brüsszeli efftárs is csak efftárs! Utólag már mindent tagad! Sőt! Le is hazudja!
teuton
@ómió: Tudod analkfabeta mi a különbseg a Szofoso es a "brüsszeli elvtarsak" között? A jegyzökönyvek a beszelgetesekröl! Es ezert hazudozok a Szofoso -mint a gazdaja is!-mindig csak MOon a fasznukon a birkaknak!
Rockxy
ráse ráncs peti, a haverjaid örülnek ennek a háborúnak, és ez a lényeg!
rumble.com/v1h6wer-hbor-okozta-boldogsg.html
evacica
Sajnos igazuk van! Folyamatosan hazudik és csúsztat! Na meg nyalja az oroszok fenekét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.