A magyar baloldal talán még nagyobb összegű külföldi pénzből kampányolt, mint amit eddig bevallottak – mondta Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, jelezve, a helyzet súlyosabb annál, mint azt eddig gondolni lehetett.

Kocsis a kampányfinanszírizásról: különösen érdekes Karácsony hallgatása

Fotó: pixabay.com

Mint felidézte, korábban a nemzetbiztonsági bizottság úgy döntött, felkéri a titkosszolgálatokat, folytassanak átfogó vizsgálatot, tekintettel arra, hogy jogellenes külföldről magyar kampányt finanszírozni – írja az MTI.

A szolgálatok vezetői ennek első jelentését tették meg a bizottság csütörtöki ülésén – számolt be Kocsis Máté, hozzátéve, mivel az anyag 2051. december 31-ig titkos minősítésű, ezért a bizottság ülésén javasolta annak feloldását. Arra hivatkozott: olyan megdöbbentő tények szerepelnek ebben az anyagban, amelyeket a teljes nyilvánosságnak ismernie kell. Az eljárás lefolytatása jelenleg is zajlik – ismertette, kifejtve, a jelentésben nevek, összefüggések, szervezetek szerepelnek.

Mint fogalmazott, azt eddig is tudták Márki-Zay Péter nyilatkozataiból, hogy a baloldal tavaszi kampányára költött pénzek 70 százaléka külföldről jött.

Szerinte felvetődik a kérdés, hogy ezen felül a különböző média- vagy olyan egyéb lejárató felületek finanszírozása is megtörtént-e, amelyeket kampánycélokra használtak.

Korábbról tudni lehet, hogy ezek az amerikai finanszírozók Bajnai Gordonhoz és Karácsony Gergely köréhez köthetők, de mivel Márki-Zay lett a miniszterelnök-jelölt, részben "az ő ölébe hullott a támogatói kör" – mondta Kocsis Máté, aki szerint különösen érdekes az ügyben Karácsony Gergely hallgatása.

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett "a DatAdat környéki zavaros ügyekre", a magyar felhasználók adatainak külföldre továbbítására, valamint arra, hogy a kampány utolsó napjaiban az emberek helytelen magyarsággal írt sms-eket kaptak a telefonjaikra, és ezek is külföldről érkezhettek.

Ez az egész ügy a magyar törvények szerint jogellenes, és az Európai Unió szinte valamennyi tagállamában így van – fejtette ki, megjegyezve, 1990 óta abban politikai konszenzus volt, hogy Magyarországon politikai kampányt nem lehet külföldről finanszírozni.

Kitért arra, hogy a baloldal a magyar államtól mintegy 810 millió forintot kapott kampányra, de ennek többszöröséhez jutott külföldről. Hozzátette: a szuverenitás kérdését az veti fel, hogy "nyilván a finanszírozók befolyást is kértek, kérdés, hogy Karácsony Gergely, Bajnai Gordon vagy éppen Márki-Zay Péter körei mit ígértek ezért cserébe, Magyarország rovására".

Kocsis Máté arról beszélt, hogy az ügy szövevényes, bonyolult, de az világosan látszik, hogy a magyar baloldal jóval nagyobb összegű külföldi pénzből kampányolt, mint hazaiból.

Megjegyezte: függetlenül attól, a baloldal miként kommunikál ebben az ügyben, és hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén az ő képviselőik is támogatták a titkosítás feloldására tett javaslatot, nem tudnak érintetlenek maradni, mivel közösen indultak a választáson, közös jelöltjeik voltak, közös célokra használták fel a külföldi pénzeket, így a felelősségük is közös.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Maccska: Akkor ajánlom pl. Tv2 pluszt Épp tegnap akartam egy filmet megnézni, de a 15 percenkénti reklámblokk miatt feladtam. A királyi média nem csak a TV1.
Maccska
@Nessy: a tv2plusz nem közmédia.Kereskedelmi adó.Magántulajdon.
madlaci66
@Maccska: magyarországon lassan minden magántulajdon lesz. A fidess tulajdona. Pl. az aligai űdűlő helyén épűlnek magán villák államilag kiemelt beruházás keretében.Nem érdekes?
Sámannus
Atyavilág hová süllyedtünk, az oroszok valagába fúródottak tartanak illemtant.
namihami
@Maccska: 08.31: Az, hogy TE minek nevezel, az ""annyi""!
Ami pedig azt a felvetésedet illeti, hogy ""bizonyítani kellene"", az több sebből vérzik. Csak néhány:
1. Ezek annak az oldalnak a ""stiklijei"", amelyik azt az oldalt adja, amelyik csinálja. Vizsgálat?---sajaát maga ellen.
2. Az eddig beadott feljelentések talán csak a papírkosárig juthattak el, a ""Nem történt bűneset"" szabványbélyegzővel.
3. És pont a Vezér és ""nemstrómanja"" a leggyorsabban és legnagyobb mértékben ""nemelszegényedett"" magyar. Ahogy a vizsgálatot elrendelhetők vezetője is olyan, mint a csiga, csak az némi olajfoltokat hagy maga után.
4. A fentei feltételek alapján egy korrekt vizsgálatnak még az eseélye se lehetséges.
És ez csak a piramis csúcsa. Hol vannak a ""piacok, szökőkutak, térkövezések, vadászházak és egy féloldalnyi fidesztrükkök"" sora.
evacica
Ez a senkiházi jobban tenné. ha a fidessz kampány pénzét vizsgálná! Mennyit költöttek a közpénzből a kampányukra!!Milliárdokat ami szintén tilos!És érdekes amikor Soros bácsi támogatta a fideszt és vezetőit az persze természetes volt! Hazug jellemtelen korrupt banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.