Míg 2014-2020 között az európai uniós források elsősorban a gazdaságfejlesztést, a területi kiegyenlítést, továbbá a közlekedési és az energetikai infrastruktúra fejlesztését szolgálták, addig a 2027-ig tartó időszakban a digitális és a "zöld" átállás kerül a középpontba.

Navracsics Tibor nagyot álmodik: az EU öt legélhetőbb tagállama közé várja Magyarországot 2030-ra – De mi a terv mindehhez?

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter újságíróknak nyilatkozik a Versenyképességi Operatív Programok 16. konferenciáján Budapesten 2022. november 24-én. MTI/Kovács Anikó

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pénteken Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Államigazgatási Kollégium rendezvényén beszélt erről, kiemelve:

a 2021-2027-es uniós költségvetési időszak egyik legfontosabb célja, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb tagállama közé tartozzon.

Hangsúlyozta, hogy 2021-2027 között nagyrészt megtartották az operatív programok korábbi struktúráját, ami kiegészül egy digitális megújulással kapcsolatos programmal. A miniszter beszélt az ehhez társuló összességében csaknem 6 ezer milliárd forintos helyreállítási tervről is, amely elsősorban az energetikai fejlesztésekre és a digitalizációra fókuszál majd.

Leszögezte: Magyarország az uniós források felhasználásának tekintetében jóval az uniós országok előtt jár.

A területfejlesztési miniszter elmondta, hogy ha létrejön a partnerségi megállapodás az Európai Bizottság és Magyarország között, és lesz jóváhagyott magyar újjáépítési terv, akkor az elkövetkező három évben több mint 2355 milliárd forintnyi összeg érkezhet az országba 374 forintos euróárfolyamot figyelembe véve.

Navracsics Tibor beszélt a legközelebbi autópálya-csomópontok javuló elérhetőségéről, a nagy regionális centrumok szerepéről, és részletezte a következő időszak fejlesztési céljait.

Bánné Gál Boglárka (Fidesz-KDNP) megyei közgyűlési elnök előadásában az elmúlt évtized fejlesztéseit mutatta be. Jelezte, hogy 13 milliárd forintot fordítottak üzleti infrastruktúra fejlesztésre, körülbelül kétszáz focipályányi új iparterületet adtak át, és több mint száz bölcsőde és óvoda épült vagy újult meg az elmúlt öt évben.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye fejlődését a számok is alátámasztják, és azon lesznek, hogy a jövőben is biztosítsák az előrehaladást és a megye gyarapodását – hangoztatta.

Alakszai Zoltán megyei főispán a közigazgatás szereplői összefogásának fontosságáról beszélt.

Kitért arra is, hogy Miskolcnak és Borsod megyének a saját értékeit kell a következő időszakban újra megtalálnia.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
minél jobban fényezik magukat annál biztosabb nagy a baj!
hetek hónapok óta megy az ödicséret.
legfaszább: utóbbi 100 legjobb 10 éve volt!
tökre az ellenkezője az igaz, csak az eu támogatás és a külföldön dolgozók hazautalásai mentik a menthetőt, takarja el a legszarabb 10 évet!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Sok évtized alatt hányszor hallottam, hogy utolérjük a nyugatot, Ausztriát! Eddig egyszer sem sikerült, A jelenlegi oktatás mellett digitális programról csak álmodni lehet. Ahhoz nem hitoktatás, hanem angol nyelv és informatika oktatásra lenne szükség. Ahhoz szaktanárok kellenének, ha lennének! Jelen pillanatban olcsó munkaerővel, összeszerelő üzemek létesülnek, meg kínai gyár, amit máshol nem fogadnak be. Ahhoz, hogy valóban olyan igazdaságunk legyen, ami komoly hozzáadott értéket produkáljon, ahhoz szakképzett, valós tudással rendelkező emberekre lenne szükség! Az energetika meg csak Paks 2.
Macskaszem
Ezek a szövegek a buta, sötétben tartott gombáknak szólnak. A fidesz őket akarja megtartani, őket szédíti, az ő szavazatuk kell a hatalom megtartásához, ők olcsón megvehetők, a többi ember meg le van [email protected] vastagon. Akinek van egy csepp esze, az tudja, hogy Navra csicska is egy utolsó mocskos hazudozó Orbán szolga.
Jozefina
Remélhetőleg addigra ez a kétszínő pojáca is csak álom lesz!!??
lampa laz
2030-ra elérjük a nyugatot? Már rég ott kellene lennünk ha nem loptátok volna el az úniós pénzeket. Egyedül a NER elvtársaknak sikerült felzárkózni a nyugati színvonalhoz. Ments isten, hogy még 2030-ban is itt tobzódjatok a nyakunkon. Hogy a frászban lehet még mindig ezt a sok hazugságot eladni az embereknek?
Tudom az elvakultak mindent bevesznek, bár kezd szétfolyni a társaság mert a legutolsó mérések alapján 1millió szavazót veszített(?) a fidesz.
Grafix69
Amíg ezek a büdös parasztok és az ezekhez hasonlatos retkek vezetik ezt a szerencsétlen országot, 2300-ra sem lesz élhető . A rendszerváltás utáni 33 évben képtelenek voltak egy normális országot , normális társadalmat kiépíteni.Helyette a suttyók, szélhámosok és a született gecik világát hozták el ,akik nagy gyakorlatra tettek szert a hazai polgárság sárba tiprásában.
Navrasics is folyamatosan hazudik , már elég jó szinten műveli ezt a tudathasadásos állapotot de még van mit csiszolnia mert még mindig képtelen közvetlen a kamerába hazudozni.
ómió
Meg fog ártani ez az állandó álmodozás! "Uniós pénzek", most meg ez...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.