A Belügyminisztérium kérdőíves felmérésbe kezdett, a „köznevelés helyzetének felülvizsgálata” kapcsán kérik a szülők véleményét – közölte a Szülői Hang.

A diákokat sértegető kérdőívet küldött ki a szülőknek a BelügyminisztériumFotó: Pedagógusok Szakszervezete

Mint írják, bár üdvözlik a párbeszéd kezdeményezését, a kérdőív utolsó kérdése nemcsak nem felel meg a valóságnak, de erősen manipulatív is, és az egyébként is feszült oktatási légkörben alkalmas arra, hogy a tiltakozó pedagógusok ellen hangolja a kitöltőket:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?”

Ez a kérdés hazugságot tartalmaz, és nem lehet rá jól válaszolni – írja a portál.

Mint rámutatnak, a pedagógusok – a szülőkkel és diákokkal közösen – nem csupán a bérezésük miatt demonstrálnak, hanem a közoktatás súlyos, rendszerszintű problémái miatt is, melyek veszélyeztetik az ország és gyermekeink jövőjét.

A demonstrációkon a tanulók saját elhatározásból vesznek részt, önálló véleményüket képviselik, ezen jogukat az ENSZ Magyarország által is aláírt Gyermekjogi Egyezménye (12. és 13. cikk) rögzíti

- teszik hozzá.

Forrás: szuloihang.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Dr. Proktor: Kihagytad a kutyát. Ő képviselte az értelmiséget.
Ennyire nem emlékeznek sokan 16 éves önmagukra? Pedig akkor még volt saját véleményük, amit ki is mondtak, még ha néha rosszkor is! Már nincs sokuknak, vagy nem merik kimondani? Vagy némelyek azt hiszik náluk van a bölcsek köve, és mindenki ostoba, csak ők tudják a tutit, meg a frankót? Ne tessék a fiatalokat, akik már az elmúlt 13 évben jártak iskolába, és látják, érzik a problémákat, lenézni, lekezelni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@human: A párhuzam a gyerekek. Azt bűnnek tartod ha egy óvoda vagy kisiskolás csoport betanult előadással szerepel bárki előtt, de azért drukkolsz ha a diák politikai tüntetésen vesz részt...
human
@Csizmás Kond: Nincs párhuzam. Egy óvodás kiszolgáltatot helyzeben van és kihasználják. A dikáktüntetők önállóan szerveződnek, egymással tartják a kapcsolatot és így szerveznek akciót. Dolgoztam gimnáziumban és én is meglepdőtem milyen ügyesen meg tudják magukat szervezni legyen szó akár házi projektről vagy tüntetésről. Amin magam is meglepdőtem hogy bizony igenis elolvassák az igazgatói pályázatot és az alapján véleményezik a diákönkormányzati gyűléseken.
Macskaszem
@Csizmás Kond: Nagy baj van a te fejedben ha az oktatást politikai kérdésnek tartod. Mert az oktatás az ország jövőjéről szól. A középiskolás már majdnem felnőtt, jobban átlátja a dolgokat, mint a magadfajta begyepesedett vén hülye fidkány.
Ő érzi a hátrányát, hogy az énektanár tartja a kémiát, vagy 3 lukas órája van mert semmilyen tanár nincs.
Csizmás Kond
@human: Az óvoda egy nagyopn fontos nevelőintézet. Ott amit tanítanak kihat az egész életedre. Az előadásokat amit betanítanak nem azért vannak hogy majd sztrájkolni tudj, hanem legyen merszed megjelenni és beszélni az emberek előtt. Ami meg a nagyobbak tüntetéseit jelenti háát kinek hogy...én soha nem voltam és nem is leszek azon a párton hogy egy yerek kelljen megvédjen egy tanárt...abból csak az jön le neki, hogy majd érte is esetleg valaki az utcára fog vonulni...ami már helyből elfogadhatatlan. A diák tanuljon és tanulja meg mikor hogy kell viselkedni, és a tanultakat felhasználni anélkül hogy a gesztenyét más kéne kikaparja helyette a parázsból.
...ez pont az a helyzet mint a szoci jelszó...előre...
Csizmás Kond
@Macskaszem: ...mindig az foglalkozik más fejéável meg akármijével akinek nincs sajátja amivel foglalkozhatna.
A középiskolás már majdnem felnőtt de attól még gyerek...és a törvény nem a majdnemekben nyilvánul meg...na de ahol nincs fej ott benne sem lehet semmi.
CsipkeRózsa
@human: 8:47

Ez is akkor történhetett:

"Megcsonkították Petőfi versét a Nemzeti Múzeumnál"

hvg.hu/itthon/20110317_petofi_vers_cenzurazott

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.