A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a Covid-teszten a Malpensa milánói repülőtéren.

 Repkednek a fertőzött kínaiak: Az utasok több mint fele pozitívnak bizonyult

A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a Covid-teszten a Malpensa milánói repülőtéren – jelentette be Guido Bertolaso lombardiai tartományi jóléti felelős szerdán. Az egészségügyi tárca a Kínából érkezők kötelező tesztelését mérlegeli.

Az illetékes példaként említette a Pekingből december 26-án kora este érkezett járatot, amelynek százhúsz utasából hatvankettőnek a tesztje lett pozitív.

A távol-keleti országból érkező turistákat december 24. óta tesztelik: elsősorban azokat, akik a Peking és Milánó közötti járatokkal érkeznek.

Az ellenőrzés egyelőre önkéntes, de "nagyon ajánlott". Az antigén teszt húsz euróba kerül, míg a molekuláris diagnosztikai teszt kilencvenbe.

Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a költség ellenére az utasok nem vonták ki magukat a tesztelés alól. Megjegyezte, hogy az érkezők, beleértve a pozitívnak bizonyultakat, valamennyien tünetmentesek voltak.

Guido Bertolaso, aki korábban a polgári védelem vezetője volt, novembertől dolgozik Lombardia jóléti tanácsosaként. A tízmillió lakosú északnyugat-olaszországi tartomány az első volt Európában, ahol 2020 februárban a Sars-Cov-2 vírus jelenlétét azonosították.

Lombardia volt az első régió, melyben kezdetben egytucatnyi önkormányzatot karantén alá helyeztek, majd az egész régiót lezárták.

Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a tesztek laboratóriumi vizsgálata csütörtökre készül el: az eredmény alapján tudják biztosan megmondani, hogy a Kínából érkezők az új koronavírus már ismert variánsait hordozzák, melyekkel szemben az eddigi vakcinák hatékonyan védenek, vagy "újabb ismeretlen mutációkkal állunk szemben".

Utóbbi esetében Bertolaso szerint az olasz egészségügyi tárca feladata lesz a megfelelő óvintézkedések bevezetése.

A római Spallanzani járványkórház közleményben sürgetett európai szintű intézkedéseket az új vírusvariánsok azonosítására és megfékezésére. A kórház megoldásként előzetes karantént szorgalmazott a Kínából érkező utasok számára.

Orazio Schillaci egészségügyi miniszter kiemelt figyelemmel követi a helyzetet – közölte a minisztérium.

A tárca hozzátette: mérlegelés alatt van a Kínából érkező összes utas kötelező tesztelésének újból bevezetése, amit a tárca az Európai Unió tagállamaival is egyeztetni kíván.

2020 óta több mint 25 millió olasz betegedett meg, és több mint 184 ezren meghaltak a betegségben és szövődményeiben.

A lakosság több mint 88 százaléka három adag vakcinát vett fel, több mint 38 százalék negyedik oltásban is részesült.

Forrás: MTI

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@pacal: Nem te vagy az egyetlen, aki a long coviddal küzd. Te aludni nem tudsz, mások ízeket, szagokat nem éreznek, vannak akik a tájékozódási képességüket vesztették el, vagy súlyos szívizom gyulladást vészeltek át (már ha sikerült). Nagyon sok mindent okozott ez a szemét vírus, talán most már lecsengőben van az omikron óta (ami viszont bizonytalan, elhúzódó tüneteket volt képes okozni).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Az, hogy az oltottak haltak meg többen, csak a konteósok "tényei". Nem akarok belemenni persze megint ebbe mint régen, de ez tény. Az emberek mindig félnek az újtól, mert nem ismerik, vagy éppen hallotta a szomszédjától, hogy az oltott ismerőse másnap meghalt.Az ilyenekből indulnak aztán ki a rémhírterjesztések. Az éhezés meg a covid viszont továbbra sem függnek össze egymással.
division
@Nyírfa: Sajnos simán lehet a covid hatása. Nagyon sok embernél okoz a mai napig különféle problémákat.
Pálinkás Pál
@division: nem is mondtam hogy összefügg..,csak sokkal többen halnak éhen,mint ahányan állítólag covidba...mégsem láttalak itt téged sem hőbörögni hogy állítsuk meg az éhezést...de mondtam,míg nem korlátoztok,leszarom ha naponta is oltatjátok magatok...és előveszel egy statit, és megnézed,mely országokban volt kiemelkedően magas a lakosságarányos halálozás...elárulom neked, az agyonoltott államokban...ez nem konteó, ellenőrizheted könnyen...és a halottak zöme továbbra is beteg öregember, akiknek bizony igen magas az oltottsága,...szerte a világon, ergo ,ez sem konteó,...csak nem jön jól a hisztitekhez...
Nyírfa
@division: Annak örülök, hogy a fiaimnál és az édesapjuknál nem jelentkezik semmilyen utóhatás. Igaz, mindhárman oltottak, aktív életet élnek, az exem ma is sportol, senki meg nem momdaná, hogy túl van a hetvenen. Nagyon fontos a mozgás, a megfelelő táplálkozás, úgyhogy , fáradtság ide, fáradtság oda, felveszem a kesztyűt! :)
division
@Pálinkás Pál: Sajnos nem tudok mit kezdeni az éhezéssel, a Föld eleve túl van már népesedve, és ez csak rosszabb lesz. Ami tőlem telik, azt megteszem minden évben főleg a gyerekek felé, bízom abban, hogy te is.
Pálinkás Pál
@division: helyes, csak jeleztem,sokkal nagyobb problémák vannak a covidnál, csak azokon nem lehet nyerészkedni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.