Ha már öles léptekkel haladunk vármegye-szinten is a múltba, a honvédelmi tárca sem akart kimaradni a (vissza)fejlődésből: alakulatok új nevet kapnak, ami azt jelenti, hogy a hadrendi számokon túl büszkén viselt történelmi nevekre keresztelik őket. Hogy mindezt miért? - kérdezheti naivan, amire a csattanós válasz: "... hogy meg- és újjáteremtsék a magyar katona harcos szellemiségét, aminek legfőbb forrása és éltetője a vérrel írt katonai hagyomány. "

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Már nem kell keresni többé a hazai honvédelem legbolondabb tagját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Valamivel az új söprűnek is elő kell állnia - pl. a "körkörös védelem" már foglalt.
Pálinkás Pál
ócska, múltba révedező nemzethy köcsögök...ezektől meg kéne szabadulni mielőbb...
Nyírfa
" Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk..."
Nessy
@Nyírfa: "Régi dicsőségünk, hol késel az éji homályban"?
Nyírfa
@Nessy: Melyikre gondolsz? Amikor szarrá vertük a tatárokat? Vagy, inkább arra, hogy 150 évig hódoltattuk a törököket? :))
De soha nem ér véget a buli, lám, Brüsszel , a dekadens Nyugat a mi kezünkből eszik, és lesi minden vétónkat, amellyel visszarántjuk a szakadék széléről. Összenemzeti hála és alázatos térdre ereszkedés a XXI. század új államalapítója, I. Viktor, az istenek által felkent előtt.
kereső
@Nessy: @Pálinkás Pál: Valamikor hátrafelé nyilazva gyóztük le az ellent, most meg scheggel előre megyünk vissza a "jövőbe".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok