És még csak ki sem fizették érte a teljes összeget.

Rejtélyes módon cserélt gazdát egy somogyi fürdő – Fideszes politikushoz kerültillusztráció, MTI Fotó: Illyés Tibor

Két lépésben Hajtó Péter győri önkormányzati képviselő családi cége, a Hafe-Hungary Kft. birtokába került a tavaly ősszel bezárt, majd december közepén részlegesen újranyitott csokonyavisontai gyógyfürdő – szemlézi a telex.hu a 24.hu anyagát. A fürdő korábban a helyi önkormányzat tulajdonában volt, de a település azt nem tudta működteti, a rezsiválság kezdetén, már tavaly szeptemberben a bezárásáról döntött.

A fürdőt üzemeltető cég ezután, még ősszel „szokatlan körülmények között került” a 2019 óta győri önkormányzati képviselő családi vállalkozásának tulajdonába.

A lap szerint „a történet iskolapéldája annak, hogy a rentábilisan nem működtethető vagy az évtizedek során elhanyagolt, lepusztult állapotba kerülő közvagyon hogyan vándorol egy kormánypárti kötődésű vállalkozás kezébe”.

A fürdőt nyílt tender keretében 440 millió forintért értékesítették az egyetlen pályázónak, Zömbik Imre barcsi építési vállalkozó a Bau-Lizéna Kft.-jének.

Ebből ráadásul egy 300 millió forintos tételt a vevőnek ki sem kellett fizetnie: a szerződés értelmében azt a fürdő műszaki fejlesztésére kellett fordítania.

Miután a tavaly augusztusban kiírt pályázat lezárultakor, október 3-án megvette a fürdőt, a lap szerint nyolc nap múltán továbbadta először a nyolcvan, majd a maradék húsz százalékát is Hajtó Péter cégének. Hajtó elismerte, hogy a tulajdonosváltás valóban gyors volt, míg a konstrukciót szerinte az indokolta, hogy „amikor »be akartak, be kellett szállniuk«, akkor az üzletrész nyolcvan százalékát megvásárolták, de kötöttek egy opciós szerződést is a maradék megvételére”. Az eladó Bau-Lizénára egyébként a fürdőfelújításnál kivitelezőként számítanak.

Forrás: telex.hu, 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A közvagyont mindenütt igyekezik a fidesz-kdnp olyan rossz helyzetbe hozni, hogy azt később kormánypárti kötődéső vállalkozásokhoz, személyekhez kerüljön akár kétes körülmények között is!!!?? Felháborító!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@ómió: Veled nem állok szóba te mocskos kis proli ..elég volt hogy annyit nem tudsz hogy az Euro része az pfennig ,, ez a fidesz nivó te beteg kis tudatlan cigány nulla, menj vissza az alsó 3 ik iskolába és nekem ne irsz te piszkosszájú rohadék
ómió
@csak úgy...: A te agyadat ellopták, bolsiék fajbarma!? Ne "szerénykedj", te eleve anélkül születtél! Attól lettél "jó efftárs"!
ómió
@gina: Hogy jön ide neked az Euro "aprója", bolsiék fajbarma a kocsisiskolából!? Az eurocentet, akkor, csak hazudozni szokta az elmebeteg tetvesbolsi fajtád?
ómió
@justhpeter: Neked - nagyon úgy tűnik - a saját bolsi kreténséged az, ami igazán tetszik!
justhpeter
@ómió: Nem nyertél. Ma sem. Sok minden voltam már, de bolsi még nem és nem is leszek. Ahogy kleptokrata-nemzeti-keresztény sem leszek soha. De ha érdekel elárulom, hogy ALPP vagyok (gyenge felfogásuak számára Abszolút Liberális Pacifista Pogány).
ómió
@justhpeter: A kommentjeid "színvallása" nem hazudik! Kár tagadnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.