Január elsejétől hatályos az a jogszabály, amely alaposan átszabja a háziorvosi ellátást az egész országban, Budapest kivételével: ugyanis innentől az Országos Mentőszolgálat lesz felelős az ügyeleti rendszer megszervezéséért.

Hatalmas a káosz a háziorvosi ügyeleti rendszerben

Fotó: pixabay.com

A Népszava alapján a 444.hu most arról ír, hogy nagyon sok a bizonytalanság a programmal kapcsolatban még abban a megyében is, amit modellmegyének szántak a bevezetés során.

A jövőben az országosan jelenleg elérhető ügyeleti pontok közel harmada szűnhet majd meg, és 81 járásban összesen 102 ügyeleti pont lesz, míg több megyében a mostani tucatnyi orvosi ügyeleti pontból 3-4 marad. Mint a lap hozzáteszi, eddig 40 ezer lakosra jutott egy orvos, a terv élesedése után hétköznaponként 90 ezer, hétvégente 60 ezer lakosra majd egy felsőfokú végzettségű ellátó fog jutni.

Forrás: 444.hu, Népszava

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez várható volt! Senki nem tudja, hova mehet, ha ügyeleti időben lenne szüksége orvosi segítségre! Ha pedig nem tud kilométereket utazni, vagy vár órákat, mire valaki arra téved, vagy rendbe jön magától! A legrosszabbat most ne említsük!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fenyöfa58
KIPCSAKISZTÁN JOBBAN TELJESIT !!ELŐRE AZ ORBÁNYI MOCSÁRBA !!!
Nessy
Ez várható volt! Senki nem tudja, hova mehet, ha ügyeleti időben lenne szüksége orvosi segítségre! Ha pedig nem tud kilométereket utazni, vagy vár órákat, mire valaki arra téved, vagy rendbe jön magától! A legrosszabbat most ne említsük!
Néro2
Milyen káosz ? Ez is csak egy mindennapi fityma ork Siker. Siker Siker és Siker.
Egyébként meg ezt is ebaxták mint mindent amihez hozzáérnek. A pénzen kívül mert az el lopják.
De hát ezt kérte az istenadta népük , úgy hogy javaslom énekeljék el ennek örömére a Himnuszt .
Határtalan Nemzethy orkjaikkal eggyütt.
Aztán dögöljenek már meg.
colibri
Mi nem káoszos itt már 13 éve? Valaki mondjon már csak egyet, ami a társadalmat érinti.
szegfue
@Nessy: Én a "régi rendszer"-ben sem tudtam.:( Anyukám bajával felhivtam a háziorvost, aki szerint hivjam az orvosi ügyeletet, az ügyelet visszairányitott a házi orvoshoz, aki végül is velem hivatta ki a mentőt. A mentősök pedig folyamatosan érzékeltették velem, hogy miért akarok "megszabadulni" az anyámtól. Hiába bizonygattam, hogy orvosi "tanácsra" hivtam a mentőt. Pedig ez a doki rendelési idejében, hétköznap történt. Szóval a mai napig nem tudom, kinek a "kötelessége" lett volna pl. csak megvizsgálni anyukámat?
Nessy
@szegfue: A háziorvosnak! Ha sok beteg volt, és nem tudott rendelés közben kimenni, akkor a rendelési idő után, ha nem este volt! Anno 12-16 és 20 - 08 volt háziorvosi ügyelet. Szombat, vasárnap csak ügyelet volt napközben is. Tudom, mert én gondoskodtam kocsiról és pilótáról sok éven át, meg ha égett a ház hétvégén, ügyeletes nővérként helyettesítettem.
gina
OV maga a káosz ilyen mocskos hataloméhes nárcisztikus barma soha nem volt ennek az országnak,,MEGÉRDEMELJÜK, hagytuk hogy egy elmebeteg szemét kipcsák a népet vezesse...
gina
@szegfue: Tudod még visszasirjuk a régi rendszert, most csak gyorsan meghalni lehet, ez a célja ennek a zsiros pöffedéknek
kereső
Akinek van okos telója, az töltse le az "életmentő" appot a telefonjára- nagyon hasznos, akkor is használható, ha a beteg már nem tud beszélni.
drrotf
Az hogy átszervezik a háziorvosi rendszert az akkor lenne rendben ha minden érintettet már jóval előbb értesítettek volna arról, hogy hogyan változott meg a háziorvosi rendszer, hogy melyik beteg január 1-től melyik háziorvoshoz tartozik.A betegeket erről egy szóval sem értesítették, így káoszt idéztek elő a törvényt hozó "urak", noha a szabálynak ellenkező a célja, az hogy rendben mindenki tudja, hogy ha beteg hova melyik háziorvoshoz kell mennie.Az idősebb betegeknél fog ez a intézkedés problémát okozni, ha a beteg másik háziorvoshoz kerül!
szegfue
@Nessy: 12:45 Értem, amit irsz. Valahogy nekem is az volt az érzésem, hogy a háziorvosnak kellett volna valamit tennie. Tekintettel arra, hogy ebben az időben a Covid miatt csak "távgyógyitás" volt, nyilván ezért nem jött ki... viszont a mentőt kihivhatta volna, ahelyett, hogy engem "ugráltatott".
drrotf
@drrotf: Hétköznap a terv szerint egy háziorvos 90ezer embert fog ellátni.Ez már majdnem olyan mintha nem lenne ellátás, vagy egy orvosra bíznák az összes beteg ellátását.Nem hiszem hogy akkor a munkavégzés minősége között az emberek különbséget tudnának tenni!Kívánom, hogy a törvényt megszavazók egy olyan háziorvoshoz kerüljenek, vagy ügyeletre amelyiknek napi 90 ezer embert kell megvizsgálni és gyógyítani!Hogy miért mondom ezt?Mert a puding próbája az hogy megeszik, a törvény próbájának meg annak kellene lenni ,hogy a törvényhozók magukon teszteljék azt hogy az általuk hozott szabály végrehajtható e!
szegfue
@gina: Velem már sokszor megesett, hogy "visszasirtam" valamit... Mint tudjuk: mindig rosszabb jön.:(
Nessy
@kereső: Nekem is le van töltve, miután egyedül élek.
Nessy
@drrotf: Nekik VIP ellátás jár. Valamelyikben keresztbe áll egy fing, mentő helikopter megy érte!
drrotf
@Nessy: Az lehet hogy VIP jár nekik, de hozni kellene egy olyan szabályt, amin később nem lehet változtatni, hogy a törvényt a gyakorlatban elsőként a képviselők viszonyaiban kell kipróbálni, már csak azért is hogy érezzék a saját bőrükön hogy mit is csináltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.