A Miniszterelnökséget vezető miniszter a felvidéki látogatása során a magyar kultúra napja alkalmából interjút adott a dunaszerdahelyi ma7 portál Nézőpont műsorának – ezt szemlézte most az ATV.

Gulyás Gergely megszólalt Magyarország EU-tagságával kapcsolatban
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. január 12-én. MTI/Bruzák Noémi

A „magyar egyedülállásról”, annak kapcsán, hogy hol van Magyarország helye Európában – Gulyás Gergely kijelentette: “ott van, ahol tagok vagyunk”. A rendszerváltozás egyik célkitűzése az volt, hogy legyünk az Európai Unió és a NATO tagjai.

Gulyás szerint bármennyi csalódás is ér minket az EU-ban, jobb alternatívát ma sem látunk.

Magyarország helyét értékfelfogás és világnézet szempontjából egyértelműen Közép-Európában találjuk, azon országok között, akik a kommunizmus alatt, a második világháborút követőn sokat szenvedtek

- fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a Budapest és Brüsszel között húzódó vitákat azért nehéz rendezni, mert Brüsszel a jogállam alapelveit már régen feladta, kizárólag hatalmi jellegű küzdelmek vannak mondta.

Ez a legnagyobb veszély az Európai Unióra nézve

- tette hozzá, ugyanis ha nem tudjuk a jogot és a szerződést közös alapszabálynak elfogadni, illetve ha ehhez nem tartja magát mindenki, különösen a Bizottság, a szerződések őreként, “az maradandó, helyrehozhatatlan károkat okozna az EU-ba.

Tudomásul lehet azt venni, hogy az egyetlen megoldás az, hogy egy politikai közösség, egy egységes belső piac működhet eredményesen akkor is, ha a társadalmaik nagyban különböznek egymástól

- mondta a miniszter a toleranciáról.

Forrás: ATV

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha akarnának sem tudnának kilépni az EU-ból!!! Oroszország és Kína biztosan nem engedi Orbánnak, hogy ezt megtegye, hiszen Magyarországon keresztül jutnak be az EU-ba!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ha akarnának sem tudnának kilépni az EU-ból!!! Oroszország és Kína biztosan nem engedi Orbánnak, hogy ezt megtegye, hiszen Magyarországon keresztül jutnak be az EU-ba!!!??
Fenyöfa58
@Őrnagy: @KisTehen: VEGYÉTEK BE A BOGYOITOKAT VOLT OKNIS MENEKŰLTEK !!! HŰLYE BIRKÁK !!!
telegdilaci
@Eladott Ország: Bezzeg a Magyar kormány minden jogállamiságot betart, szerintem ha most kérnénk az Eu-ba a felvételünket esélyünk sem lenne ezzel a hozzá állással,amit a jelenlegi kormányunk képvisel!
gina
Te elmebeteg meleg, már megint ugatsz hülyeségeket, érthetetlen hogy ez a sok primitiv 1 Bites követö még mindig megeszi ezt a sok hazugságot.. minden szuper itt,, csak a legnagyobb infláció 24,5 % van,, minden rohad de hirdeti ez a banda a sok jót, tünjenek már el a süllyesztöbe ezek a hozzá nemértö tolvajok,mindenki hibás csak ez a szemét kormány nem,,
jáger laszló
Guge +nyilatkozott!!
Brüsszel már feladta a jogállamiság elveit
A legnagyobb veszélyt jelenti Európa számára!!!???Hát elég nagy hülyeséget nyilatkoztál drága geri
jobb lett volna,ha csendben maradtál volna!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
A "kommunizmusnak" mondott rendszerben aki élt,az tudja ha szenvedett,sokat-kevésbé?
Nem volt jó,de ennyire aljas mint ez a "keresztényinek" mondott gyülekezeté...?
(Talán nem meglepő módon ugyan olyan embertípus verődött idővel az élre akkor is mint most,nem is ritka
esetben ugyan azok,akik akkor az mszmp környékén voltak elkötelezett fiatalok,s most a fydesben nagyok?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.