Maruzsával egyeztettek a tanárszakszervezetek, de elmondásuk szerint nem jutottak egyről a kettőre.

Hiába a személyes egyeztetés, a kormány még csak nem is reagált a tanárok követeléseire PDSZ/Facebook

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral egyeztettek csütörtökön a pedagógus-szakszervezetek képviselői az ágazatot érintő legfontosabb követelésekről.  A több mint kétórás tárgyalás előtt a szakszervezetek azt sem tudták, mi lesz pontosan az egyeztetés témája, nem kaptak napirendet – írta meg a telex.hu.

„A sztrájkköveteléseknek egyetlen pontjára nem reagált érdemben a kormány”

– mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja a sztrájktárgyalás utáni sajtótájékoztatón.

Az rtl.hu összefoglalója szerint a megbeszélésen Maruzsa Zoltán megismételte azt, amit a kormány eddig is kommunikált: Brüsszeltől függ, milyen fizetésemelésre lehet számítani az ágazatban, a kormány szerinte minden eddigi ígéretének eleget tett. Nagy Erzsébet szerint a tárgyaláson kiderült, hogy nincs még döntés a bérrendszer módosításáról, de arról sem, hogy a jelenlegi törvényekkel vagy egy új jogállási törvényben történjen ez meg.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke azt mondta az egyeztetés után, hogy a munkaterhelésről szó sem esett, és más sztrájkkövetelésekben sincs elmozdulás.

Forrás: rtl.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Te még életedben nem találkoztál tanárral,,Bugsy .Masszív fitymasz szavazó réteg . Így jártak .,várható volt,hogy velük is kib@szik a Putris Gazdaállatod. ( bunkó vagy )
namihami
Hittek neki? Ennek!?!?! Akkor tényleg baj van a tanárainkkal! Hányszor tette meg már velük IS?
""Ha egyszer át lehet ba..ni őket, akkor..."" és így tovább.
gina
@Pegero: Sz@r arab nulla te mondod meg mi a jó te tanulatlan senki ,te nem vagy ember csak egy arab !!!
gina
@Pegero: Iskolát a kocsmaablakból láttál te 1 Bites arab null
Nessy
Pártunk és kormányunk nem csak a tanárokkal, az egészségügyi szakdolgozókkal is jól kiszúrt. Húsz százalékos béremelés, de csak júliustól, ami éves szinten 10%! Igaz, a pedagógusok majd egyszer, talán, esetleg, ha marad a sport, egyházak oligarchák, határon túliak, kormány propaganda, titkos szolgálatok és egyéb agymacskák kifizetése után, kapnak pár % emelést! Megtehetik??? Megtehetik!!
justhpeter
Miben hittek a szakszervezetek ? Talán a legközelebbi tüntit tartság meg a bazilikában, mert hinni ott kell. Egyszerűen el kell venni a kormány kedvét a trógerkodástól. Iskolákat kiüríteni és megüzenni hogy akkor szóljon Maruzsa legközelebb, amikor hajlandók a követeléseket teljesíteni.
ómió
A bukottak felvételéről sincs még "konszenzus"!? Ez továbbra is "igazgatói döntés", na meg "félmilla" kérdése!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.