Az idő a magyar miniszterelnököt igazolta a migrációs vitában, Orbán Viktor volt az egyetlen európai vezető, aki 8 évvel ezelőtt, amikor a migrációs válság elkezdődött, felismerte és hangsúlyozta azt, hogy a határokat meg kell védeni, ha szükséges akár kerítéssel is, és fel is építtetett egy ilyen kerítést – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az MTI-nek adott szerdai strasbourgi nyilatkozatában.

Hidvéghi Balázs: "Az idő a magyar miniszterelnököt igazolta"
Fotó: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor

Mi örülünk annak, hogy most nyolc évvel később egyre többen kezdik belátni, hogy Orbán Viktornak volt igaza. Az biztos, hogy az idő őt igazolta, és látjuk, hogy egyre több európai vezető, akár brüsszeli politikus is most már elkezdte a határvédelem fontosságát hangsúlyozni

- tette hozzá.

Mint mondta, az uniós tagországok állam- és kormányfői legutóbbi migrációval foglalkozó tanácskozásuk egyik fontos és üdvözlendő következtetése az volt, hogy kijelentették: meg kell erősíteni az Európai Unió külső határainak a védelmét.

A képviselő hozzátette: Magyarország nyolc éve védi az Európai Unió külső határát, több mint 1,7 milliárd eurót költöttünk a határkerítés felépítésére és fenntartására, és mind ez idáig az Európai Bizottság egy forinttal sem járult hozzá a határkerítés költségeihez.

Én azt gondolom, hogy teljesen jogos elvárásunk az, hogy amennyiben Európa külső határát védjük, márpedig ezt tesszük, akkor ennek a költségeihez az Európai Bizottságnak is hozzá kell járulnia.

"Itt az ideje, hogy kifizessék a számlákat" – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
nem akkora zseni a fönököd mint azt te gondolod,hiszen erröl európában mindenki tudott csak ezzel nem riogatott, hogy a migránsok hátán választást nyerhessen!- megent péz köne, eriggyetek dógozni?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Giovanni Alba: Még mindig nem ismered fel a magadéit, a bolsi fajkreténeket, efftársak idiótája!? Már akkor se, amikor az Internacionálétokat együtt harsogjátok!? Szar ügy! Igényelj magadnak donor kutyaagyat - az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 08:22
Kicsihuszár, csak úgy tudod indítani a napot, ha ideböffented nekem az unalmas marhaságodat? Inkább igyál egy kávét, vagy ordibálj a szomszédoddal, jobban örülnék neki.
Csak azért válaszolok, hogy ne egy csökkent értelmű, idióta bolsi miskáé legyen az utolsó szó, aki még azt sem tudja felfogni, hogy a bolsi a többségit jelenti, a kisebbségi mensevikkel szemben. De hát magas ez neked, mint a tyúknak az ábécé. Csak azért utasítom el a bolsi jelölést, mert az tőled éppen úgy káromkodás, mint a liberális. Tényleg, amikor viktorod a Liberális Internacionálé alelnöke volt, akkor őt is gyűlölted? Vagy ezt már letagadod, mármint a gyűlöletet éppen úgy, miint az imádatot?
ómió
@Giovanni Alba: Azt, hogy a tetübolsi bandátok bolsinak hazudta magát, vagy éppen a ráillőbb szarkupacnak, az senkit nem érdekel! Vágod, bolsiék fajkreténje!? Amúgy meg, van, aki képes kigyógyulni a betegségéből, legyen az, akár "liberalizmus" is, de van, aki - mint a tetübolsi társulatotok, veled együtt - ilyesmire képtelen és megmarad annak, aminek született, bolsinak!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 13:58
Ezzel most azt akarod mondani, hogy a sohasem hazudó vezéred úgy váltogatja a világnézetét, mint ostoba miska hozzászóló az alsóneműjét, és ezt te erénynek tudod be?
Viszont nem válaszoltál a kérdésre, amikor a főröfi liberális volt, akkor szidtad, utáltad és leköpted, majd örömujjongásban törtél ki, amikor fordult a széljárás, és úgymond kigyógyult ebből?
És még van pofád másokat hazugozni?
Gyagyás voltál, gyagyás maradtál, te már nem változol.
ómió
@Giovanni Alba: Ha valaki belátja a tévedését (,hogy ez a "liberalizmus" távolról se a Széchenyi-Kossuth-féle, hanem a globális anarchia), akkor, az bolsi elmebetegek - mint te is vagy - számára már alsóneműváltás gyakoriságú világnézet-váltogatás!? Ezért gyepesedtél bele a népirtó bolsevizmus "eszméjének" minden szavába, immáron tetves neobolsiként!? Most ugyanazt teszitek, mint 50 éve is, mindössze a népirtásotokból kellett "visszavennetek" és a meleg szarig kinyalandó segg-ideátokat most nem Moszkvában, hanem Brüsszelben találjátok, miközben a magyar érdek a tetüfajtátoknak még fényévekre se látszik! Ezek vagytok ti már Kun Béla efftársatok óta - nagyhatár szarkupacok!
Giovanni Alba
@ómió: ma, 09:29
gyagyás miska, ez már beteges. Alaptalanul besorolsz egy általad gyűlölt csoportba, és rámhazudod miinden keservedet. Viktorod nem egy tizenharmadik megvezetett senki volt, hanem a Liberális Internaciónálé alelnöke. Innen szép a pálfordulás, ugye gyagyás? Komcsi apuka, kiszes ifjúság, liberális fiatal felnőtt aki egymaga, egy szónoklattal hősiesen kizavarta a ruszkikat, bár most már nem egészen így látja a dolgokat, polgári, konzervatív, aki át akarta formálni az Európai Néppártot, csak éppen megbukott, erre a jobboldalt akarta újjászervezni, de ebből sem kértek. Valahogy az értelmesebb népek nem kérnek belőle.
Mondd miskakancsó, benned mennyi kipcsak vér van? Mennyire vagy türktudatú, jelentsen is az bármit?
Szóval a kezdetektől csak azt bizonygatod, mekkora egy tapló is vagy, aki kényszeresen skatulyázza be minden alap nélkül az embereket, és minél jobban érzed hogy nincs igazad, annál hangosabban osztod az észt, bár abból neked is igen kevés van. Ha kétszer annyi lenne mint most, akkor is kevés lenne ahhoz, hogy féleszűnek nevezhesselek..
Vizet igyál, ne pálinkát, nem kell miindenben a vezérürü után menned. Higgyadj le, attól megnyugszol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.