Felmentette Wáberer György kormánybiztost Orbán Viktor. A közlöny nem nevezte meg, de az üzletember felmentése este 11-től hatályos -írja a 24.hu.

Mi történt? Orbán Viktor felmentett egy kormánybiztost – Itt vannak a részletek!

Orbán Viktor és Wáberer György Balatonvilágoson 2015. május 28-án. Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

A Magyar Közlönyben megjelentek alapján Orbán Viktor döntése már csütörtökön, 23 órakor hatályba lépett. A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos kinevezésének visszavonásáról szóló határozat nem nevesíti a vállalkozót, indoklás sincs. A határozat hatályba lépése előtt azonban Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egy közleményt juttatott el az állami hírügynökséghez, amely szerint Wáberer György kezdeményezte kormánybiztosi tisztsége megszüntetését.

Az ismert üzletember a jövőben a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi feladataira kíván koncentrálni, illetve továbbra is ellátja a Tokaj Borvidék és Fejlesztési Tanácsban vállalt feladatait.

A kormány köszönetet mond Wáberer György magas szakmai színvonalú, a térség hosszú távú fejlődését szolgáló, áldozatos munkájáért

– tette hozzá a miniszter. A kormány továbbra is kiemelten támogat minden olyan programot, amely növeli Tokaj-Zemplén térségének népszerűségét.

A koncentrációban a cégügyei is egyre kevésbé hátráltatják, hiszen pár nappal korábban a miniszterelnök veje kivásárolta a nevét viselő fuvarozócégből, a Waberer’s-ből is. A Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Csoport tavaly júliusban szállt be a magyar tulajdonú logisztikai vállalatba, novemberben már 28,87 százalékos részesedése volt, ezt pedig most a csoport 95 százalékos tulajdonában álló Merkport Zrt. 49,64 százalékra növeli, miután megvette a Wáberer György tulajdonába tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt. 22,88 százaléknyi Waberer's-részesedését. Ezzel Wáberer az összes részesedéséről megvált, valamint az igazgatósági tagságáról is lemondott.

Forrás: 24.hu, 444.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Már megkapták amit akartak, Tiborcz számára megvettük a céget, úgyhogy most mehet. Azért vigyázzon, mert lehet, hogy hajlamos lesz az "öngyilkosságra". Csak úgy a hallgatás végett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Már megkapták amit akartak, Tiborcz számára megvettük a céget, úgyhogy most mehet. Azért vigyázzon, mert lehet, hogy hajlamos lesz az "öngyilkosságra". Csak úgy a hallgatás végett.
jáger laszló
Jobb félni,mint +ijedni tartja a mondás!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Havanagi
Nem lepődnék meg,ha a vejkót tenné a helyére.Ettől a szeméttől minden kitelik,még az is .ami is elképzelhetetlen.Aztán pár év múlva majd ő lesz az új miniszterelnökünk.A birkák majd asszisztálnak hozzá.
Eladott Ország
"A mór megtette kötelességét, a mór mehet."
Eladott Ország
@sgl: ma, 09:21 ☺ Vagy Wáberer úr kiesik egy kórház emeleti ablakából. A gecitől és bandájától ugyanolyan "tisztességes" módon el kell venni a vagyont, ahogy ők szerezték és sittre vágni őket. Rohadt patkány banda!
ómió
Tippetek sincs, mit lehetne ráhazudni, efftársak!?
Eladott Ország
NER-történet frissibe':
- Gyuri! Hallom eladó a céged!
- Kitől hallottad?
- Tiborcztól!
- Ja... akkor eladó ...
balos
@sgl: Szerencsére nekem nincsenek ilyen szerencsétlen ismerőseim,viszont az országban aki nem a nemzethy geci szekerét tolja,az előbb utóbb a "levesbe" kerül!
Eladott Ország
Waberert szépen kicsinálták. Ezért nem lesz ez az ország sosem versenyképes. A tehetségtelen csürhénél minden.
uploads.disquscdn.com/images/61bf2bc0461eb839730f4103eeb1bf54df0e62f5fc3fb3dbde9cb0651a69a7e7.jpg?w=800&h=296

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.