Brüsszeliták még nem adták életüket ebben a háborúban, de a magyarok már adták – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton mondott évértékelőjében.

Orbán Viktor csak Oroszországot nem merte bírálni évértékelőjében

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: "mi itt élünk", és a háború a szomszéd ország földjén zajlik.

Miközben Munkácson levetetik a magyar jelképeket, leváltják a magyar vezetőket az iskoláink éléről, sokan halnak hősi halált a frontvonalban – szögezte le a miniszterelnök.

A kárpátaljai magyar kisebbség nem ezt érdemli – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: "több tiszteletet a magyaroknak Munkácson, Kijevben, Brüsszelben és Washingtonban".

Oroszországot, Vlagyimir Putyint még véletlenül sem említette meg.

A bajt Brüsszel szabadította ránk, a betegség neve szankciós infláció

A bajt Brüsszel szabadította ránk az energiahordozókra kivetett szankciókkal, a betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankció – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte: a szankciók négyezer milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből 2022-ben. Ennyivel többet költöttek a magyar vállalatok, az állam és a családok a szankciók miatt csak energiára Magyarországon.

Ezt az összeget a vállalatok költhették volna béremelésekre, az állam adócsökkentésre vagy családtámogatásra, a családok pedig lakásvásárlásra vagy a gyermekeikre – tette hozzá.

Azt is mondta: Brüsszelből segítség helyett csak újabb szankciók jönnek.

Kitért arra: a kormány vagy két tucat intézkedést hozott, amelyekkel védi a vállalatokat és a családokat. Egy átlagos család a rezsicsökkentett árakon keresztül havi 181 ezer forintot spórol. Ez egész Európában egyedülálló – mondta.

Jelezte, noha a baloldal az élelmiszer-árstop visszavonását követeli, az addig marad, amíg a kormány az inflációt csökkenő pályára nem tudja állítani. Ugyancsak marad a kamatstop, ami 350 ezer családot véd a kamatok bakugrásai ellen – sorolta.

Közölte azt is, május 1-jével buszra és vasútra egyaránt érvényes havi országbérletet és vármegyebérletet vezetnek be. A vármegyebérlet 9450 forintba, a havi országbérlet 18 900 forintba kerül majd.

További részletek itt.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Putyin pincsije nem mondhat egy rossz szót sem a gazdira...
Még ráeresztenének a pitbullt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 21:54
Na,vénember tudod már mi a demke?
Öreg lettél mégis hülye maradtál.
Román putyin csicska vagy,meg az orbáné,meg a kinaiaké,meg mindenkié akiknek ez a skizofrén
gazdád becsicskul.Tudod demke.HAHAHA
Aki Én
Szegény elmebeteg, már nem tud mit kitalálni, hogy megyarázza a világraszóló orbáni-inflációt és korrupciót, ami miatt látványosan szakadunk le.
Brüsszekezik, háborúzik, de szemmel láthatóan ezt csak maréknyi agyhalott szektája kajálja.
Országosan kb. olyan arányban, mint mondjuk itt.
kereső
"Ne tegyünk úgy, mintha ez egy miniszterelnöki évértékelő lett volna, nem volt az. A párttitkár összecsődítette a sleppet, belehazudott az arcukba, azok boldogan, hálatelt szívvel megtapsolták, majd büszkén hazamentek abban a tudatban, hogy a jó oldalon állnak. Nem értékelt ez semmit, új, értelmes, koherens dolgokat nem mondott, az ezerszer elpufogtatott, penészes kliséi meg egyre zavarosabbak és aggasztóbbak. Nem ez volt a legbrutálisabb kirohanása, de abból a szempontból igen, hogy folytatja: rendületlenül kitart a háborús bűnös mellett, a nyugati szövetségi rendszert tartja az ország ellenségének, újra rátette a céltáblát a szexuális kisebbségekre, kormányozni a jövőben sem hajlandó, csak a hatalom megtartása érdekli."

kolozsváros. com

Ennyit orbán agyament szövegéről, amit "évértékelőnek" csúfolnak. Morálisan és intellektuálisan vállalhatlan az egész, orbánnal együtt.
ómió
Pedig az efftársak olyan "haláltmegvető bátorsággal" záratnák el az olaj meg a gázcsapunkat , hogy ihaj!
Istenakinincsen
Az elmúlt ~13 évet kellene egyben értelmezni és úgy "értékelni"! Az is hozzátartozik amikor még sem pandémia, sem háború a szomszédban. Energiaválság sem volt, de megoldották hogy legyen, megvédték az embereket és "rezsicsökkentés" jelszóval drágább lett minden. A választási osztogatásról nem is szólva...amit ugye már ügyesen tervezve busás haszonnal visszaszedtek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.