A Pegasus botrányt vizsgáló bizottság Magyarországra érkezik, és Varga Judittal is szerettek volna találkozni, ám ezt az igazságügyi miniszter visszautasította. 

„Brüsszeli bohózat”? Varga Judit elutasítja az együttműködést a Pegasus-bizottsággal és még oda is szúr nekikMTI/Illyés Tibor

Brüsszeli bohózattal indul a hétfő

– kezdi legújabb bejegyzését Varga Judit. Az igazságügyi miniszter ezzel arra utal, hogy hétfőn megérkezett Magyarországra az Európai Parlament Pegasus-különbizottsága, ami azokban az országokban vizsgálódik, ahol kiderült, felhasználták az izraeli kémszoftvert.

Varga szerint a PEGA-biztosság az európai baloldal céljait szolgálja ki, és mint uniós ügyekért felelős miniszter, „kénytelen” visszautasítani a felkérést. Tovább is magyarázza:

Ugyanis az Európai Unió működéséről szóló szerződés 4. cikkének (2) bekezdésével összhangban a nemzetbiztonság továbbra is kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik. A PEGA-bizottság mandátuma azonban veszélyesen túlterjeszkedik az uniós és az intézményi hatáskörökön, ezt az Európai Bizottság vonatkozó nyilatkozatai is megerősítik.

A magyar kormány ellenzi az ilyen jellegű gyakorlatokat, ezért a jogállamiság védelme érdekében nem járulunk hozzá a PEGA-bizottsággal való együttműködéshez.

Majd a bejegyzést azzal zárja, hogy ezek miatt nem találkozik a küldöttséggel, nem asszisztál „a magyar és európai baloldal Soros-dollárokból támogatott performanszához”.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nyuszómuszó, sokba fog ez nektek kerülni... Meg sajnos, nekünk is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Jutott eszembe még számtalan szebbnél-szebb gondolat: A qrva nagy szuverenitásotokat nem sérti, hogy magyar állampolgárok- magyar magánszemélyek adatai, magánélete került egy másik állam titkosszolgálatának, állami szerveinek kezébe??? Hmmmm...
Nyírfa
Az hogy lehet, hogy a fideszesek közül senki nem tud viselkedni, neveletlenek mint az utcagyerekek, és erkölcsöt még nyomokban sem tartalmaznak? Mintha egy javítóintézetből szabadulnának rá a társadalomra.
Aki Én
Nagyon szégyenteljes és elkeserítő, hogy ekkora suttyókból áll a magyar kormány.
Nem is csoda, hogy kiknek tetszik.
Kevesen vannak, de nagy a pofájuk.
Totem
Tipikusan gyáva FideSS-módszerrel hárít Varga Őfőméltóságú nagyccsága: eljelentékteleníti a vizsgálatot, mert nagyon olvad a vaj a fején.
kereső
@Maccska: 18:23 Mi köze ehhez az Európai Egyesült Államok-nak, mint álomnak? Ilyen zavaros "okfejtést"- amely szerinted /szerintetek igazolja a magyarországi pegasus használat jogtalanságát, még eddig nem hallottam. Mint már emlitettem- van egy eu-s alapszerződés, amelyet Magyarország elfogadott a csatlakozás alapfeltételeként- az igazolja az Eu jogosultságát. Az, hogy ti xartok egy Magyarország által aláirt szerződés betartására- és ez nem csak ebben az ügyben nyilvánul meg, becstelenné és megbizhatatlanná teszi az országot általatok. Menj és nyald az orosz agresszor fenekét- ő is tojik az országa által aláirt szerződések betartására.
ómió
Talán javasolja nekik a saját, fejük búbjáig érő korrupciójuk vizsgálatát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.