"Ha Brüsszel háborúzni akar, akkor az infláció ellen kellene háborút vívnia" – idézte fel szombati évértékelőjének egyik részletét Orbán Viktor.

Orbán Viktor vagy óriásit téved, vagy nagyon rafinált: "az inflációt Brüsszel szabadította ránk"
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök Facebook-posztjában azt hazudja, hogy "az inflációt Brüsszel szabadította ránk".

Nos, ez természetesen nem igaz, az árak már jóval az Orbán Viktor által kritizálni sosem merészelt Vlagyimir Putyin indította háború előtt elszálltak.

Érdemes a Kiszámoló cikkét is átvizslatni, amely emlékeztet:

A feleslegesen túlfűtött gazdaság, a rengeteg kiszórt támogatott hitel, a szándékos forintleértékelés a legfőbb okai a magas inflációnak.

A magyarországi infláció már a háború előtt is kiugróan magas volt, sőt két és fél éve is. Már a háború előtt is több mint háromszorosa volt a magyar maginfláció az eurózóna maginflációjának.

A háború pedig csak még rosszabbá tette a már eleve nagyon rossz helyzetet – olvasható az összegzésben.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Ekkora retket!!Mindenkit hülyének néz.Remélem ebben az évben Brüsszel elhúzza a nótáját!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Ekkora retket!!Mindenkit hülyének néz.Remélem ebben az évben Brüsszel elhúzza a nótáját!
csak úgy....
érdekes a dologban,hogy csak magyarországra ! :) 0rbán a te saradat ne kend másra mert magyarországon sem mindenki hülye, mint a @KisTehen: !
Nyírfa
Nem kell találgatni. Egyszerűen, csak gonosz.
csak úgy....
@KisTehen: azért van némi különbség! :) hagyma 1kg, magyarországon 7-800 ft/ nálunk 1 kg 33 cent!
sorolhatnám de fölösleges egy buta ökörnek!
Péter2
Megint megkapták a hívők a beteges víziót - mantrát , legyen mint és kit , kiket gyűlölni, saját felelősséget másra hárítani ! Brüsszel egy város semmi más , az , hogy az eus parlament ott van, az egy dolog , viszont az eus országok által delegált képviselők kivétel nélkül megszavazták a szankciókat , amik jól működnek Oroszországgal szemben , ami megfigyelhető , hogy az infláció Magyarországon az eus országokhoz képest kiemelkedően a legmagasabb , ez meg a kormány hozzá nem értésének az eredménye , az orbáni infláció csak Magyarországot sújtja !
csak úgy....
@KisTehen: vannak ismeröseim akik az osztrákokhoz, szlovákohoz, horvátokhoz járnak át vásárolni ,mert ott jobban megér!
Galway
@csak úgy...: Én is, én is, én is!
A szokásos sörtúrán kívül került a kosárba sajt (ír cheddar, 250 g 2,49 €, edámi 0,78 € 10 dkg), banán, alma, joghurt, rágcsálni való, stb. A kicsiknek pelenka, kerti hasznosságok, és megrendeltük a kád helyére a zuhanykabint cca. 25%-kal olcsóbban, mint a Bauhaus-ár.

Még szerencse, hogy aki szerint a nem létező Németország polgárai tömegesen fagynak éhen, az nem gondolkozik el még azon sem, amiben orra bukott.
Béla333
Bolond lyukból bolond szél fúj...
De a hülyemagyar maffiahívők minden szavát isszák... azért hülyemagyarok...
csak úgy....
@Galway: a következö túrán kösd hátra a vonóhorogra a @KisTehen: -t, had lásson világot és gyüjtsön némi tapasztalatot! -persze, amennyire ez már el van butulva...,lehet ,hogy fölösleges.
Törölt Nick
Ez egy szelektív infláció, amolyan unortodox, csak nálunk tombol, pont mint a zsírdisznó és társai.
csak úgy....
@Shikari: ügyesen megmondtad te kis elmebajos ,most mehetsz is pisilni...
kulabombaafityiszre
Orbán nem téved,nem rafinált,simán csak hazudik,mint mindig.
Nyírfa
Szerencsére lehet árut rendelni Nyugatról, már meg is tettem: több ezer forintot spóroltam azzal, hogy negyedévnyi mennyiséget hozattam be tisztító- és tisztálkodószerekből.
Ami az EU magországaiban természetes, az nálunk olyan, mint amikor Kopernikusz előállt a föld nap körüli mozgásával, és a katolikus egyház tiltó listára tette az általa kidolgozott tudományos tételt. A példámban Kopernikusz képviseli a Nyugatot, az egyház pedig a magyar kormányt. Durván 500 évvel vagyunk lemaradva, mindenben, de a fidesz hatalomátvételre készül Európában. Szóban, legalábbis. Addig is, amíg ez a hatalomátvétel nem történik meg , hol kunyerálja, hol követeli a pénzt, azt a pénzt, amelyet a Nyugat termel meg, s amely nélkül nemhogy hatalomátvétel - ezen az abszurdításon közben
jól szórakozom- nem lesz, de kenyér sem.
Föld S. Péter a Népszabadságban már a 2010-es évek elején megmondta: A határra ki kell írni, Magyarország Elmegyógyintézet.
Hát nem az?
Eladott Ország
Egy végtelenül aljas geci, akit bíróság elé kell állítani! Ilyen büdös gazembert még nem hordott hátán a föld! Avagy Orbán, a Tikkelő bonsai Cézár , Póni de Gaulle, mini Duce, Plüss Pinochet, Karton Castro, Barbihitler , Popcorn Churchill, Disney Putyin, Tacskó Horthy, Tesco-s Napoleon, Lufi Kossuth, Marcipán Ceaușescu...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272775613_1289724011525074_4032542731670840384_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=k_u8Fph3_vcAX94jTpA&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDEZqplbued4801l4uBBPvAxMYi8nXnuffL4OHowHeHyA&oe=63F7F886
Már csak egy megszorítás maradt.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143509843_860007851516588_7777057026646730472_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=bNpkP7emOEEAX_7RNWV&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCwF5RHb0ZwtT7BC4Ubp_54hwPkzjSIe_1Hk7Zqq8MSKQ&oe=641B13E8
Minél értéktelenebb egy ember, annál inkább igyekszik hivalkodásával, magamutogatásával kitűnni. A pénz mámora legyőzi az emberséget, a tisztességet az emberi érzéseket. E körben a hatalom mámorító érzése és a bugyelláris vastagsága vakká és süketté tesz. Úgy gondolják, „akinek nincs semmije az annyit is ér. Nekünk ők jutottak.”
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273711455_4600932503368085_7543343859068576329_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=2CoYA7Fi-W4AX_gNQLw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB1xbIJqtaKMDn3IYh1IDSQOvb4fqT5N9E27el8fudYdQ&oe=63F8036B
drrotf
Ami nálunk történik azért nem mi vagyunk a felelősök , mondja a mi doktorminiszterelnökünk.A mi kormányunk , aki kétharmaddal kormányoz már több mint 12 éve semmiért nem felelős, még akkor sem, amikor Orbán amikor vészhelyzetet hirdetett az Országházban akkor kijelentette, hogy ezentúl mindenért Ő felel.Hát ennyit az ő felelősségéről, ami ezek szerint egyenlő a nullával!
Nyírfa
@Eladott Ország: 19.31

Minden oké, csak az akasztással ne viccelődjünk. Mi nem vagyunk csőcselék.
Nessy
Tessen mondani nagy Vezérünk! Mennyi az uniós átlag infláció, mennyi a a régiós országok inflációs rátája? Mennyi nálunk? Ha lehet, legalább a mindenki által ismert tények ismeretében ne állítson orbitális valótlanságokat!
Nyírfa
@Nessy: Képzeld el, hogy te vagy a tanárnő, és ott áll előtted a nebuló mint maga a megtestesült reménytelenség. Ilyen esetekre milyen eszköztárral szerelik fel a tanerőt? Mert lehet, hogy azt kellene alkalmaznunk nekünk is.
Eladott Ország
Akkor minek vagy miniszterelnök, ha semmiért nem felelsz, te szélhámos, bűnöző, politikai prostituált román cigány?! Orbán Viktor bruttó fizetése a tizedik legmagasabb Európában, azaz: bruttó 5,727 millió forint/hó. A magyar népet meg Európa koldusává tette. Arra volt esze a rohadt szarházi mocskos gecinek, hogy a saját fizetését Európa komfortá, tegye, de semmiért nem felelős! Amellett, még hazaáruló és közönséges bűnöző aki szétverte a jogállamot is etc...!
Nessy
@drrotf: A doktorminiszterelnök szavai, ígéretei: Homok a szélben!
gina
Nagy szemét ez a zsiros muzsikus,miondenki hibás de ö meg a azemét bandája nem, na nem baj ezt is megeszik az idióta hivök
gina
A legnagyobb virus ez a szemét román moslék,,,,
jáger laszló
Az ígéretek retorikai inflációja még szerdáig biztosan kitart,majd utána csökkenni fog!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
orbán egy kibaszott korrupt kamukeresztény kommunista-fasiszta-náci hazudozó, akinek a lámpavason a helye,vagy ott ahol a volt román diktátornak !
a birka magyar nép megy a főbirka -főbarom kolompja után a szakadékba...
Juhász István
OK. Tehát BRÜSSZEL A HIBÁS. Jó... de ! Hol van a többi Európai ország ? Náluk miért nincs EKKORA INFLÁCIÓ?, Ők is az EU- ban élnek állitólag. Az ő országaik előtt tesz egy nagy KANYART az inf. és elkerüli őket ? Miért CSAK MINKET sújt ilyen erőteljesen ? Kérném a válaszokat...
jáger laszló
A győztes soha nem téved csak néha irányt vált a vektor
Iránya,nagysága olykor változik!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
@sgl: Két valódi ellenzéki van ma Magyarországon: Hadházy és Baranyi Krisztina. Már Klárával sem számolok, az lenne a leghelyesebb, ha egy echte szakértői kormány élén szintén szakember állna.
ómió
Pedig a (szankciós) gáz- és olajhiány efftársilag komoly áresést kellett volna eredményezzen! Így "píszí" hazudni, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.