Az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke, Agócs János akár hat év börtönt is kaphat hivatali vesztegetés elfogadása miatt. A korábbi vezetők közül Kolompár Orbánt és Balogh Jánost is elítélték már pénzügyi visszaélések és bűncselekmények miatt, ezért a roma önkormányzat jelenleg is csődközelben van.

30 millióért árulta a posztját az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke – sok év börtönt kaphat

Agócs János az őrizetbe vétele során. Forrás: Ügyészség

Agócs János beismerő vallomást tett arról, hogy 30 millió forintért árulta a pozícióját.

Hat év börtönt, hat év közügyektől való eltiltást és kétmillió forint pénzbüntetést kért az ügyészség a volt elnök ellen. A magyar romák képviseleti szerve nem rendelkezik valódi hatalommal, ami gyenge vezetők mellett sorozatos botrányokat eredményezett.

A korábbi elnökök közül Kolompár Orbán közel 150 millió forintot tüntetett el a társaival, Balogh János pedig bő 80 milliót akart fiktív szerződésekkel lepapírozni. Az 1,6 milliárd forintot elherdáló, Híd a munka világába uniós foglalkoztatási programból lényegében semmi sem valósult meg. A programért felelős fideszes volt parlamenti képviselőt, Farkas Flóriánt még csak ki sem hallgatták.

A vádirat szerint Agócs tavaly tavasszal elhatározta, hogy pozícióját még a ciklus lejárta előtti lemondással pénzzé teszi, és átjátssza annak a képviselőtársának, aki hajlandó eleget fizetni érte. Szeptemberben bilincsben vitték el a rendőrök, miután tetten érték egy kecskeméti csárdánál – írja a 444.

Forrás: 444
Fotó: Ügyészség

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
ORÖ 1cigány önkormányzat amelynek vezetői a cigány tempót képviselik és nem a józan ész politikáját!!!
Jogi eszközökkel kell itt rendet rakni amíg nem késő!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
A roma önkormányzat csak a kormányzati mintát másolja, vagyis a kormánynak nincs semmiféle erkölcsi alapja akármit is számonkérni. De ha már annyira üldözhetnékje lenne Polt Potnak, illeő lenne az üldözési bajnokságot Farkas Flórival kezdeni, az biztosan nem ártana az ügyészség megbomlott hitelességének.
jesz
ez a bukott cigány vezető nem kaphat semmit, mert akkor oda a cigányok szavazata..Farkas is megúszta, most majd ez is...
ómió
"Hűsöl" a romák "efftársi krémje"!? Aszta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.