Ma kezdődött a Völner-Schadl ügyként elhíresült eset tárgyalása, amely már most maratoninak ígérkezik. 

A reggeli kezdés okán a bíróság tartott egy nagyobb szünetet, amely után először Völner lépett a terembe, ismét rá se nézett Schadl Györgyre, akit vezetőszáron hoztak be, kezében egy láthatóan ronggyá olvasott és jegyzetelt A4-es, kék, vonalas füzettel.

Völner-Schadl per: az egyik vádlott beismerte bűnösségét, elmondása szerint minden úgy történt, ahogyan azt a vádiratban leírták

A vádlottak közül Schadl György van letartóztatva. Fotó: RTL Klub

A vádirat ismertetése után az ügyész 10 évet kért Schadl Györgyre, 8 évet Völner Pálra, amennyiben beismerik tetteiket a bíróság előtt.

A tárgyalás előrehaladtával kikristályosodott, ma a XVI.-tól XXII. rendű vádlottakat fogja nyilatkoztatni a bíró arról, hogy a bűnösségüket beismerik-e. I-től V. rendű vádlottak jövőhét csütörtökön kerülnek sorra. Egyszóval ma se Schadlról, se Völnerről nem tudjuk meg, hogy bűnösnek vallják-e magukat. 

P. M., azonban, a XXII. rendű vádlott, aki a nyomozáskor nem tett vallomást, most beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyalás jogáról.

A bűncselekmény elkövetését azért ismerte be, – mint mondta, – mert minden úgy történt, ahogy az ügyészség megállapította. P. M. bocsánatot is kért tettéért. Egyébként annyit lehet még tudni a XXII: rendű vádlottról, hogy jogi végzettségű, két munkahelye van, havi nettó 650 ezer forint a keresete. Büntetve nem volt, három kiskorú gyermeke van.

Hivatali vesztegetésben bűnsegéd, ő szervezte be az egyik végrehajtót Schadlnak, és az ő felesége a végrehajtói kar hivatalvezetője. 5-től 10-évig terjedő szabadságvesztés lehetett volna a büntetése, de így, hogy beismerte bűnösségét a mai előkészítő tárgyaláson, csak 4 év próbaidőt kértek rá.

Ebben csak az a bökkenő, hogy ha beismeri, hogy Schadlnak szervezett be embereket, ez már érinti Schadl bűnösségét is, hogy mennyire, azt majd az idő és a további tárgyalások eldöntik.

A tárgyalás további közvetítését a Blikk.hu folyamatosan frissülő cikkében követhetik.

Forrás: Blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@jesz: ma, 14:14 ♦ Na, na, nem úgy van az ...Az egész ország Uganda színvonalú. Vastagbőrűekből itt sincs hiány. Költői kérdés: Miért nincs a vádiratban Rogán? Én inkább ilyesmit látok lelki szemeim előtt:
uploads.disquscdn.com/images/5dffef7a10dd9cf8574fe0a00c5791ddb80db1eecc94789174928a49666a73f2.gif?w=800&h=320
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@sgl: Akkor ö nem akaszthatja magára a műfütyit?
balos
@Eladott Ország: Nyomós oka van,hogy nem nyomoznak!Ahhoz nyomós ok köne!Az meg úgyi elveszett sz-állítás kézben!
Clavigo
@m73: Orbán elvtárs holnapi szeánszára hangolják magukat,,meg egymást..Gyakorolnak,,Holnap egy kollektív recska lesz a tv előtt.
csipetke
@m73: 16:12 Most olvastam valahol,hogy az orbán-tévétől nem voltak ott a tárgyaláson, a köztv, de gondolom az orbán rádiók is hallgatnak róla,mint a sz@r a fűben...
Yoda69
Szorul a hurok.
De attol tartok volnert ki fogjak menteni, shadra meg rahuzzak a 10 evet, amit majd sutyiban lecsokkentenek 1-2 evre. FideSS modra le van ez zsirozva, hiszen senkit sem hagynak az arokparton.
e örö e bódottá
Miből gondolja Polt Péter, az Ördög ügyvédje, hogy nem lesz felelőségre vonva azért, hogy mentegette az Orbán-maffiát, bűnrészességet vállalt a tetteikben?
Polt Péter, én a helyedben nem dőlnék hátra és nem kérnék egy kávét - te testileg, lelkileg megnyomorodott gazember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.