Magyarország Kormánya nevében törvényjavaslatot terjesztett elő a Belügyminisztérium az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. és az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény módosításáról sürgős tárgyalást kérve az Országgyűléstől.

Orbánék kíméletlenül nekimennek az orvosi kamarának: A kamarai tagság kötelezettségének megszüntetése a cél

A biztonságos egészségügyi ellátáshoz való jog alkotmányos alapjog. A Magyar Orvosi Kamara ennek az alapjognak az érvényre jutását veszélyezteti akkor, amikor – hatalmával visszaélve – nyomást gyakorol az orvosokra, hogy ne írják alá az ügyeleti szerződéseket.

A Magyar Orvosi Kamara etikai eljárásokat kilátásba helyező fenyegetése elvtelen és elfogadhatatlan.

- írta közleményében a BM, mely szerint a Magyar Orvosi Kamara egyetlen, kötelezettségét teljesíteni szándékozó orvost sem fenyegethet a Kamarából való kizárással, mert ezzel ellehetetleníti az orvos munkáját, veszélyezteti megélhetését.

A Kamara visszaélésszerű magatartása veszélybe sodorja a betegek biztonságos ellátáshoz való alapjogát, ami erkölcstelen. Azzal, hogy a Kamara az új ügyeleti rendszer működését akadályozza és ezzel az egészségügyi ellátást veszélyezteti, megszegi demokratikus köztestületi jellegének alapvető szabályát, semmibe veszi saját céljait.

A Belügyminisztérium törvényjavaslata a hatalommal való visszaélés lehetőségének és az orvosi kamarai tagság kötelezettségének megszüntetését, valamint a folyamatban lévő etikai eljárások Egészségügyi Tudományos Tanácshoz történő áthelyezését célozza.

- jelentették ki.

A Belügyminisztérium a betegek érdekeit tekinti elsődlegesnek, az új ügyeleti rendszer biztonságos működtetéséhez szükséges valamennyi feltételt biztosítja.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
0rbánék bomlasztásból jeles,más mindenböl elégtelen! sanyarú sors vár a magyarokra..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Erre lesz ideje a országgyűlésnek??
Nessy
Bocs. Most olvasom, hogy volt! Verje meg a jeges eső a választóik érdekeit képviselő kormányfrakciót!
csipetke
Ez van akkor,ha egy országnak nincs szakértői kormánya. Ez a bagázs olyan,mintha a szél fújta volna őket össze. Amit pintér művel, azzal lehet hogy azt éri el,hogy azok az orvosok,akik eddig vacilláltak azon,hogy külföldre cuccoljanak, most meg is teszik. Az oktatásnak,és az egészségügynek külön minisztérium kell, tetszik-e orbánnak,vagy sem. Most láthatja,hogy olajossanya mit ért el:--csak a szart bírta megkavarni a biliben. Volt pénz vodafonra, 340 milliárd csak úgy,ajándékba az amúgy is kőgazdag kínai cégnek,akiket Debrecenbe evett a fene az akksigyárukkal, és van pénz a fideszes alapítványokat folyamatosan pénzzel tömni. De nincs pénz a pedagógusok,és egészségügyi szakdolgozók béremelésére. Addig pöcsöl orbán,hogy már nem lesz kinek béremelést adni,olyan sokan hagyják el ezt a két szektort. Ez egy abszolut dilettáns, impotens kormány. Gratulálok a fidesz-szavazóknak, és valamelyik birka szólhatna orbánnak,hogy ne ásson tovább, ez már itt a gödör alja...
csipetke
@csipetke: orbán valamikor takarékos kormányzásra készült,és nézzük meg most. Soha nem volt ilyen urizáló,és elképesztő létszámú kormány. Soha nem volt ennyi miniszteri biztos,és államtitkár,és a helyetteseik. Mert ugye mindegyiknek volt valami rokona,ismerőse,akiknek csiholtak 1-1 jó kis zsíros állást. Valszeg már csak fingásügyi államtitkár,vagy miniszteri biztos nincs. Szaporodnak mint a mezőn a vadnyulak. Ennek a sok léhűtőnek a nemkevés bérén meg lehetett volna oldani az egészségügyi,és az oktatási minisztériumot SZAKEMBEREKKEL! És nem ilyen szedett-vedett bagázzsal, mint amit orbán kukázott össze
jáger laszló
Fidex szerint a kamarai tagságot csak ott célszerű fenntartani ahol támogatják a kormány álláspontját!!
Ilyen 1XŰ ez kérem szépen!!!??
csak ennyi barátilag
J.L.
ómió
Logikus! Legyen egy efftársi "zsarolóvonallal" kevesebb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.