Magyarország több tiszteletet érdemel – így reagált a finn és svéd NATO-csatlakozással kapcsolatos vitára a Fidesz-frakció az MTI-hez szerdán elküldött közleményében.

A Fidesz szerint Magyarország több tiszteletet érdemel: "Számtalan alkalommal sértegették és igaztalanul vádolták a hazánkat"
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A kormánypártok elkötelezettek a NATO fenntartásában, bővítésében, megerősítésében. Ugyanakkor most azok az országok kérnek Magyarországtól segítséget a csatlakozáshoz, amelyek az elmúlt években "számtalan alkalommal sértegették és igaztalanul vádolták a hazánkat". Magyarország több tiszteletet érdemel!

- írták.

A finn és svéd NATO-csatlakozáshoz meg fogjuk adni a támogatásunkat, de ezt meg kell előznie a vitarendezésnek, éppen ennek érdekében látogat parlamenti delegáció jövő héten a két országba

- áll a Fidesz-frakció közleményében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Brüsszelben attól tartanak, hogy Orbán Viktor zsarolásra használja fel Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. A svéd tisztségviselő után a volt belga miniszterelnök is beleállt Orbánba, a szavazati jogát is elvenné.

A két ország csatlakozásának kihirdetéséről szóló előterjesztések vitájának zárszavában a külügyi tárca államtitkára hangsúlyozta, a magyar kormányzat támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Magyarországot - még - tisztelik, a csútkányt viszont kicsit sem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Nézzétek meg Puzsér videóját, és döntsétek el, ki érdemel!!! "tiszteletet", és ki az aki nem.
Toller Béla
A politikai produkciótok lassan semmiféle tiszteletet sem érdemel. És már a költségvetési hiányt sem bírjátok karban tartani...igaz, nem is akarjátok !
Béla333
Unalmasak már ezzel a tisztelet követeléssel.
A tiszteletet ki kell érdemelni, de azt ne várja el senki, hogy egy maffiaállamot, maffiamódszerekkel bárki is tisztelni fog.
Kivéve a hülyemagyar maffiahívőket. Mert nekik ez tetszik, ezért szavaznak mindig a maffiózókra...
Béla333
@Qqberci: tegnap 20.51
Nem! Már Magyarországot sem tisztelik, hiszen ezt a maffiállamot nem rázzuk le magunkról, hanem elfogadjuk. (Most a hülyemagyar maffiahívő többséget értem ez alatt, akik már 13 éve hatalomban tartják ezt a maffiát!)
Sajnos ez a mérhetetlen aljasság, amit ezek elkövetnek a nemzetközi politikában az ránk is nagyon rossz fényt vet!
Edebácsi
Most is, mint mindig: A tiszteletet kikövetelni nem lehet, csak kiérdemelni.
Magyarország kormánya pedig szövetségesei iránt semmiféle tiszteletet nem tanusított, így nincs mit elvárnia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.