Novák Katalin köztársasági elnök március 15. alkalmából nemcsak a Kossuth-díjakat osztotta ki, hanem a Magyar Érdemrend keresztjeit is.

Novák Katalin Schmidt Máriát és Parragh Lászlót is kitüntette
Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2023. március 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetést kapta Dr. Parragh László vállalkozó, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a KAVOSZ-Széchenyi Kártya Igazgatóságának elnöke a magyar gazdaságpolitika alakításában végzett elévülhetetlen érdemei és a magyar vállalkozók érdekeinek megóvása érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként.

Dr. Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum, a XX. Század Intézet és a XXI. Század Intézet főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, volt kormánybiztos a magyar tudományos és kulturális életet gazdagító történészi és intézményvezetői munkája, a nemzet sorsfordító eseményeinek hiteles bemutatását és méltó feldolgozását egyaránt szolgáló szakmai tevékenysége, valamint nagy hatású közéleti és civil szerepvállalása elismeréseként.

A díjat megkapta még Dr. Bánáti János ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, a Budapesti Ügyvédi Kamara volt elnöke, az Országos Bírói Tanács tagja, az Igazságügyi Miniszter Tudományos Tanácsadó Testületének tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának címzetes egyetemi tanára, a Magyar Büntetőjogi Társaság elnökhelyettese, a Bánáti Ügyvédi Iroda tagja, a Magyar Jogászegylet. 

Dr. Béres József vegyész, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke a magyar emberek egészségének megőrzését évtizedek óta elkötelezetten szolgáló, a természetes gyógyászati módszereket, illetve az emberi szervezet ellenálló képességének erősítését széles körben népszerűsítő munkája elismeréseként;

Dr. Faragó Tamás, a nemzet sportolója, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, edző a magyar vízilabda sportágban elért kimagasló eredményei, olimpiai bajnoki címe, valamint edzői és sportvezetői tevékenysége elismeréseként;

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Elég nagykeresztek ezek a sehonnai bitangok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Elég nagykeresztek ezek a sehonnai bitangok.
Nessy
A laudációkat olvasva, Parragh László és Schmidt Mária esetében még lett volna mit hozzáfűzni!
Terminátor
A következő, aki kamrájának kötelezőségét elveszik, az parrag csempeárus lesz!
Nyírfa
Mi az országimázs, ha nem ez?
A Kossuth-díjat a jövőben hosszú ideig szüneteltetni kell, hogy megtisztuljon a rárakódott érdemtelenségektől, ezeket a kereszteket meg lovagi izéket a szemétre kell hányni a hozzátartozó fílingekkel együtt.
Totem
Hasonló a hasonlónak örül, a latinok óta tudjuk. Azt meg évszázadok óta tapasztaltjuk, hogy a hatalom talpnyalói - ha épp nem intrikálnak - imádják kitüntetni egymást.
Totem
@Nyírfa: Szerintem az alanyokat kell az összes giccses csingilingikkel együtt szemétre hányni.
Nyírfa
@Totem: Gondoltam rá, de úrinő akartam maradni. :)
Van annyi konténer?
jáger laszló
Pázmányra hullott a kitüntetések garmadája
Szinte elöntötte a kapott díjak zuhataga!!!
Azért ennek is lehetne határa,,,,
Az éremgyártók most kaszáltak...
csak ennyi
barátilag
J..L.
NKF
Mit csodálkoztok?Így volt ez régen is! Annak idején az elvtársak,most meg az urak tüntetik ki
egymást!
lampa laz
@NKF: uraaaaak??? Ez mind régi kommunista, ezek mind ugyan azok, mocskos gazemberek, a kitüntetettjeik meg a seggnyalók, akik ezzel élvezik a hatalom nyújtotta előnyöket, mint ezek a kitüntetések is. Csempekirályt meg csempeszemü mariskát, még a WC is kihányná ha beledobnák őket.
ómió
És nem volt képes efftársiakat választani?! Ez jó!
balos
@Nyírfa: Én pedig javasolnám a ,mostani alkalomból kitüntetett ner kultúrháknak,hogy a nap alkalmából szívjanak "baráti-muszka" kéjgázt!Az legalább meglátszik a pofájukon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.