A parlamenti gazdasági bizottság elnöke úgy látja, Karácsony Gergely főpolgármester és más politikusok is érintettek lehetnek az ügyben.

Súlyos visszaélések és törvénysértések gyanújára figyelmeztetett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a baloldal kampányfinanszírozása kapcsán – hangsúlyozta Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában annak kapcsán, hogy számvevőszéki vizsgálat indult a "guruló dollárok" ügyében.

A fideszes Bánki Erik szerint az elmúlt harminc év legnagyobb botránya a "guruló dollárok ügye"

Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka felszólal a 2023-as költségvetés módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 1-jén.

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Az MTI híre szerint a kormánypárti politikus azt mondta, értesülése szerint az ÁSZ-vizsgálat a feltárt problémák miatt a vártnál hosszabb időt vesz majd igénybe, sőt be kell vonni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is, mivel az ellenzéki pártok által benyújtott számlák alapján az adócsalás, adóelkerülés gyanúja is fennáll.

"Az elmúlt harminc év legnagyobb botrányát éljük meg azzal, hogy négymilliárd forinttal külföldről próbálták befolyásolni a hazai választásokat, ami törvénytelen, erkölcstelen és elfogadhatatlan" – jelentette ki Bánki Erik.

Felidézte: a baloldali pártok komoly hazugságspirálba kerültek, hiszen eleinte "mikroadományokat" emlegettek, majd kiderült, hogy mindössze néhány nagy támogató adta össze a "bődületes mennyiségű" pénzt. Ezután azzal próbálták elterelni a gyanút, hogy civil szervezeteket támogattak a pénzből, de bebizonyosodott, hogy ez sem igaz – mondta a bizottsági elnök.

Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester is érintett kell, hogy legyen az ügyben, hiszen a kampányban miniszterelnök-jelölt volt, és "az egyik legbizalmasabb tanácsadója, Korányi Dávid működtette" a külföldi finanszírozás rendszerét.

Bánki Erik teljességgel kizártnak nevezte, hogy a külföldi pénzek csak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölthöz érkeztek volna. Hozzátette: a baloldali összefogás minden tagjának tisztában kellett lennie azzal, hogy a pénz honnan ered és milyen célokra fogják felhasználni.

Sőt a baloldali politikusok maguk is számtalanszor nyilatkoztak arról, hogy közös kampánystábot működtetnek, mindenről közösen döntenek – érvelt Bánki Erik, megjegyezve: a támogatás nagy része ráadásul a DatAdat nevű céghez vándorolt, ami mögött Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök áll.

Bánki Erik kiemelte: minden magyar embernek joga van ahhoz, hogy tudja, pontosan mi történt, hiszen Magyarország irányításáról van szó.

"Nem engedhetjük, hogy külföldről irányítsák ezeket a folyamatokat" – húzta alá.

Forrás: mti.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem mellesleg- MZP nem baloldali, hanem egy nagyon mélyen vallásos, keresztény jobboldali- akinek leghőbb vágya, egy lopás nélküli fideSS létrehozása. Kéretik nem összemosni a baloldallal- ezt a látszólag kiugrott fideSS-est.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cucika
Remélem a Fidesz kormány maga ellen is indít vizsgálatot. Honnan vette a pénzt a választások előtti hazug plakátokra. Amelyekkel rengeteg szavazót megtévesztett. Honnan vette a rengeteg pénzt amivel bizonyos Ember csoportokat megvett. Milyen alapon lehet külföldi nem magyar adófizető polgárnak. Kinek a pénzéből finanszírozza a rengeteg külföldi sportszervezetet. Biztos vagyok benne, hogy az adófizetők pénzéből nem saját zsebből.
Aki Én
Azt még mindig nem tudni mennyi pénz, honnan és mire.
Nem kellene megvárni?
Nyilván nincs semmi törvénytelen, ha a fidesz csak ennyire rugózik rajta.
De mi van a magyar adófizetők ellenőrizhetetlenül propagandára költött ezermilliárdjaival?
Mert szerintem nem vagyok egyedül, akit ez jobban érdekel.

@ómió: Igaz, agyhalott hazudozó?
ómió
@Aki Én: Ha agyhalott tetvesbolsi hazudozót látnál ott az elmeosztályon, bolsiék szarkupaca, akkor kukkants a tükörbe! Ott lesz az! Ha meg hazaáruló fekáliacsapatot, akkor, a guruló dollárokért mindent és mindenkit elárulni képes tetvesbolsi bandádra! Ők lesznek azok, veled együtt!
ómió
@Aki Én: Röhejesnek találod magatokat? Ez a legkevesebb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok